Не, еден период се вратив на чупалица сеа глеам поретко со ленти. Ама пак не е тоа тоа. Не знам друго решение
Ама дали има ефект ласер и колку кошта? Сигурно е скапо и треба по 10сетина третмани и на крај пак ќе растат
Здраво, дали некој ги користи овие за на лице? Ако да, може да ми каже дали е убо, мислам после да не излегваат поцрни влакна?
Добро е, си ја врши работата и не излегуваат поцрни, излегуваат истите влакна кои си ги имала и пред тоа. Само важно е и да ги менуваш редовно.
Имам пробано се'. Обично навечер се депилирам и следниот ден сабајлето ништо немам, ама во текот на денот ми излегуваат...
Најверојатно имаш сензитивна кожа, не би знаела друго решение :/ Може и од лентите да ти е, со чупалица е многу подобро.
И јас го имам истов проблем, кога ги вадам со чупалица немам ништо ама кога ги депилирам одма се нафрлувам. Сѐ што досега сум пробала не ми помогнало, ако најдеш нешто што ќе ти помогне пиши ми.
Јас отсекогаш сум го имала овој проблем и пред неколку месец открив за јогурт. И некој период така правев и топ ми беше, не ми излегуваа воопшто. Ама еве последниве два пати ни тоа не функционира. Пробај, може тебе ќе ти одговоара.
Dali na nekoja od vas vi se ima sluceno od depilacija na vegji i nadusnicida vi se odere kozata, bukvalno crvena rana da ima? Sto ste stavale vo vakov slucaj za da pomine pobrzo i da ne boli?
Освен малите лентички од Veet и ласерска депилација, знаете ли друг (релативно) траен метод за отстранување? Јас ги користам малите лентички и има ефект околу 2 недели... На почетокот повеќе болеше, сега механички ми е Проблем ми е што после тоа ми е иритирано лицето ден-два, многу се познава црвенилото и тешко се смирува.
Феминки, ќе ве замолам за совет. Вегите и надусниците ги средувам секогаш кај козметичар, но сега се двоумам за мохта на лицето, посебно кај подбрадокот. Навечер немам проблеми, но денски се познава. Ме интересира што ќе ми предложите вие кое имате искуство со депилација на лице. Не сум го депилирала лицето порано.
Јас се депилирам дома, со лентички. Но мене навистина ми се познаваат, не само денски, навечер... секогаш Така што нема како да не се депилирам. Обично еднаш неделно го правам тоа, во меѓувреме лицето ми е мазно, чисто... многу ретко се случува да се исфрлам, поминува за неколку часа. За болка, не боли, можеби затоа што веќе се навикнав. Пред неколку години бев и на депилација на лице, многу повеќе ме болеше кога некој друг ми го правеше тоа, а ефектот беше истиот.