Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Го депилирате ли вашето лице?

Дискусија во 'Лице' започната од Mitevska, 24 јануари 2010.

?

Дали го депилирате вашето лице?

1. Да

407 глас(а)
    38,7%
  2. Не

646 глас(а)
    61,3%
  1. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    За црвенило после депилација топло ви препорачувам кантарион масло, или една бугарска крема Здраве која е ефтина а воедно и фантастична. Малку тешко се размачкува ама за црвенило, акни,топ е.

2. mona.liza

mona.liza Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    47

Каде можам да ја купам кремата?

3. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    ја има по маркети сум видека во Жито, Тинекс .. провери ќе ја најдеш, плаво паковање :)

4. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Надусници,обавезно,а други делови не,мислам дека не се ни потребни,подобро да не се почне,после тешко на лицето |(
    и освен веѓите,али тоа со чупалица х) :D

5. mona.liza

mona.liza Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    47

Ауууу секакоооо,апсолутно ГОЛЕМ СОВЕТ до сите девојки .... Дами ако не сте почнале да го депилирате вашето лице освен веѓите и надусниците немојте ни да почнувате.Само ќе се зезнате ако имате преосетливо лице.Црвенилото,брунчињата верувајте ми дека се голем проблем

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Само надусници и веѓи.

7. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Да не знаете колку пари се Силк лентите ?
    Кои се според вас подобри:Veet или оне од Silk ?

8. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    weet 100 посто подобри

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    100.620
    Веѓите редовно козметичарката ми ги средува со восок,а со надусници ретко,зашто ужасно ми поцрвенува местото,и нон стоп ми излегуваат бубулички,и црвенилото ми трае најмалку 10 дена :(

10. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.993
    според мене има два типа на жени, тие кои имаат "Проблем" И не превземаат ништо околу тоа, и комплетно го занемаруваат иако сите ја убедуваат во спротивно, и тие кои немаат, но им се увртило во глава дека имаат.
    Ако има навистина потреба за депилација, тогаш да ја оправдувам,во спротивно, не е воопшто потребна. Не е до вас, како вие си го сфакате, туку како навистина сте.
    (конкретно за мене вегите и надусниците со веет ленти еднаш месечно, или на 20 дена зависи од потребата, толку!) :)

11. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    На другарка ми и го депилирале цело лице пред некој ден и пола веѓа и ја скратиле :tmi: ...инаку јас само си ги депилирам брковите :lol: ,веѓите со чупкалка си ги средувам еднаш у 100 години бидејќи не ми растат многу и не се густи ;)

12. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Бркови со топол восок од Силк на секои 2-3 недели, а вегите со чупалица на секои 10 дена. :) Друго не депилирам иако имам многу бебешки влакна кај ушите ама нема шанси да ги депилирам никогаш :wasntme:

13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Бебешките влакна од страна(бакамбардите) и мустакчињата ги депелирам еднаш во месец или два месеца со ленти на Леа. А веѓите секој ден ги чупкам.

14. waldorf1995

waldorf1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Надусници

Имам еден проблем, влакната над устата, мустаќите ми се приметни многу ама незнам дали да ги депилирам бидејќи пред извесно време почнав да ги чупам веѓите т.е одам на козметичар и таму ги ги средуваат со восок ама многу брзо ми растат.. страв ми е дане ми се случи истото со мустаќите. Пробав да ги избелам со 6% хидроген ама не ми успеа незнам зошто. Не ми се многу црни влакната ама ми се густи некако и приметни, незнам што да правам..

15. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Надусници

Aко имаш навистина 17 години, значи не си мала, нема зашто да не ги тргаш. Некогаш ќе мораш :D За растењето, нормално е, нема како да успориш, јас ги тргам со крема и ми растат за околу недела ипол-2, со восок не знам како е.

16. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Не го депилирам бидејќи немам потреба од тоа, а веѓите секој втори ден ѓи чупкам :)

17. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Надусници

Јас ги вадам кога одам на депилација, со восок. Гледам врапчиња некои 5 до 10 секунди и поминува :)
    Мене па баш поспоро ми растат. Феминке90 со која крема, VEET? :)

18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Надусници

Јас се депилирам со восокот на Силк и задоволна сум.
    Не ми растат побрзо, ниту пак ми се погусти.
    Можеш и со крема да пробаш, така е побезболно. Единствено нема да ти препорачам да пробуваш со било какви ленти, затоа што другарка ми не само влакната, туку и кожата си ја извади со нив! Имаше страшни рани над устата. :worried:

19. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.226
    Надусници

Јас со вит ленти за лице ги депилирам влакната на надусниците, немам никакви проблеми..

20. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    7.631
    Надусници

Јас ги вадев со восок ама на краевите некако многу ми се цврсти и не се вадат убаво. Па почнав со машинка. Боли и више од многу ама што би рекол Марјан "Со тек на време ќе се навикнеш" :D
    Така да боли, не боли мораш да почнеш да ги вадиш, не бива со мустаќи да шеташ. Е сега со крема не знам баш колку е добро, мислам како бричени се после