1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Го изгубив бебето во деветти месец...

Дискусија во 'Бременост' започната од ivanablazheska, 2 јануари 2015.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    8.806
    ;(;(;( нема зборови за утеха но биди силна. Колку и да изгледа невозможно во моментов, ќе помине. Нема да заборавиш, но ќе си имаш здрави,прави дечиња на кои ќе се радуваш. Господ сила да ти даде да се опоравиш што поскоро, и физички и психички. :hug::hug::hug:

2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.219
    Допаѓања:
    18.960
    Баш сакав да ти ја посочам групата тука има жени што истото го поминале и ќе можат да те советуваат за како психички да си олесниш.
    Многу ми е жал. Секоја трудница овој страв го поминува и ете некогаш ќе се случи
    Те читав за болките и контракциите . Ти посакувам што поскоро да поминеш преку ова и да држиш бебе во раце. Ќе биде многу поскоро од што мислиш.
    :hug:
    Лајкот е за поддршка. И претходно сум пишала ние жените сме храбри и посилни отколку што мислиме

На Brpbrp, ivance.., cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    52.341
    Многу ми е жал. Те гушкам најсилно:hug:

4. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    @LazaLaza сподели ја мила тагата. Во моментот сите знаеме дека нема ништо на светот што ќе ти олесни на душата. Неможам да си замислам немам зборови мал дел од твојата болка направи дупка во мене. Господ да ти олесни што побрзо и да те залечи со нов пород. Во меѓувреме ослони се на била која од нас. Сите сме тука. Не си сама не те оставаме ни на миг.

На Veta, Brpbrp, thelittle17 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.545
    Допаѓања:
    15.526
    @LazaLaza ох бе душо;(;(;(, многу ми е жал,ме расплака зошто така да биде???
    Не знам што да ти кажам,фрапирана сум,тешко ми е како за блиска особа,да ти даде Бог сила да ги пребродиш овие тешки денови:hug::hug::hug:

На thelittle17, LazaLaza и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Биди силна:hug:

7. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.629
    Допаѓања:
    1.565
    Верувам дека што и да кажеме нема да те утеши но биди силна, велат Господ ни дава толку колку што можеме да издржиме..:hug:

На LazaLaza му/ѝ се допаѓа ова.
  8. irenculce

irenculce Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    96
    Ме стресе и мене многу неубаво и жално биди јака биди си со твоите најсакани во овие тешки моменти ќе дојде ден кога ќе го малку надминете овој момент па ќе ви се подари среќа времето лечи но не се заборава.... едноставно нема зборови

9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    25.012
    @LazaLaza
    Душичке мила, главата горе и биди силна.
    Нека ја добиеш сета сила на светов да го поминеш ова.
    :hug:

На thelittle17 и LazaLaza им се допаѓа ова.
  10. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Немам зборови што може да ја ублажат болката што ја чуствуваш но би молчела и би те гушнала силно и би ти кажала дека господ е голем мора да издржиш :hug::hug: :l::l:

11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.199
    Mila zal mi e zatvojta zaguba

12. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    8.513
    Огромна благодарност за укажаната утеха, секој збор ми го стоплува срцето.
    Чекам да ме пуштат од гак сега, не се доседува веќе. Одвај чекам да стигнам дома и да поплачам барем 10 минути без никој да не ме прекине.
    Фала ви женски уште еднаш многу.
    И уште едно извинување за растревожувањето.

