Го изгубив бебето во деветти месец...

Discussion in 'Бременост' started by ivanablazheska, Jan 2, 2015.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

;(;(;( нема зборови за утеха но биди силна. Колку и да изгледа невозможно во моментов, ќе помине. Нема да заборавиш, но ќе си имаш здрави,прави дечиња на кои ќе се радуваш. Господ сила да ти даде да се опоравиш што поскоро, и физички и психички. :hug::hug::hug:

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Баш сакав да ти ја посочам групата тука има жени што истото го поминале и ќе можат да те советуваат за како психички да си олесниш.
    Многу ми е жал. Секоја трудница овој страв го поминува и ете некогаш ќе се случи
    Те читав за болките и контракциите . Ти посакувам што поскоро да поминеш преку ова и да држиш бебе во раце. Ќе биде многу поскоро од што мислиш.
    :hug:
    Лајкот е за поддршка. И претходно сум пишала ние жените сме храбри и посилни отколку што мислиме

3. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Многу ми е жал. Те гушкам најсилно:hug:

4. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

@LazaLaza сподели ја мила тагата. Во моментот сите знаеме дека нема ништо на светот што ќе ти олесни на душата. Неможам да си замислам немам зборови мал дел од твојата болка направи дупка во мене. Господ да ти олесни што побрзо и да те залечи со нов пород. Во меѓувреме ослони се на била која од нас. Сите сме тука. Не си сама не те оставаме ни на миг.

Veta, Brpbrp, thelittle17 and 8 others like this.
  5. azelea

azelea Популарен член

@LazaLaza ох бе душо;(;(;(, многу ми е жал,ме расплака зошто така да биде???
    Не знам што да ти кажам,фрапирана сум,тешко ми е како за блиска особа,да ти даде Бог сила да ги пребродиш овие тешки денови:hug::hug::hug:

6. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Биди силна:hug:

7. ni.na

ni.na Популарен член

Верувам дека што и да кажеме нема да те утеши но биди силна, велат Господ ни дава толку колку што можеме да издржиме..:hug:

LazaLaza likes this.
  8. irenculce

irenculce Истакнат член

Ме стресе и мене многу неубаво и жално биди јака биди си со твоите најсакани во овие тешки моменти ќе дојде ден кога ќе го малку надминете овој момент па ќе ви се подари среќа времето лечи но не се заборава.... едноставно нема зборови

9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

@LazaLaza
    Душичке мила, главата горе и биди силна.
    Нека ја добиеш сета сила на светов да го поминеш ова.
    :hug:

thelittle17 and LazaLaza like this.
  10. ivance..

ivance.. Популарен член

Немам зборови што може да ја ублажат болката што ја чуствуваш но би молчела и би те гушнала силно и би ти кажала дека господ е голем мора да издржиш :hug::hug: :l::l:

LazaLaza likes this.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Mila zal mi e zatvojta zaguba

LazaLaza likes this.
  12. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Огромна благодарност за укажаната утеха, секој збор ми го стоплува срцето.
    Чекам да ме пуштат од гак сега, не се доседува веќе. Одвај чекам да стигнам дома и да поплачам барем 10 минути без никој да не ме прекине.
    Фала ви женски уште еднаш многу.
    И уште едно извинување за растревожувањето.

happygirl, Veta and zhap4e like this.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Placi koga ti e tesko isplaci se da ti olesne na dusata jas imav tri rani spontani abortusi i toa mi pomagase mnogu placev vikav ama ne se predavav bori se mila I ti

14. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Bidi silna zivoto e pred tebe e recenicata koja site ke ti ja kazat a bolkata tvoja nikoj nemoze da ja namali. Jas go pominav istoto no jas go rodiv vo 38+2 zivo zdravo I posle 5casa pocina toa bese sok za mene I soprugot. Eve pomina edna godina I seuste se boram :(

15. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

@LazaLaza не те познавам душичке, но се расплакав кога прочитав, што и да кажам не знам дали ќе е правилно, само Бог нека е со тебе и со твоите најмили, да ви даде сила да пребродите и да ви даде едно rainbow бебенце како што ги викаат дечињата кои доаѓаат после ваква загуба. Не знам дали ќе помогне, но има еден филм според вистинска приказна на оваа тема, еве го:
    https://www.imdb.com/title/tt2538130/?ref_=nm_flmg_act_16

16. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Прими најискрено сочувство од мене, како личност што го има поминато истиот пекол! Зборовите не се доволни, утехата ја нема... Но, сакам да ти споделам од мое искуство, не и дозволувај на тагата да премине во депресија... Јас сеуште се борам со мојата загуба од пред 8 месеци, но продолжувам со исправена глава до целта, да имам деца! Имаме ангелчиња кои не чуваат, засекогаш! :l: Во секое време сум тука за поддршка и разговор! Тагата се намалува кога ќе биде поделена... Биди силна:hug:

17. Keri

Keri Популарен член

Плачам. Многу ми е жал, никој не е подготвен за ваков вид на болка, како да пече срцето. Поминаа 4 месеци од мојот шок и верувај ми добра сум, ќе бидеш и ти! Првите денови е тешко, но полека ќе почнеш да разбираш дека мораш да продолжиш напред, дека не можеш ништо да смениш, враќањето на секојдневните обврски ќе ти помогне. Ненадејно доаѓаат моменти кога ќе ти помине низ глава цел тој лош ден што си го преживела, ќе пуштиш солзи и плачи, плачи секој пат кога ќе ти дојде. Мора да излезе тагата од тебе. Имам сила и верба како никогаш до сега, знам дека ќе дојдат подобри денови и си ги повторувам зборовите што @kikiritkaTa ми ги пиша, дека имам свој ангел кој ќе ме чува и нема да дозволи долго да тагувам.
    Многу ми помогна пишувањето тука. Кога и да почувствуваш потреба да се искажеш, слободно пиши ми. Те гушкам најсилно, јака си, ќе помине, верувај ми :hug:

18. Mantub

Mantub Форумски идол

И јас дојдов да ти го кажам истото, ама веќе ме престигнале.
    А тоа е да не се извинуваш за ништо, на кого не му се чита нека си затвори форум, сосила никого не тераме да чита.
    Ти праќам гушка, болката е огромна, и сега можеби не ми веруваш, ама ќе биде подобро. Биди силна мила :hug:

cresa-jagoda and Butterfly1107 like this.
  19. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Што ми требаше да ја отворам темава, незнам.... Се изнаплакав, душата ме боли за вакви работи. Нека ми прости господ ама некогаш е подобро нешто воопшто да не се случи, одколку вакви тешки борби да ни дава. Биди јака сега, за себе, за маж ти и за тоа мало ангелче кое те гледа од горе, кое сум сигурна дека за брзо ќе ти испрати братче/сетриче, за да ви ја исполни колку што може празнината од сегашниот губиток.
    Верувам дека е тешко, ама дај си време, викај, плачи, со текот на времето нема да е полесно, ама мораме да се помириме со судбината.
    Ти си жена, ти можеш се!! :hug::l:

Last edited: Nov 12, 2020
    Martka, cresa-jagoda and ivance.. like this.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Јас дојдов само да те гушнам и да ти кажам дека иако е ретко сепак се дешава самото бебе да се заплетка со папочната врвца
    Никој не е крив ни ти ни доктор никој ете се десило нема назад
    Изплачи се изтагувај разговарај за ова никако да потиснуваш во себе мораш емотивно да го изџвакаш ова
    Те гушкам

cresa-jagoda and LazaLaza like this.