Го депилирате ли вашето лице?

Discussion in 'Лице' started by Mitevska, Jan 24, 2010.

?

Дали го депилирате вашето лице?

1. Да

409 vote(s)
    38.8%
  2. Не

646 vote(s)
    61.2%
  1. kallias

kallias Популарен член

Ги епилирам само надусниците од моето лице, друго ништо, кога со топол восок во козметички салон, кога дома со вет лентите и така :$

2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Јас не го депилирам моето лице..порано сакав да почнам, но мајка ми ми рече немој ќе се зезнеш, потоа ќе си отвориш работа и ќе треба цело време да го правиш тоа..како и да е мислам дека добро што ја послушав :)

3. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Веѓи и надусници , друго не сум ни помислила да издепилирам на лицево :)

4. marama

marama Форумски идол

Најголема грешка ми е што почнав надусниците да ги депилирам. дали имав пред тоа 3,4 влакненца ама не јас наместо чупалица оп лентата. Сега почнав со депилатор да ги депилирам и подобро ми е него со ленти.
    За веѓите се подразбира чупање ама не мразам ништо повеќе од моментот кога веѓи треба да чупам. Ништо не ме боли како нивното отстранување.

5. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Во никој случај не би го направила тоа... а и немам проблем со влакна на лицето.
    Освен веѓи и надусници, ништо повеќе.

6. LaBella

LaBella Популарен член

Само [​IMG]

добро, на неколку месеци и веѓите

7. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Не го депилирам цело лице само мустаките и вегите.Првиот пат може да ви се иритира кожата да ви црвенее и малку крв да ви потече мете така ми беше првиот пат но многу малку крв ми потече, но зависи. Јас не сум ги чупала вегите бидејки слушнав дека многу боли па затоа ги депилирам(не ме боли многу) ;)

8. glow

glow Популарен член

Само надусниците и веѓите. Најчесто на козметичарка. Кога немам време да идам, надусниците ги тргам со лента veet, а веѓите си ги чупам. Ама не е како профеионалното.. :@

9. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Кој ја оспорува гоцевата раса нака изволи да дојде на темава. 99% девојки депилираат бркови, а тоа значи дека сепак Гоце ни е предок.
    Бркот луѓе е доказ за крвно сродство со Гоце, што погуст и потемен, значи поблиско сродство, и наместо да се срамите треба да се гордеете. :rofl:

Иначе и јас ги депилирам, јез да мене погореименуваниов ми е подалечен род имам малку плави влакна, али јебига гени се тоа.
    И веѓи чупам, јез да љубам гајтан веѓи, ама пошто ги немам морам и овие 50тина влакна да ги доведат во ред.

Lovy1 likes this.
  10. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Исто како и повеќето-само надусниците. Веѓите сама ги чупам, иако не баш многу успешно, никогаш не можам формата и дебелината иста да ја погодам. ]:) :?:

11. tessi

tessi Популарен член

Само надусниците и тоа исклучиво на козметичар,зошто пробував дома сама и си направив беља :) А за веѓите се подразбира,не можам да ги гледам кога ми се подпораснати така да еднаш неделно обавезно чупање :)

12. gorgeus666

gorgeus666 Истакнат член

Надусниците .. еднаш како помала пробав цело лице и повеќе никогаш,кога почнаа да растат влакненцата на допир боцкав како маж :tmi: не го депилирајте девојки лицето тоа е само мов - мој совет бидеќи еднаш се зафркнав :) :)

13. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Користам Вит ленти за депилација. ги користам само за надусници и понекогаш за веѓи. Имам свикнато да се депилирам на надусници, така да немам проблем.
    За чупање почесто сама, но еднаш месечно знам да посетам козметичар (обично кога одам на корекција на нокти)

AlanisM likes this.
  14. Xepp

Xepp Истакнат член

Само бркчињата,оти немам намера плетенки да им плетам :lol:
    Инаку сметам дека сум мала ептен да си ги истенчам веѓите кои имаат убава форма само не се толку тенки подебелки се,некои дури не ми ни веруваат дека не ги чупам.Така да до осмо пред осмо ќе си ги средам до тогаш убаво ми е вака :wasntme:

15. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Лицето не, надусници сум пробала ама сега и немам нешто ги снема дали хормоните завршија работа :!: или се изретчија незнам??

16. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

јасно и гласно НЕ

17. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

тоа сеуште не сум го пробала

18. Didi.99

Didi.99 Активен член

мислам дека не треба да се депилираат влакната на лицето зато шо е голема обврска и влакната ќе бидат повеќе заприметливи од претходно...можиш да одиш во козметички салон и со ласер да ти ги отстранат влакната на лицето. Јас бев и резултатите се супер..пробај :D

19. bumbi

bumbi Популарен член

Само надусници, а и не знам зошто некој би депилирал цело лице.

20. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Сепак кај потемните девојки е препорачливо да си ги депилираат надусниците, не иде девојка со брк... Имам среќа што сум светла па само еднаш од радозналост пробав и кога видов дека нема некоја разлика престанав, едноставно немаше потреба а боли упм.