Како до чисто лице? Мислам дека треба да се консултираш со козметичар или некој стручен којшто се има сретнато со овој проблем ако сакаш брзи резултати.
Како до чисто лице? - Се имам консултирано со козметичар, ми велат дека имам машки хормони кои предизвикуваат растење на влатна по целото тело.
Како до чисто лице? Посети ендокринолог, ќе направиш тест на хормоните и ќе ти даде соодветна терапија, а можно е и после пубертетот да си се средат сами.
Немој да се зезнеш имам другарка што почна да го депилира лицето и после 3 месеци коа се видовме на мајмун личеше!!
Имам 21год.и лицето почнав да го депилирам пред точно една година,и тоа заради БАКЕМБАРДИТЕ,уф,ги мразам. Првиот пат отидов на козметичар и таа ме среди скроз,значи бакем.,делот под брадата и вратот.И стварно мн.е убаво чувството после тоа,а и скоро 2 месеци после тоа немам гајле,но имам еден прооблем: секогаш после депилирањето,во рок од 24часа ми излегуваат прееемногу ситни,бели мозолчиња(од секое место од каде шо излегло влакно,имам мозолче) кои норманлно ги стискам,и ми траат 7-10дена(и тогаш сум приморана да носам марами,пуштена коса). Дали некоја имала таков проблем па да ми каже што да направам за да не ми излегуваат,или пак барем побрзо да ми исчезнат. А исто така,и веѓите и надусниците ги депилирам со топол восок,ама не ми излегува на нив ништо. Фала однапред.
Вака нешто тоа би му дошло Спојлер Да не бидам офф, не го депилирам лицето освен што чупам веѓи и вадам надусници ( и тоа спаѓа во поим лице )
Ако се депилираш на козметичар, може ти става веќе користен восок штом ти се прават мозолчиња. Земи дома депилирај се сама, во паковчињата со ленти обично идат едни масни марамчиња кои го отстрануваат восокот, па би требало и да ти ја смират кожата. Не ставај сапун или креми веднаш после депилација, од состојките може да ти се иритира. Можеш да се депилираш и со шеќерната паста, таа е најбезбедна за било кој дел од телото и не прави такви исфрлувања
Здраво, дали на некоја и се видливи влакненца ВО носот, како да и излегуваат и како ги вади??? Јас имам некои кафени но ми се познаваат одлиску (на пр. кога се смеам...) и незнам дали да ги кубам...ми е страф да не почнат повеќе да ми растат или нешто друго но глупо ми е кога ги гледам бидејќи сепак се познаваат, што велите? позз
исто така 1. не го допирај лицето со рацете веднаш по депилирањето 2. лосион за лице/ но може и коцка мраз 3. и немој да се шминкаш истиот ден. Треба да се користи квалитетен восок без мирис, вештачки бои и некои состојки на кои би можела да бидеш алергична и сл. поздрав миличка А заборавив можеш д користиш и сок од еден лимон измешано со една лажичка маслиново масло и да го масираш лицето со кружни движења.
На козметичар само веѓите. Дома си ги депилирам надусниците бидејќи во спротивно ми се прават мозолчиња ситни и бели. Вака дома, откако ке се издепилирам му ставам хлоракол, и крема здраве, го тријам местото и гајле немам.
Го депилирам лицето од што морам .. Бидејќи го правам тоа дома со восок ролон од силк ама кога ќе завршам со депилицијата и кога ќе застанам на светло со огледало сеуште има мали влакна кои не излегле..кога ќе пробам со чупалица боли како насилно кога ќе сакаш да извадиш а со тоа стануваат поцврстии..што да направамм за да излегуваат целосно?
другарка ми со ленти проба од страна таму кај ушите и после почна да се нафрла многу и сега секоја недела оди на третмани.