На happygirl, Veta и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.199
    Placi koga ti e tesko isplaci se da ti olesne na dusata jas imav tri rani spontani abortusi i toa mi pomagase mnogu placev vikav ama ne se predavav bori se mila I ti

14. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.126
    Bidi silna zivoto e pred tebe e recenicata koja site ke ti ja kazat a bolkata tvoja nikoj nemoze da ja namali. Jas go pominav istoto no jas go rodiv vo 38+2 zivo zdravo I posle 5casa pocina toa bese sok za mene I soprugot. Eve pomina edna godina I seuste se boram :(

15. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.422
    @LazaLaza не те познавам душичке, но се расплакав кога прочитав, што и да кажам не знам дали ќе е правилно, само Бог нека е со тебе и со твоите најмили, да ви даде сила да пребродите и да ви даде едно rainbow бебенце како што ги викаат дечињата кои доаѓаат после ваква загуба. Не знам дали ќе помогне, но има еден филм според вистинска приказна на оваа тема, еве го:
    https://www.imdb.com/title/tt2538130/?ref_=nm_flmg_act_16

16. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Прими најискрено сочувство од мене, како личност што го има поминато истиот пекол! Зборовите не се доволни, утехата ја нема... Но, сакам да ти споделам од мое искуство, не и дозволувај на тагата да премине во депресија... Јас сеуште се борам со мојата загуба од пред 8 месеци, но продолжувам со исправена глава до целта, да имам деца! Имаме ангелчиња кои не чуваат, засекогаш! :l: Во секое време сум тука за поддршка и разговор! Тагата се намалува кога ќе биде поделена... Биди силна:hug:

На cresa-jagoda, zhap4e, LazaLaza и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Плачам. Многу ми е жал, никој не е подготвен за ваков вид на болка, како да пече срцето. Поминаа 4 месеци од мојот шок и верувај ми добра сум, ќе бидеш и ти! Првите денови е тешко, но полека ќе почнеш да разбираш дека мораш да продолжиш напред, дека не можеш ништо да смениш, враќањето на секојдневните обврски ќе ти помогне. Ненадејно доаѓаат моменти кога ќе ти помине низ глава цел тој лош ден што си го преживела, ќе пуштиш солзи и плачи, плачи секој пат кога ќе ти дојде. Мора да излезе тагата од тебе. Имам сила и верба како никогаш до сега, знам дека ќе дојдат подобри денови и си ги повторувам зборовите што @kikiritkaTa ми ги пиша, дека имам свој ангел кој ќе ме чува и нема да дозволи долго да тагувам.
    Многу ми помогна пишувањето тука. Кога и да почувствуваш потреба да се искажеш, слободно пиши ми. Те гушкам најсилно, јака си, ќе помине, верувај ми :hug:

На cresa-jagoda, kikiritkaTa, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    И јас дојдов да ти го кажам истото, ама веќе ме престигнале.
    А тоа е да не се извинуваш за ништо, на кого не му се чита нека си затвори форум, сосила никого не тераме да чита.
    Ти праќам гушка, болката е огромна, и сега можеби не ми веруваш, ама ќе биде подобро. Биди силна мила :hug:

На cresa-jagoda и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  19. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.477
    Што ми требаше да ја отворам темава, незнам.... Се изнаплакав, душата ме боли за вакви работи. Нека ми прости господ ама некогаш е подобро нешто воопшто да не се случи, одколку вакви тешки борби да ни дава. Биди јака сега, за себе, за маж ти и за тоа мало ангелче кое те гледа од горе, кое сум сигурна дека за брзо ќе ти испрати братче/сетриче, за да ви ја исполни колку што може празнината од сегашниот губиток.
    Верувам дека е тешко, ама дај си време, викај, плачи, со текот на времето нема да е полесно, ама мораме да се помириме со судбината.
    Ти си жена, ти можеш се!! :hug::l:

Последна измена: 12 ноември 2020
    На Martka, cresa-jagoda и ivance.. им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.779
    Допаѓања:
    166.181
    Јас дојдов само да те гушнам и да ти кажам дека иако е ретко сепак се дешава самото бебе да се заплетка со папочната врвца
    Никој не е крив ни ти ни доктор никој ете се десило нема назад
    Изплачи се изтагувај разговарај за ова никако да потиснуваш во себе мораш емотивно да го изџвакаш ова
    Те гушкам

На cresa-jagoda и LazaLaza им се допаѓа ова.