@Tinushka Дали го направи рецептов и дали имаше некаков ефект ? од поодамна се мислев да го пробам ова нешто
Читав на нет за рецептов можеби ќе биде поефикасно ако се направи густа смеса од пепeлта од лушпите (значи да се стави само малку вода) како паста и така да се чува по 30 минути три пати на ден. Јас ќе пробам на овај начин,само што не знам со што/како да ги изгорам лушпите http://myilifestyle.com/highly-effe...-for-permanent-removal-of-unwanted-body-hair/
Zdravo sakam da gi prasam onie koj go depiliraat liceto imaat problem so nanesvanje na pudrata zosto kaj mene se poznava depiliraniot del posvetol i ako mozi da mi kazi kako mozi da se oslobodam od toj problem se razbira ako ima resenie
Само надусници депилирам. Имам да прашам нешто. Кога ги депилирам надусниците,ми се појавуваат како брунчиња при се’ што ставам после депилација. И со ленти сум пробала и кај козметичар бев,а ставав кантарион,крема Здраве и пак истата песна. Што да правам за да не ми се појавуваат пак?
Јас после депилирањето ставам течна пудра од таа за шминкање што ја користиме ...само од тоа ми се смирува црвенилото и воспалението на кожата, а со тоа и создавањето на мозолчиња ..... и јас пробував многу работи но единствено ваквата пудра ми помага.
Пробај веднаш по депилацијата да ставиш дебел слој на крема хидроциклин и остави така од прилика 2 часа. потоа можеш да го одстраниш вишокот од крема што не се впила во кожата. Ова е совет на мојата козметичарка и навистина никогаш не ми се појавуваат мозолки по депилација на надусници. Јас ја користам оваа крема и на рацете. Ја има во секоја аптека и не е скапа воопшто, 20гр некаде околу 100 денари.
Е вака имам да споделам нешто со вас за помош, офф имам 13 години... прво наусниците ги депилирав со кремата на веет но тоа само ги скубе и ми се познаваат подкожни влакна многу гадно личам...а и по лицето имам ситни, сега сакам да ги вадам со пинцета наусниците барем од корен се вадат и тие ситните можам дури ама се плашам да не ми почнат да ми пораснуваат и по лицетоо, една другарка ми кажа дека нејзината сестра така со пинцета ги вадела па и почнале и по лицето.... ужасс значии сега уште малку сум на школоо а како што напоменав за подкожните влакна ке ме исмејуваат сите офф дали ке биде се во ред ако ги вадам со пинцета ве молам за совеет, фала однапред
Девојки јас сакам да го депилирам моето лице, но на него имам мн бемки и не знам што да правам со нив, дали вие депилирате места на кои имате погоелми бемки? А и мене рецептот со ореви ми изгледа интересно, но не знам како да ги запалам нив. дали некоја има пробано?
@Leontina9 Еј и јас сум заинтересирана за рецептот со ореви, но исто така и јас незнам како треба и дали има ефикасност, па ајде ако има некој искуство нека споделии дали е трајно и колку пати треба да се става од смесата на лицето
Само веѓи и надусници. И кога сме веќе кај тоа, дали може некој да ми препорача некој салон кај што можам да си ги средам веѓите тука во Скопје? Ама сакам да ми бидат поприродни, не многу тенки или некои чудни форми.
So krema ako gi vadis ne e bas toa depiliranje, isto kako da si izbricila i taka beter kje ti porasnat.Imas specijalni vo apteka lenti za depiliranje, jas cel zivot taka si gi depiliram i ne pocnale da mi rastat vlakna po lice na drugo mesto, a so pinceta edno po edno eheee vecnost...
iam maski hormon 100% nemoze toa si pocnav na nadusnicite i vednas po lice pocnaa da se pojavuvaat :/ Mn grdoo izlegam si ja izgubiv samodoverbata poradi toa (
Geni si se geni, kolku godini imas? Dobivas li redovno menstruacija? Ako mislis deka nekontrolirano ti rastat vlakna obrati se lekar. No dokolku si se geni, imas i nekoj drug vo semejstvo vlaknest, nema spas.. osven depiliranje
Imam 13god no ne dobivam redovno mi kasni 2/3 meseca i stvarno mn imam na celoto telo aman veke i na liceto mi se poznavaat
Дали некоја од вас се има депилирано со крема на лицето?И дали на местата каде имате поголеми бемки нанесувате од кремата?Мене ми е страв, да не им се случи нешто.
Имам 16 години и го издепилирав цело лице со крема за депилиција... Дали може да ми кажете какви последици ќе имам сега? Слушнав дека ќе станеле поцврсти и погусти, но дали тој проблем ќе се реши за неколку месеци или година или пак ќе остане доживотно ?