Само надусниците. Најгадно нешто ми е женско со бркови, таков провиден на сонце, сјае како 8 каратно злато. Кога и да видам кај некое се чудам, неверојатно ми е во 21 век некој така да шета..
Не, освен веѓи и надусници ! Ми е страв еден ден, кога нема да имам време за депилација на лицето, кога ќе бидам старичка ожебаена (на пример де ) да не треба да се бричам или па во уште полош случај да почнат да ме споредуваат со мајмунче некое ! Мислам ја за понатаму, не е тоа шала!
Можеби малку глупаво е прашањево, ама ај... Имав влакненца на надусниците, ама не ми се познаваа многу. Но , кога ќе застанев пред огледало не се чувствував убаво. И ги издепилирав со ленти пред 2-3 дена. Не знам дали згрешив ама тоа е тоа . После колку време повторно ви излегуваат влакненцата на надусниците (тие што се депилираат со ленти) и дали после подолга употреба на лентите побрзо излегуваат влакненцата? Фала однапред !
Зависи ... имам една другарка се издепилира еднаш и не и пораснаа веќе,ќе си видиш кога ќе ти пораснат пак ќе ги издепилираш.
Мене лично откако ке се издепилирам со ленти таму, почнуваат да ми растат после недела ипол. Некогаш и со чупалица ги вадам и иста е временската разлика. А за излегувањето на влакненцата после депилирање (подолго или пократко), тоа зависи од самиот човек. Кај некого може побрзо, а кај некој побавно. Мене периодот, како што кажав, ми се движи од 1 недела до недела ипол горе-долу тука некаде.
Јас си го депилирам целото лице. Блазе си им на тие што немаат потреба, но јас "благодарение" на мојата просечна влакнетост пожелно е да си ги вадам влакната од лицето. Порано одев на козметичар, но после ми се нафрлаше лицето со внатрешни мозолки. Пред некое време една другарка ми ги вадеше влакната со конец, ама не ја кажуваше техниката како, па јас убаво си ја пазев како работи, си пробував дома и еурека, си се научив. Сега и 5 до 12 да ми текне, си ги вадам и проблем си немам. Што е најважно не се нафрлувам а лицето ми е ко бебешко газе.
До сега не сум го депилирала, немам потреба. Потака ако имам потреба Нормално дека ке го депилирам, нема да шетам како мајмунче
Ако го депилирате нема да шетате како мајмунчиња, ќе шетате како мајмунчиња ако го бричите. Значи по стотти пат, од депилирање не можеш да станеш како мајмун затоа што ги вадиш влакната од корен а со тоа и ги ретчиш. Онтопик, депилирам мустажес, бакенбарди и веѓи. А и некогаш ми испаѓаат некои чудесии на вратот, ама веднаш ги тегнам со ленти, па немам ништо по месец два. Хормони.
Сакам да си земам некои лентички за да си ги издепилирам надусниците. Предлог за ленти според вас кои се најдобри за лице?
Не до сега не сум го депилирала лицето бидеќи немам потреба и и во иднина се надевам дека ќе немам таква потреба
Јас веќе долго време ги депилирам надусниците И одсекогаш си ги користам СИЛК лентите ..Задоволна сум
Ги депилирам надусниците со восок на на база на природни состојки, го купувам 200 денари во канче со апликатор и сама дома го подгревам. Кога се троши тој восок купувам само восок 70 денари. Многу е поекономично отколку во салон да плаќам по 50 денари. Не е многу ама се собираат
Надусниците ги депилирам со ленти, најчесто вит, веѓите со чупалица. Лицето нема потреба, но сакам да ги издепилирам бакенбардиве во последно време некако ми се познаваат и поголеми ми се. што би ми препорачале. Дали е добро со шеќерна депилација?
Јас надусниците ги депилирам веќе скоро 4 години...и ги користам секогаш veet и премногу сум задоволна