Здраво девојки,јас ги депилирам со лентите на вит,и после депилацијата после два три дена веднаш ми се суши кожата и ми излегува како лишај,се лупи и тоа трае по цела недела.Многу ме нервира Дали треба нешто да ставам после депилацијата за да се спречи тоа?? Или пак да пробам со восок? ПОМОШ!
Откако ќе се издепилираш намачкај го депилираниот дел со беби уље ( јас користамна Бекутан) и масирај нежно додека да се впие маслото. Мене ова ми помага многу ( плус маслото го отсранува вишокот восок).
Blondie14 го имам истиот проблем како тебе само мене ми е веке испукана кожата и ме пече, ако ставам масло да не ќе си направам полошо ?
Незнам дали да почнам да си ѓи депилирам надусниците бидејќи имам осетлива кожа а и малку ми се познаваат
Депилација на лице правам бидејќи имам потреба имам ситни светли влакненца но се многу густи и се како мовче па морам да ги депилирам денски многу се заприметливи, се депилирам сама не ми се оди по козметчари, од нив имам многу лошо искуство ми правеа веѓите со восок и недели бев со црвени ситни бубулици кои ненормално ме чеша и печеа па така да еднаш ко ќе се изгориш и на јогурт ќе дуваш Депилацијата ја правам со ленти на елеа нејдобри ми се и најситните влакненца ги вадат нормално е ден, два да имам црвенило на лицето ама ставам павличева или бекутан крема и немам гајле ми се гледа како да има некој мали промени како да се поизретчени влакненцата ама сепак гледам да се депилирам барем на 2 месеци со оглед на тоа што надусниците ги депилирам 2 пати неделно, цената им е многу помала заразлика од другите но вршат многу поголема работа
Нели велат дека ако го издепилираш над усниот дел и излезеш на сонце може на тоа место да остане трајно затемнето и др компликации и било најбоље навечер да се депилираш. Ја напраив така ама морав да го користам блицот и светлината од ламбата у соба се приближував близу со огледало за да можам поасално да ги видам влакненцата лоошо ли е? има ли слично зрачење ко сонцето?
Прв пат слушам вакво нешто. Се депилирам веќе некое време и преку ден и навечер, и потоа веднаш си продолжувам да правам тоа што сум го правела, а досега од ништо не сум имала компликации. Инаку со ова за блицот убаво ме изнасмеа. Се разбира дека не е иста сончевата светлина, кога си во вештачки осветлена соба кожата ти потемнува исто како да си на сонце?
Ги депилирам само надусниците со Veet ленти. Често си корнам малку од кожичката,дали ми е до незнаење како правилно се тргаат лентите или премногу влечам поим немам.
Jас користам вит восок за лице веке неколку години и одлицен е. (доаѓа заедно со ленти) им го препорачувам на сите.