за депилација на лице се препорачува восок кој е наменет за осетлива кожа, треба да биде чист и доколку се користи топол восок треба да има многу пониска температура во споредба со восокот кој се корити за депилција на тело, повеке од две поминувања на исто место за време на еден третма не се препорачува бидејќи кожата е осетлива и може да се оштети што по 1-2 дена по депилација ќе се појави сува потемна кожа што личи на лишај, кога сме кај црвените брумчиња тие се појавуваат од нечист восок,премногу топол восок кој е нанесен на кожата и оставен на неа да се олади, неправилно тегнење на лентата и повеќе пати поминато место со восок... за да не се појави црвенило по депилација се употребуваат гелови кои се на база вода и алое вера, тие го ладат местото и ја потхрануваат кожата,по депилација по неколку часа местот се измива со ЛАДНА вода па со МЛАКА најизменично,АЛКОХОЛ или ракија како што некој спомена не е препорачливо бидејки дополнително го суши веќе иритираното место. за депилација со елктрицен депилатор или пак со конец не гопрепорачувам бидеќи излегуваат многу поткожни влакна, со чупкање е болно и влакната излегуваат потемни на лицето ( која е причината се уште не знам ) а со депил крема или пак со брич кое е едно исто само што во кремата има доплонителни хемикалии кои ги топат влакната се скратува врвот од влакното, потоа тоа расне потемно и поцврсто, а за ласерска епилација е тоа е веќе нешто друго но резултати како што очекувате нажалост нема... тоа се џабе фрлени пари а последиците од бричењето се страшни... бидејќи ви требаат третмани и третмани за 50 % да имате успех т.е. да се изретчат влакната и трајно отстранување на влакна со ласер во летен период не се препорачува!!! кога ќе се одлучите на ваков чекор барајте некаква гаранција бидејќи секогаш на крајот излегува дека вие не сте се придржувале кон дадените упатства или имате проблем со хормоните и затоа резултатот не е како што треба!!! јас се извинувам за долгиот текст но чуствувам одговорност и потреба да ги споделам моите знаења со вас, бидејќи навистина им се чудам на приучените козметичарки од каде им храброст да си играат и да експериментираат со вашата кожа!!!
Зошто со крема за депилација кога има ист ефект со бричот? Најдобро да си одиш на козметичар со восок да ти ги средат барем ако не 1 месец, 2-3 недели нема да се познаваат.
ја само надусниците и вегјите од лицето ги корнам со пинцета сега последниов пат со веет али ми се направија многу остри и густи.па со пинцета кје продолжам дека од корен ги вади и некаде не расне толку брзо а некаде па ич
Немам некој таков проблем се надевам дека и во иднина нема да го сретнам, мој совет е најдобро да не почнеш. сепак тоа е твое ние можеме да ти кажеме што е најдобро другото преостанува на тебе
Во никој случај. Немам проблеми со лицето.. ама имав другарка што си го депилираше, а исто и мајка и. Мислам дека и генетиката тука игра улога.
Девојки имам црни влакна на челото и кога има сонце и кога излегувам надвор многу ми се примеќаат,дали ако ги издепилирам со ленти ќе ги има пак уште повеќе?
Јас сама си ги депилирам надусниците, со вит ленти Друго на лицето не депилирам, а немам ни потреба (и секако веѓите си ги чупкам )
Кремата на кожата после депилирање на лице Се депилирав на лицето поточно веѓите и "брковите" и ми остана од кремата "Veet" на лицето и лепи... неможам со топла вода да го отстранам, кремата е супер ама после депилирањето имам мака како да го отстранам остатокот што остана на кожата... ПОМОШШШШШШШШШШШШШШШ
Кремата на кожата после депилирање на лице Ако имаш масло за тело , маслиново масло , мрсни марамчиња, крем мрсен или павличева мас стави на марамче и исчисти се ...згора на се ако немаш ништо од тоа со обично масло за готвење пробај
Девојки имам сестра има 13 години па напнува на мајка ми за тоа да се депилира се мисли на веѓите и ‘брковите‘ па се приметуваат ама од блиску пре блиску кога се насмевнува и не баш до толку, и мајка ми не и дозволува да се депилира..а неа и спомнале некоја крем или незнам што за помалку да се забележуваат знаете ли нешто вие во врска со тоа? ај ве молам ако знаете пишете дека ќе ме умре Помооош...
Јас го депилирам лицето и не е нешто нарочито болно, сите знаеме дека највеќе боли депилација на надусници, исто така познавам многу што ја практикуваат оваа депилација ( работев во козметички салон), но, јас тоа го правам само летно време, бидејки не ми се допаѓа кога пудрата се прилепува на влакненцата , а преку пролет, лето и зимскиот период, само надусници.
јас поарно да не почнувам оти како што ми растат одма ке треба секоа ден да се депилирам а и повеке ке ми се познаваат и затоа не се депилирам , малку ми е ова па и лицето
мразам да се депилирам најмалку на лице,што знам една моја школска абе се бриче ејјј на што личе тоа јас незнам