1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Го изгубив бебето во деветти месец...

Дискусија во 'Бременост' започната од ivanablazheska, 2 јануари 2015.

1. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Затоа сме овде, сплотени од истата судбина, да си помогнеме едни со други! Во секое време сум тука за разговор и поддршка :l::l::l:

На Keri му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.905
    Господ нека биде со тебе во овие тешки денови.
    Ние сме тука за тебе и за сите други со вакви трогателни случки.
    Се што ви лежи на душа слободно напишете, на кој не му се свиѓа нека не чита. Ова нека биде ваше мало катче за издување.
    :muscle::hug:

На cresa-jagoda и Keri им се допаѓа ова.
  3. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Кога ја видов активна темава срцето ми се стегна;(
    @LazaLaza мајка, прими сочувство. Никогаш немој да се воздржуваш да си ги искажеш чувствата, барем тука сме повеќето анонимни, има различни човечки судбини и искуства, сигурно ќе наидеш на разбирање и топол збор. Таман работа ако тука не можеш да се искажеш, суров е светот во кој живееме, сите ќутат за вакви работи и обично луѓето занемуваат и не знаат што да кажат па ги игнорираат овие случки како да не постојат. Доволно е тоа во секојдневието, не мора и на форумов така да се однесуваме. Лути се, викај, смеј се, плачи, удирај, се што треба да ти олесни. Таа е твојот ангел чувар и ќе те чека тебе и братчињата и сестричките по многу многу години, век, да се гушнете :hug:

На cresa-jagoda, Keri, Ava.84 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Bojana.91

Bojana.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Здраво феминки,одамна ве следам,но едвај собрав сила за да ви пишам. Мојата бременост напредуваше одлично ,се до 40+1, се додека не ги осетив движењата на бебето неколку часа, со одење на ГАК ми рекоа дека бебенцето нема срцева реакција....долго (4 години) чеканото бебенце кое го чекавме го снема за миг ме породија природно на 23.08 и ми рекоа дека бебчето било замотано со папочната врвца. И еве неколку месеци после тоа чуствувам огромна тага и болка зошто тоа се случува наместо да биде најсреќниот ден во нашите животи станува најтажниот. Извинете за долгиот пост. Да ни даде Господ сила на сите да ги издржиме овие тешки моменти. ☹️

На Minnka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.575
    Допаѓања:
    40.002
    Не можам ни да замислам низ што поминуваш, но знам дека е тешко. Само сила и воља да ги надминеш потешкотиите. Многу ми е жал, се надевам дека си добро :l:

6. Bojana.91

Bojana.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Дај боже никој веќе да не осети ваква болка ☹️, а за добра се знае колку може да се биде во овој момент,но за жал мора да продолжиме со животот и со болката која никогаш нема да исчезне ❤️

На thelittle17 и mKdevojce им се допаѓа ова.
  7. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Жал ми е, дај Боже што поскоро да си дочекаш бебенце. Така полесно ќе пребродиш се. На @LazaLaza сега скоро и се случи истото. Не си сама. Тука сме за утеха и за поддршка :hug:

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bojana.91

Bojana.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Дај Боже кај сите да се исполни оваа желба. Читав за @LazaLaza кај неа сеа е ептен скоро,но како и да е сите заедно ќе се подржиме и ќе пребродиме се. :l:

На K7M10J и tina2018 им се допаѓа ова.
  9. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    :( Не е фер, зошто се случуваат вакви работи? Стигаш при крај со бременост и си викаш добро е, издржав и после само еден миг светот е срушен.
    Поминаа скоро пет месеци од моето враќање дома со празни раце, уште на моменти не ми се верува што требаше да правам, а што стварно правам. Често ми се враќаат слики од цел мој престој во Гак. Бев задржана вечер пред да се породам и во соба се погодив со девојка на која и се случило да си го изгуби бебето во 8 месец, но после 6 месеци останала повторно бремена и ден после мене си роди здраво момче.
    Ко некоја судбина беше што се паднав баш со неа, зашто после два дена откако ми ја раскажа нејзината приказна и јас се соочив со таа загуба. Но ми дава надеж дека исто како и неа, следната бременост ќе ми се случи брзо. Сакам така да верувам, но се договоривме со маж ми нема да се разочаруваме, кога треба нека биде. Појаки сме од било кога.
    Јас бев царски, па чекам да помине барем уште еден месец, па да почнеме. Ти бидејќи си природно, можете и порано.
    Врвот на сè е што ваква загуба претрпуваме во време на пандемија.
    Со душа ја чекам следната година, сакам сите да си го дочекаме моментот до кој стигнавме многу блиску, а ни беше одземен, да држиме во рака живо и здраво бебе и да се радуваме! Глава горе и одиме напред посилни:hug::l:

