што против раните од депилација? Невенот е најдобар за рани, а ако ти е само црвено тоа место тогаш стави си бебешка пудра.
Здраво женски,сакам да ве прашам нешто,ако можи да ми одговорите од искуство....Имам црни влакненца на подбрадокот и ги чупам со чупалица,но ми растат на 5 дена некаде... сакам да најдам некој подобар начин за отстранување барем еднаш на 7-8 дена.... Дали е добро да се депилирам во Veet ленти или крема за лице? дали ке бидат погусти и поцрни?
Премногу не ама лошо е . И плус не е долготрајно. Најдобро е со ленти, повеќе боли ама е посигурно и подолготрајно.
Иако можеби имам потрба од депилација на цело лице,по консултација со неколку козметичарки решив да не го депилирам целосно.Го депилирам сами подбрадокот и надусниците,и ДА на подбрадокот растат поцрни и подолги и поцврсти влака,ама што да се прави неможам да шетам како јарец
неее бее, каквоо депилирање на лицее, ноуу веј ауу боли бе тоа, одвај бркчињата со ленти си ги вадам, уште цело лице ми фалии, ќе се утепам рикајќи али неам потреба бела сум имам мн светли и тенки влакненца така да, големо Не за депилација на лице
Јас се сложувам со срценце1607. Депилација на лице НЕ и никогаш, само надусниците а исто и јас сум бела и имам тенки бели влакненца што не ми ни се познаваат така да нема потреба од тоа!
И јас го деплириам може има пола година и повеќе и не ми е криво што почнав да го депилирам и сега ако не го издепилирам мислам дека сите гледаат во мене и во влакната на лицето како ми се несредени
Јас не го депилирам моето лице, мислам дека нема потреба. Ги депилирам само веѓите и надусниците, редовно
Не го депилирам лицето и немам потреба од таков третман.Имам светол тен,тенки и меки влакна на лицето и рацете кои одвај се забележуваат.Тоа го правам само на надусницата со депилациски ленти.
Освен надусниците друго ништо не депилирам на лицето. Нема ни потреба, само ќе си направам уште проблем ако се депилирам, црвенила и такви слични глупости.
Некои од вас немаат потреба од депилација на лице но некои,имаме... Мене на подбрадокот ми растат на 3-4 дена веке незнам што да му правам,дали е добро да ги депилирам со електричен депилатор? дали после тоа ке бидат погусти и поцрни ? Искуство или совет ве молам
никако неее и не .....не се депилирам и немам потреба од такво нешто, а другите што имаат таков проблем едноставно мораат да го прават тоа, а девојки тоа е хормонално нарушување и се лекува тоа, побарајте помош од стручно лице, секако дека може нешто да се направи и реагира за да не се прошират влакната насекаде на лицето, со текот на времето депилираните влакна стануваат појаки и повидливи.