Доколку не ти се познаваат многу, не ги депилирај воопшто, бидејќи после не изгледа баш убаво. Не се згуснуваат но и не стануваат поретки туку повеќе се познаваат.
Фала ти, така и претпоставував. Подобро е да се вадат со чупалица, исто растат после, нема некои поголеми промени.
Користам ленти за надусниците бидејќи тие влакна ми се потемни, веќе неколку години. Останатиот дел го „бричам“ со мали женски бикчиња, или да искористам помалку груб израз, дермапланинг. Започнав пред 6 месеци и не можам да се изначудам зошто не почнав подобро. Користам бикчиња кои ги нарачав од амазон бидејќи многу пофалби гледав за истите. Спојлер: Фотографија Го користам еднаш во месецот, а потоа оние делови кои смеам ги поминувам со Филипс Лумеа. Лицето помазно не ми било. Како бебешко газе ми е Не, влакната не растат погусти и потемни. Ова е единствената физичка ексфолијација која ја правам на лицето и не ми го иритира. Го вади „мовот“ и нанесувањето шминка е flawless. Веднаш потоа не ставам никакви креми и серуми, чисто од претпазливост. СПФ обавезно!
Ко помала ги кратев со ножички и со чупалица ги вадев од незнаење. Сега ми се црни и цврсти. Само со ленти ги вадам. Секој втор ден оти многу ми растат и се познава. Но, кожата ми е изиритирана многу, дури потемно се познава на тој дел на надусниците и брадата. И поткожни имам. Не знам што да правам.
Најдоброто нешто што постои за отстранување на влакната на лице. Јас го порачав од Алиекспрес ама гледам има и во Авон.. Е сега на почетокот е малце страшно додека се навикнете, пецка и боли, ама после тоа нема никакви последици.. Јас имам премногу чувствителна кожа, од лентите ми се прават мозолчиња и црвени дамки на кожата.. Откако ќе се поминам со ова кожата е мазна скроз, нема ни мозолчиња ни црвенило влакната стануваат се поретки. Вистински корисен изум!
https://a.aliexpress.com/_dXE0JC2 Facial Hair Epilator Епилатор ама рачен е, на ист начин делува како и електричното машинче само ова сам си повлекуваш нагоре и ги трга влакната..
Па така некако веројатно само што трга повеќе влакна наеднаш.. Конкретно јас имам мов во пределот на брадата па кога ставам пудра ми се насобира во тие делови и изгледа лошо но откако ќе се поминам со ова лицето ми е мазно и шминката ми изгледа подобро, го коростам и за надусници.
Мене лично ми се многу изретчени откако го користам не ни имам веќе. Особено на надусниците по 2-3 влакненца а додека ги депилирав со восок ми растеа како на Поаро
Ми треба совет, сигурно е одговорено прашањево досега ама немам многу време да барам. Што се користи пред депилацијата, за да бидам сигурна дека нема многу да ми се воспали кожата? Многу чувствителна кожа имам, го депилирам лицето со лентички ама овојпат ми е важно да немам многу црвенило и слични работи.
НИКАКО! Еднаш таква грешка направив зошто бев во брзање и немав ленти за депилирање и од тогаш многу погусти растат. Не дека некој од страна може да примети но јас си приметувам зошто знам какви беа претходно. Знам од други муабети дека со секое бричење се згуснуваат и се зајакнуваат влакната, исто како на друг дел од телото доколку употребуваш брич. Ќе мораш на секоја недела да се бричиш, на допир ќе боцка и многу поголем проблем ќе си направиш. Некој ова го практикува и се бричи со посебни жилетчиња и супер му е, сепак се зависи од влакното. Како и да е, воопшто не ти препорачувам брич на лице. Доколку решиш да вадиш влакна од лицето, направи го тоа со ленти Veet кои можеш да ги купиш и на парче. Не боли, можеш сама дома да се средиш и барем знаеш дека нема да се унаказиш. Но, без разлика што депилирањето ги изретчува влакната, би ти препорачала сепак да не го правиш тоа често. Можеш еднаш во месецот. Исто така, размисли дали навистина ти се густи влакната и ти сметаат. Секој има peach fuzz и не е ништо страшно ниту пак секој мора да го отстранува. Се зависи од твојата желба.
Здраво. И јас го имам истиот проблем многу ми е иритирана кожата на тој дел и се познава потемно... дали најде некое решение што да правиме.