Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Го депилирате ли вашето лице?

Дискусија во 'Лице' започната од Mitevska, 24 јануари 2010.

?

Дали го депилирате вашето лице?

1. Да

407 глас(а)
    38,7%
  2. Не

646 глас(а)
    61,3%
  1. Maci12345

Maci12345 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    11
    Feminium јас имам ист проблем пробај со конец:)

2. salonKALA

salonKALA Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    за депилација на лице се препорачува восок кој е наменет за осетлива кожа, треба да биде чист и доколку се користи топол восок треба да има многу пониска температура во споредба со восокот кој се корити за депилција на тело, повеке од две поминувања на исто место за време на еден третма не се препорачува бидејќи кожата е осетлива и може да се оштети што по 1-2 дена по депилација ќе се појави сува потемна кожа што личи на лишај, кога сме кај црвените брумчиња тие се појавуваат од нечист восок,премногу топол восок кој е нанесен на кожата и оставен на неа да се олади, неправилно тегнење на лентата и повеќе пати поминато место со восок... за да не се појави црвенило по депилација се употребуваат гелови кои се на база вода и алое вера, тие го ладат местото и ја потхрануваат кожата,по депилација по неколку часа местот се измива со ЛАДНА вода па со МЛАКА најизменично,АЛКОХОЛ или ракија како што некој спомена не е препорачливо бидејки дополнително го суши веќе иритираното место. за депилација со елктрицен депилатор или пак со конец не гопрепорачувам бидеќи излегуваат многу поткожни влакна, со чупкање е болно и влакната излегуваат потемни на лицето ( која е причината се уште не знам ) а со депил крема или пак со брич кое е едно исто само што во кремата има доплонителни хемикалии кои ги топат влакната се скратува врвот од влакното, потоа тоа расне потемно и поцврсто, а за ласерска епилација е тоа е веќе нешто друго но резултати како што очекувате нажалост нема... тоа се џабе фрлени пари а последиците од бричењето се страшни... бидејќи ви требаат третмани и третмани за 50 % да имате успех т.е. да се изретчат влакната и трајно отстранување на влакна со ласер во летен период не се препорачува!!! кога ќе се одлучите на ваков чекор барајте некаква гаранција бидејќи секогаш на крајот излегува дека вие не сте се придржувале кон дадените упатства или имате проблем со хормоните и затоа резултатот не е како што треба!!!

јас се извинувам за долгиот текст но чуствувам одговорност и потреба да ги споделам моите знаења со вас, бидејќи навистина им се чудам на приучените козметичарки од каде им храброст да си играат и да експериментираат со вашата кожа!!!

3. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Зошто со крема за депилација кога има ист ефект со бричот? :^)
    Најдобро да си одиш на козметичар со восок да ти ги средат барем ако не 1 месец, 2-3 недели нема да се познаваат.

4. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    ја само надусниците и вегјите од лицето ги корнам со пинцета сега последниов пат со веет али ми се направија многу остри и густи.па со пинцета кје продолжам дека од корен ги вади и некаде не расне толку брзо а некаде па ич

5. BadBitchBomb

BadBitchBomb Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    93
    Немам некој таков проблем се надевам дека и во иднина нема да го сретнам, мој совет е најдобро да не почнеш. сепак тоа е твое ние можеме да ти кажеме што е најдобро другото преостанува на тебе ;)

6. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    577
    Во никој случај. :!: Немам проблеми со лицето.. ама имав другарка што си го депилираше, а исто и мајка и. Мислам дека и генетиката тука игра улога.

7. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Само над усните :!: Никаде на друго место :wasntme:

8. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    Девојки имам црни влакна на челото и кога има сонце и кога излегувам надвор многу ми се примеќаат,дали ако ги издепилирам со ленти ќе ги има пак уште повеќе?

9. S.BarcelonaFan

S.BarcelonaFan Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Нема да има повеќе, само немој со крема за да не ти се заострат. :D

На lalitas му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    Само што ги издепилирав со едни зелени ленти, благодарам за советот S.BarcelonaFan :)

На S.BarcelonaFan му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    само надусници, со восок :)

12. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    Јас сама си ги депилирам надусниците, со вит ленти :) Друго на лицето не депилирам, а немам ни потреба (и секако веѓите си ги чупкам :))

13. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    само надусници :!:

14. ednodevojche

ednodevojche Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Кремата на кожата после депилирање на лице :(

Се депилирав на лицето поточно веѓите и "брковите" :D и ми остана од кремата "Veet" на лицето и лепи... неможам со топла вода да го отстранам, кремата е супер ама после депилирањето имам мака како да го отстранам остатокот што остана на кожата... ПОМОШШШШШШШШШШШШШШШ

15. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Кремата на кожата после депилирање на лице :(

Ако имаш масло за тело , маслиново масло , мрсни марамчиња, крем мрсен или павличева мас стави на марамче и исчисти се ...згора на се ако немаш ништо од тоа со обично масло за готвење пробај :) :hai:

16. loveyou313

loveyou313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    Девојки имам сестра има 13 години па напнува на мајка ми за тоа да се депилира се мисли на веѓите и ‘брковите‘ па се приметуваат ама од блиску пре блиску кога се насмевнува и не баш до толку, и мајка ми не и дозволува да се депилира..а неа и спомнале некоја крем или незнам што за помалку да се забележуваат знаете ли нешто вие во врска со тоа? ај ве молам ако знаете пишете дека ќе ме умре Помооош...

17. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    6.549
    Со ленти надусници и малку кај бакембардите оти имам мовче малце и ме нервира, а веѓите со чупалица.

18. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    Јас го депилирам лицето и не е нешто нарочито болно, сите знаеме дека највеќе боли депилација на надусници, исто така познавам многу што ја практикуваат оваа депилација ( работев во козметички салон), но, јас тоа го правам само летно време, бидејки не ми се допаѓа кога пудрата се прилепува на влакненцата :lol: , а преку пролет, лето и зимскиот период, само надусници.

19. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    јас поарно да не почнувам оти како што ми растат одма ке треба секоа ден да се депилирам а и повеке ке ми се познаваат и затоа не се депилирам , малку ми е ова па и лицето

20. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    мразам да се депилирам најмалку на лице,што знам една моја школска абе се бриче ејјј на што личе тоа јас незнам :puke: :puke: :puke: :puke: