дечки ве молам за помош..кога депилирам надусцници после еден или два дена ми се појавуваат мозолчиња и акни кои се воспалени -кажете ми некоја крема или било што друго за тие да не се појавуваат таму страшно ме нервираат благодарам однапред
И јас го имав истиот проблем... Иначе пробај со Becutan со цинк оксид, мене ми помогна, се надевам и тебе ќе ти помогне
Hе никако,немам ни што да депилирам мн малце влакненца имам ептен малце не се познаваат воопшто,секако само мустаќите морам да ги депилирам
Здраво јас имам надусници (мустаки) и незнам со што да ги депилирам со ленти некам затоа сто потоа се појавуваа црвенило... Дали препорацувате да се депилирам со крема за депилација ??? ве молам кажете миии ;333333333
оди нека ти ги издепилираат со шекерна паста , најдобра е за осетлива кожа. Салон во скопје има кај католичка црква александрија се вика...
Ги депилирам само надусниците Одев на козметичар секогаш првиот пат ми се појавија мозолчиња црвенило ми траеше 5 дена и несакав повеке да ги депилирам но морав бидејки се познаваа и така една другарка ми кажа дека после депилација користела бебешка пудра и си купив и сега после депилација останатиот восок од кожата го отстранувам со бебешко масло од Бекутан и нанесувам бебешка пудра убаво и оставам така и така го решив овој проблем со мозолчињата
Не не депилирам лице затоа што ако еднаш се издепилираш тогаш секогаш ќе имаш проблем...П.С.а и немам многу влакна...
НЕ но ако сакаш да направиш така прво направи тест зад уше или на лакт дали си алергична зошто другарка ми 5 дена одеше отечена во устата од тој крем инаку можеш да си купиш лента вит и да си завршиш работа да малку боли но ке издржиш и црвенилото ке ти спадне за 15 мин
И јас го имам тоа искуство бидејки ме болеше со восок бидејки секогаш одев во козметички салон да ме средат заедно со вегите решив за надусниците со крема стоеше кремот 1 мин и почна кожата да ми е црвена да ме пецка и веднаш се измив и потоа имав мозолчиња и сега си имам ленти за депилација и сама најубаво ми е после тоа бебешко масло/пудра на Бекутан и супер е
Еднаш со крема пробав и ептен ми поцрвене и ме чешаше. Од тогаш не ако има некое влакно кое се познава со чупалица го фаќам.
Ги депилирам надусниците и веѓите.. Дали пробал некој со остранување на влакна со сода бикарбона и ако да, каков е ефектот?
Ако ги депилирате со крема не ви ги вади од корен. Најдобра депилација за надусници што ја применувам уште од самиот почеток е со восок. Најефикасно и хигиенски. Знам барем дека ми ги вади од корен и дека депилацијата од корен ги проретчува тие несакани влакненца. Боли само 2 секунди додека ја повлечете лентата набрзина, а за да не ви се иритира кожата после депилација, секога се става детска пудра.