И јас кога ги депилирам со ленти(Silk лентите ги користам) надусниците се исфрлувам,вцрвенувам и ми се прават како лишаи.Јас откако ќе се издепилирам се бришам со влашна марамица Becutan и се мачкам со павловичева крема. А кога ќе ми се појават лишаи ставам хлоремфеникол маст и за 1-2 дена ги нема
еее дечки мои, вака...не го депилирам лицето, никако.Никогаш до сега не сум ни пробала.Но имам надусници што многууу ме нервираат и страшно сакам да ги извадам.Сеа некои од вас викаат дека вадат надусници еднаш у два месеци или два пати у годината, а некои на една недела.Ако почнам нејќам секоја недела да ги вадам, пу пу...и нејќам да почне местото нешто да ми се познава или нешто слично. Вие што викате? П.С. Иам слушнато за некои креми,хидроген или што и да е за избелување на влакна, тоа ми звучи интересно ама не сум баш запознаена со тоа.Помош!
Ако имаш приметливи влакна подобро е секоја недела да ги депилираш, него да шеташ со брк, извини вака. 5 минути работа е со лентички. А и ако ги депилираш што може да ти се познава? Очигледно сега ти се познаваат влакна, што значи нема откако ќе ги отстраниш.
леле ми треба помош...не знам више што да правам,,,ми се прават многу влакненца на лицето,,ок,на образите ќе ги поминам кога се поголемки и бледи,,не се приметуваат,ама на сонце се гледа како мов,тоа ме нервира,,,ок тие ќе ги отстранам,,но знаете на брадата ми се прават значи нон-стоп...почнав секоја недела со топла депилација,,,а после тоа пак имам оние мали пшто биле не излегле,и пак с епознава,,не знма више што да правам,,блазе тие што немаат воопшто...некаде читав дека и со депилатор з атело(од филипс) се поминувале и на лице,,дали тоа има ефект...леле многу сум очајна,ми треба помош...не знам више што да правамм,,а каде што вадам со пинцета ми излегуваат јаки и црни,,,мали со но ме нервираат....
ЕЕ усте на лицето ми фали да се депилирам и у ПМ висе,инаце за лицето само ласер е спас,долготрајно е ,мозеби и поскапо али мислам исплатлива инвестиција
Лицето не, само ги отстранувам овие влакненцата над устата, но многу бргу ми растат. Ги користам овие лентите на Галафарм, ама нешто не ми се баш погодени и не ги вади целосно. Вие што предлагате, некој поефикасен начин да не ми растат толку брзо стварно се нервирам.
Епа луѓе у последно време ме нападна една мисла и не и оде бе, ке ја снема па пак ќе се врате. Како некој облак ми виси над глава. Е проблемот е шо сакам да си го издепилирам цело лице. И далеку од тоа дека имам нешто мн влакна или дека ми се црни. Не. немам.нормално имам над устата и ги депилирам најредовно и веѓите, ама незнам шо ми е проблемот, неможам да се поднесам коа ќе забележам влакно. И мислам дека сите го приметуваат
Ги депилирам надусниците,со Веет ленти. За 2-3 минути сум готова. Мачкам со бебешко масло за да се отстрани скроз восокот и да се негува кожата. И тоа е тоа.
Не депилирам лице, само ситните влакненца околу веѓите и надусниците, а имам и влакна на носот, понекогаш ги чупам, понекогаш депилирам :geek:
Депилирам само надусници. На друго место не ни имам. Кога одам на депилација и тој дел го средувам..споро ми растат влакната и немам никакви проблеми со црвенило и сл.
не се депилирам немам бркови а слушам некои ги депилираат т.е. ги обликуваат вегите со депилирање но јас со чупалица си средувам работа
Јас ги депилирам само “мустаќите“ ( и веќите ги чупам нормално ) али многу боли ... но сепак се познаваат и ми сметаат па мораше да го направам тоа не дека ми е по ќеф !
никако не се дипилирај ан 50 години ке тееба со се вика и да се бричиш абе ајде глупости..... Јас само надусниците и тоа само кај козметичат и вегите нормално....
- Девојки јас имам 14 години, имам проблем со лицето потоцно имам влакна по лицето, дури и по образите, не се онаа баш големи влакна, јас со депилација ги отстранувам, али ако некој има сличен проблем и има поинакво решение како да се ослободам од нив ве молам пишете. Фала однапред.