Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Го депилирате ли вашето лице?

Дискусија во 'Лице' започната од Mitevska, 24 јануари 2010.

?

Дали го депилирате вашето лице?

1. Да

407 глас(а)
    38,7%
  2. Не

646 глас(а)
    61,3%
  1. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Исто.. баш кога депилирав надусниците ми излезе црвенило и како да ми испука малце кожата на некои места и грдо изгледа |( ,порано ова ми се нема случено. :?:
    Сега незнам што да ставам за да ми помине побрзо... :envy:
    Помош некој ? :D

2. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    И мене ова ми се има случувано, ама веднаш после депилирањето почнав да ставам крема и немам проблеми. ;)

3. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Слични ли се лентите на Вит и тие другите на С што се викаа?
    Има некои потешкотии или?
    :?:

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Си купувам лента од аптека и си ја користам два месеци, за секое депилирање си сечам тенка лента. Околу 20 ден. е. Секогаш гледам да ги депилирам навечер, се мијам со ладна вода неколку пати и сабајлето немам проблем. :)

5. BabaRada

BabaRada Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    29
    А јас зошто секогаш ама СЕКОГАШ се нафрлам бркче кога вадам? Не е хумано, внимавам и на чиста кожа, се депилирам на надусници цел живот ставам и кремче после тоа но ништо не ми помага... :worried:

6. sof4

sof4 Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    После секое депилирање на наусниците избришете го восокот со влажни марамици, но да не бидат со лактоза марамчињата и ставете бебешка пудра Бекутан, помага :D

7. matejaaa

matejaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    134
    До сега еднаш пробав да ги депилирам наусниците и никогаш повише, така гадно се зезнав чим помислам на тоа ми се плаче.
    Кога се издепилирав такво црвенило имав толку бев подуена и отечена што цели две недели не можев од дома да излезам. Од кога ми спласна црвенилото после тоа рана ми се појави па мачкај се со една крема па со друга..маки имав и тоа големи.

8. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Не, сметам дека уште сум мала за тоа, а за во иднина ќе видиме. :)

9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Јас надусниците ги депилирам со депилатор и речиси никогаш не се нафрлам. Имам пробано и со восок ама кај мене не успева.

10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    90.276
    Истиот проблем го имам и јас ,баш како лишај ми излегува и ми се лупи...

11. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    тоа лишајот и мене ми излегуваше кога се депилирав со силк а со вит не а на другарка ми така и излегуваше зошто со лентата залепена се мафта наваму натаму и кога ке тргнеше со се кожа и се одлепуваше а после депилацијата со масло бекутан се мачкаш и нема ништо :* :* :*

12. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Се депилирав со кремата од Вит, светло розевата. Последните неколку пати, кога ќе ја нанесев чувствував силно пецкање, а потоа кога ќе ја отстранев, влакната не ги вадеше убаво и ми остануваа црвенило и ранички. Можеби и рокот беше поминат, не знам, бидејќи ја фрлив кутијата.
    Пред некој ден ја купив темно розевата (виолетова) крема и без никаква болка и без црвенило, се издепилирав.
    Пу, пу, да не ја урочам. :lol:

Дали некаде ги има овие?

Прикачени фајлови:

13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Тоа нешто ти доаѓа џоа брич. Најдобро е да не ги чепкаш влакната на лицето или ако веќе мораш да ги отстраниш со ласерска депилација.

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.298
    Допаѓања:
    76.396
    Веѓите само ги чупам, порано со ленти ги депилирав и бркчињата... ама некако видов дека џабе е (ставав лента и кога ке потегнев само 30% извадени и после со чупалица се довршував). Ми стана навика со чупалица и кога се чупам ке видам и над усните што ми штрчи и ке скубнам :D

A за други места на лицето не ни помислувам, имам бакембарди и дека имам темно кафена коса ми се познаваат, порано ме нервираа дури не сакав косата во репче да ја врзам, но престанав да им се замарам :D (башка виткана коса имам и баш ми се слатки виткани) хахаха :rofl:

15. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Веѓи чупам, надусница кога како. Ленти за депилација или крема вит. А за цело лице не ни помислувам. Вчера депилирав стомак и денес ми е цел со бубулици, дури некои и гнојаници имаат :doh: не сакам да зАмислам на лицето што ќе ми се деси ако го депилирам |(

16. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Среќа имам светли влакненца на надусницата па не ми се познаваат многу, само со чупалица ги скубам од време на време.
    И веѓите исто :)

17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    17.916
    Не, немам потреба, само веѓите ги чипкам :)

18. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Јас ги депилирам надусниците, бикембардите и веѓите со Вит ленти, ги сечам со ножица по потреба од местото. Веѓите ги финиширам со чупалица и ножичка мала. После депилација обавезно со маслените Вит марамчиња што одат комплет со секое пакување. Ако немам такви марамчиња или со крема некоја за лице или со бебешко масло Бекутан натопено на памук и така го отстранувам восокот ако останал.

19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    90.276
    Не помага ласерската депилација т.е е џабе давање пари :)
    Пред неколку години кога испитувавме дали имам некое хормонско пореметување ми кажаа дека се е во ред од таа страна и дека ми препорачуваат ласер доколку сакам да ги отстранат влакненцата некаде под брадата (немам многу но беа темни и сакав да ги нема) бев на едно 6-7 ласесрки третмани во Силуете за надусница и за брада плаќав по 100 евра.(што мислам дека е прескапо а болката е неопишлива)
    Се ретчат но не се отстрануваат трајно.Кога видов дека нема крај почнав со вит ленти еднаш на 2недели ги депелирам и не ми се прават ниту мозолчиња ниту гнојници единствено има проблем што некогаш ми се суши многу кожата и изгледа како лишај како сува кожа која се лупи.

20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Te разбирам потполно бидејќи и јас имам неколку под брада и само знам дека многу бргу растат и се многу црни (а смеѓа сум по природа) и понекогаш си мислам дека изгледам како вештерката од Попај :D (само во долниот дел од брадата).
    Меѓутоа зборот ми беше да не почнуваат девојчињата веднаш со крем, зошто назад нема враќање, само ќе им се здебелат и згуснат влакната повеќе и ќе се добие контра ефект.