Се депилирав сабајлето над устата и заприметувам дека црвенилото од восокот уште не ми исчезнало Ставив павловиќева маста помогна ама има уште црвенило... Некаков совет
Бебешка пудра или пак ако си дома, намачкај кантарионово масло. Или свари си чај од камилица, па вреќичката или ватичка натопена во чај држи на надусницата и ќе се смири црвенилото.
Луѓе има едно правило, НИКОГАШ НЕ СТАВАЈ ВРЕЛА ВОДА НАД СВЕЖО ИЗДЕПИЛИРАНИТЕ ОБЛАСТИ!!! Така еднаш се излажав се избајнав во скрос врела вода и лицето ми беше цела недела црвено, од оптеретеноста на крвните садови, било што и да правиш топло ништо! Можеш да се снајдеш со Невен, или пак да ставиш лед, или нешто многу ладно, но никогаш топло!
Devojki, sakam da gi izdepiliram vlaknata nad usnite, imam od onie lentite...E sega zatoa sto sum sama doma i prv pat se depiliram kako da pocnam? Treba da go zagream vosokot so upaljac i taka topol da go stavam na nadusnicite? I kolku vreme da go cuvam tamu? Posle depilacijata sto da stavam? Aj pomos Спојлер Izvinete za latinicata...
Исечи од лентата колку шо ти требит,измери си.После со фен загреј ја малце лентата да почнит да се одвојвит.Чувај го неколку секунди да се подзалепит и тргни наеднаш.После измиј се со ладна вода и сапун и стави си кремче.И полека ако помонвиш на исто место по неколку пати со восокот ке си одкорниш малце и мевце Ч)
Ги депилирам само надусниците. Инаку од лентите почнаа да ми се појавува црвенило и ситни бублички,мислам од Вит лентите.А и од Силк исто.Па сега почнав со восок.Мене ми е подобро и ми се чини дека е по безболно.
За оние со темни влакна на лицето оваа крема е спасот. Нарачајте си ја преку роднини или пријатели од Америка тука ја нема за жал ... За 20 минутки влакната се бели и воопшто не се гледаат. Алал да му е на оној кој ја смислил http://asset6.wellmedia.ca/i/3e3eedb87d ... ,h403.jpeg
А колку е? [/quote] Во Америка е околу 5-10 долари. Џабе парите а премногу ефикасна едноставно немам зборови. Премногу ми помогна.
Кога ке фатам да се мачкам со тој топол восок ми нема крај, цимерката стои до мене и ми вика ти не си нормална, ама што да правам црна сум многу и многу ми се познаваат кога ке ми подраснат на надусниците и брадата... веќе сум доста испраксирана па си го правам тоа сама еднаш неделно.
Јас надусниците само ги депилирам со ваков крем http://gpharmacys.com/images/veet%20hai ... grance.jpg и задоволна сум, само првиот пат имав црвенило ама ми помина за 1 ден
Девојки имам само 15 години и имам влакна на чело, стрнично, на брадата и надусниците, ајде за надусниците се депилирам секоја недела, ама што да правам на челово и странично? ова е генетски јасно ми е, зашто и мајка ми има исто и баба ми, ама јас не можам повеќе да ги поднесувам, страв ми е ги издепелирам, што ако растат повеќе и може да ми се уништи лицето, ве молам кажете нешто што да ставам зашто ми е срам да испаднам надвор на сонце, ептен ми се сруши самодовербата, дури не ми се оди и на школо ради тоа...
Имам 17 години и ист проблем. Гледај ако можеш да покриеш со пудра.. Каде можеш фати со пинцета, а надусниците само со ленти. Тоа е единствено решение. Тоа и да ги избелуваш ама не знам како е избелувањето :/ Инаку јас многу се нервирам за влакненцата посебно кога е сончево, ама тоа е.
не дека немам влакненца -имам но не се познаваат толку и ми избледнаа од тоа што секоја вечер 1 недела си го чистев лицето со хидроген за рани 3%.... а за депилација нема шанси....