На 24.07, elimkd, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  10. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Прими најискрено сочувство. Ако ги имаш прочитано погоре нашите судбини, знаеш дека не си сама! :hug: Не знам зошто има некоја утеха во тоа да знаеш дека не си сам...
    Јас бев 16 дена на ГАК, лежев на интензивна, секоја вечер првите слики пред да заспијам ми е тој хорор, еве после 8 месеци...
    Во секое време сум тука за поддршка! Еден ден ќе бидеме среќни и ние! Само треба да веруваме:l:

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bojana.91

Bojana.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Не е фер навистина 40 недели во пандемија ,во страв , во толку пазење и се за на крај да го снема најубавиот момент во нашите животи. Да и ние се трудиме да сме силни за да може поскоро да се радуваме на нова бременост. Дај боже на сите да ни даде Господ што поскоро да се радуваме мене ми рекоа дека можам да пробувам после три месеци, но тука е присутен и стравот. Да што поскоро да си замине оваа година и следната да ни биде најсреќна и исполнета со многу rainbow бебиња. :hug:

На cresa-jagoda, KayaLena и Keri им се допаѓа ова.
  12. Bojana.91

Bojana.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Да долго време ги читав и вашите судбини ,но после долго време се охрабрив да ви пишам. Жално за сите што сме осетиле ваква болка,но се надевам за скоро ќе го имаме најубавиот подарок. Фала ви на сите за тоа што сте тука да си помогнеме во секое време. Само со подршка и силна желба ќе успееме. :hug:

На kikiritkaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.199
    Milaa zal mi e za tvojata zaguba

14. Bojana.91

Bojana.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    :hug:

15. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.126
    Zdravo zeni imam edno prasanje pose poragaj posle zaguba na bebeto posle kolku vreme vi imaat kazano deka mozete pak da ostanete bremena? Da napomenam deka jas sum porodena carski

16. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    8.513
    Мене ми рекоа веќе од март да почнеме. Значи после три месеци.
    Но јас сум природно породена.

17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.980
    Допаѓања:
    59.649
    После 6 месеци но јас бев природно, за вториот пораѓај беше царски ми рекоа после 1 година.

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.980
    Допаѓања:
    59.649
    Нека одмори малце телото, сепак е пораѓај и 9 месеци си била трудна.
    После 6 месеци е таман и тоа е препораката од докторите.

19. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    И мене ми рекоа после 6 месеци дека сосема е во ред. Царски бев и јас. Раната, среќа, ми е добро заздравена.
    Се изначитав и многу статии на оваа тема, повеќето препораки беа врз основа на моментот дека родилка која веќе има едно бебе дома е физички изморена, ненаспана, дои, па затоа велат да не се брза... Но што со нас кои сме родилки без обврска, наспани, одморени и сме се посветиле само на себе и побрзо закрепнување?!
    Јас си ја прашав матичната што ако случајно бидне и пред 6 месеци, ми рече "да си жива и здрава, има едeн куп што несакајќи останале и после три месеци и поминале супер".
    Јас полни 5 месеци првам денес, наскоро почнуваме со обид, wish me luck :$

На A.n.g.e.l.a.V, thelittle17, 24.07 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Мила, исто и јас сум царски пред 8 и пол месеци. Мене после 40 дена кога бев на преглед ми рекоа за 8-9 месеци може да пробате.. Но јас сакам да имам и второ мислење, па кога ќе отидам ќе ви пишам баш што ќе ми кажат. Инаку и јас се изначитав по нет, најмалку 1 година... |(

На *Mila24* му/ѝ се допаѓа ова.