Еднаш руска салата ќе правиме со мајка ми, и јас и викам има во маркет мешавина за руска салата што ќе купуваме се посебно, само ќе ја одмрзнеш, стави и мајонез и салама и готова е, не се замараш ич, а за некоја прослава ни беше, јас не знаев дека тоа треба да се свари а и не ми ни текна да прочитам, 5 паковки мешавина за руска, мајонез и салама и си направивме руска.. После јас ја пробувам, некако не ми штима, не е убава, а и како да биде убава, жив компир, жив грашок, живи моркови отиде цела вангла руска во ѓубре после тоа.
правев домашен локомадес, тестото погусто од за палачинки, и пржиш во загреан зејтин, ставаш доза со лажиче, и кај се мачни и тешки за пржење туку зејтинот прегреан па првата доза излегоа надвор пржени, внатре живи, маж ми ги сети, вели ааа некои се со ванила крем.... како бе со крем? коа пробав од тие првите, се ми беше јасно...