Го изгубив бебето во деветти месец...

Дискусија во 'Бременост' започната од ivanablazheska, 2 јануари 2015.

1. Veci@123

Veci@123 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Zdravo na site.Gi procitav site vasi postovi i resiv i jas da go raskazam moeto iskustvo i da se olesnam.otkrieno mi e 2019 god poradi zdrastveni problemi pricina tromb, deka imam genetski mutacii.Nevrologt mi kazuva deka dobro sto e otkrieno sega deka ke se doznaelo koga ke probuvam da ostanam bremena. Otrkieno e togas poradi cesto letanje so avion zaradi mojata rabota. Preporaka za letanje so avion samo pod terapija . Prodolzuvam edna godina so terapija Eliqvis i poslem dozivotno aspirin.2023 resavame da pocneme so podgotovka za bebe poseta na Ginekolog za rizicni bremenosti ,nevrolog i transfuziolog vo privatna bolnica Systina pravenje na site ispotuvanja site ni kazuvaat deka moze da pocneme .Terapija metilfolate.Metilb12.magnezium .aspirin i dostinex do prv test za bremenost prolaktin pokacen malce.ostanuvan bremena po 6 meseci na prva kontrola plodot e tocka vo 7 nedela me praka BHCG 553 vekendot prokrvaruvam i ponedelnikot BHCG padnata spontan.Prekin ns terapija prirodno se iscistiv .Po dva meseca menstruacija mi kasni 2dena vecerta so maz mi mu vikam da pravime test on mi vika rano e no jas precustvo deka sum bremena.Testot ne pokazuva poslem. 5min go ostavam na masata se vrakam poslem 1h pokazuva mnogu bleda linija .Konsultacija so Ginekolog pravenje na test preku krv za 3 dena .BHCG 1432 pozitiven test. Primanje na terapija kleksani aspirin,progesteron i crinon i site vitamini .Kontrola na 6 nedeli i 5 dena dva sakusi eden so srceva reakcija vtoriot nema srceva reakcija.Dok vika ke se apsorbira sam od sebe za vtoroto bez srceva reakcija.Na 12 nedela pregled se e ok so ednoto bebe vtoroto uste ne e apsorbirano.Napraveni site ispituvanja Nipty test kontrola na 16 nedela se e ok.Doma patoloska bremenost primanje na terapija regularno na 19 nedela i 6 den pukanje na vodenjak i obilno krvarenje nikakvi simpotmi .Priem vo Systina krvarenjeto prodolzuva bez prekin bolki nema ama krvarenje obilno.Gubenje na bebeto poradi nemanje na plodova voda . Bez prekin krvarenje induciski poragaj.Sleden den pustena doma . Sakam da kazam tesko e ama mora da bideme silni i da prodolzime ponataka.Mora da prodolzime da se borime ds stigneme do nasata posakuvana cel.Ne dozvoluvajte da pagate psihicki tuku glavata gore i izborete se,stanete od krevet,dozvolete si da placete samo nekolku dena i kazete dosta e mora da bideme
    silni i da prodolzime ponataka.

На Ане., marchi-cool, MinnieM и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    :hug:

На Veci@123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Samovila0210

Samovila0210 Нов член

Се зачлени на:
    26 август 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Zdravo. Sakav da ja spodelam mojata prikazna so Vas. Prvicno da kazam deka imam dve zivi i zdravi deca, kerka i sin, zacnati po pat na inseminacija. Ostanav povtorno bremena i toa po priroden pat, neplanirano, no sepak so soprugot odlucivme da si go rodam i toa bebe, sekako deka bese dar od Gospod. So bremenosta se bese normalno, se bese vo red, site pregledi, skrining, brisevi, go otkrivme i polot na bebeto, uste eden sin. Bev na redoven pregled, koga doktorot konstatira deka bebeto e mrtvo, prestanala srcevata akcija, vekje vo 20ta nedela, poodminata bremenost. Grom od vedro nebo, ne znaev kade se naogam, zosto nas ni se slucuva ova so soprugot. Se sozedov, bev na bolnica, morav da se porodam, nemase drug nacin kako da se zavrsi ovaa rabota. Se izmaciv, duri posle pominati 24 casa, bese cinot na poroduvanje, ne go vidov bebeto, dovolno mi bese celiot ovaj proces trauma. Placev, seuste placam, kerkata prasuvase kade e bebeto, uste ednoto bratce, sinot e pomal. Znam deka mora da se odi napred, znam deka imam za kogo da ziveam i da se boram, iako mu bev luta na Gospod, pred se mu sum blagodarna za dvete deca, tie se moe bogatsvo, no nikogas nema da go zaboravam i ova bebe. Ziveese vo mene, delevme se, go pocuvstvuvav kako mrda, go rodiv, zaminav doma so prazni race. Kazete mi sto ponatamu ? Zivotot tece, so soprugot odime na rabota, decata vo gradinka, se mora da prodolzi po svoj tek. Kako da se nasmeam bez da cuvstvuvam vina ? Raseana sum, go mislam bebeto, fali edno covece na masa so nas, se zamislivme kako 5 cleno semejstvo. Seuste mi e presna cela ovaa rabota. Bi sakale so soprugot da probame pak za uste edno bebe, ne za da ja namalime tagata, no za da ja popolnime prazninata, fali del od slozuvalkata, slikata vekje bese so 3 deca, snai, zetovi, vnuci i seto toa. Posle kolku vreme da se proba ? Mozebi ovaj pat bi probale so plan, so namera, so inseminacija. Ne znam so se iznapisav, imam sekakvi cuvstva vo mene. Ve molam za sovet, pomos, potik za odenje napred. Fala

На SunnyGirl2 и fina erika им се допаѓа ова.
  4. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    4.869
    Ке научиш да живееш со тоа, таа болка не поминува, и да родиш друго дете тоа нема да ти го замени тоа што си го изгубила, секогаш ке ти фали дел од комплетната слика.Јас родив бебенце брзо после загубата, еве веќе 2 годинки има, го сакам најмногу ама нема ден да не си го помислав тоа што го изгубив, секое дете си е посебна приказна, и нема замена едно за друго.

На Трагедијаупмм, *Milicka*, SunnyGirl2 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Samovila0210

Samovila0210 Нов член

Се зачлени на:
    26 август 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7

Fala ti za odgovorot. Vo pravo si, ke naucam da ziveam so taa bolka. Ke mi bidat sila za napred dvete deca. Nikogas nema da go zaboravam i ova bebe, ke fali. Neka ti e zivo i zdravo i tvoeto detence, a i site drugi neka se zivi i zdravi. Gospod neka dava na site. Nema zamena edno za drugo dete, ama si velam deka ako treba da imame uste edno dete ke imame, ako ne gi imame ovie dve i edno angelce.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    1.760
    Јас имам две деца и две ангелчиња на небото.. прво имав спонтан па брзо потоа ми се роди ќеркичка... После 5 год пак трудна како тебе исто го изгубив во 5ти месец... Не можев да се помирам... Сеуште ја мислам... После си родив уште едно... Си ги сакам двете деца највеќе на свет, ама ден ме поминува да не помислам на другите две... И секогаш гласно кажувам 4 пати бев трудна но две се до мене... Болката никогаш не поминува само учиш да живееш со неа. Малку полесно е после загуба кога ќе родиш пак, чим веќе сте се подготвиле за 3 деца пробајте пак, а ангелчето секогаш ќе биде над вас .. поздрав мајка ти посакувам сила, пиши ми лп кога сакаш :l:

На SummerGirl, Deus ex mahina и Samovila0210 им се допаѓа ова.
  7. Samovila0210

Samovila0210 Нов член

Се зачлени на:
    26 август 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Zdravo. Kako si ? Procitav so si mi pisala. Ti si jaka zena i majka. Neka ti se zivi i zdravi decinjata, na site neka ni se. Kerkata denes polni 5 godini, srekna sum, ama dlaboko vo sebe mislam deka i na uste detence ke mu slavevme rodendeni, imendeni i red dr povodi. Se lutev na Gospod, ama moram da se pomiram so toa so se sluci, imam dve zlatni deca, kerka i sin, sinot ima 2.5 godini. Zdravje, ke probame pak, ako e pisano, ke bidi. Se najdobro ti posakuvam. Pisi mi ti, probav da ti pisam poraka, ama nemozam.

Последна измена: 2 октомври 2024
    На fina erika, *Milicka* и Deus ex mahina им се допаѓа ова.