Го изгубив бебето во деветти месец...

Дискусија во 'Бременост' започната од ivanablazheska, 2 јануари 2015.

1. Powerbaby Love

Powerbaby Love Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Ovaa tvoja poraka Mi ja vrati verbata i silata.Pominuvam tezok period posle spontan,so mnogu stravovi .
    Mislam Deka se menuvam kako licnost.Se nadevam na podobro utre.
    Poddrska do site,Gospod e golem

На fina erika, Pilka87 и Ladyme им се допаѓа ова.
  2. miraa01

miraa01 Нов член

Се зачлени на:
    5 февруари 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    11
    Здраво, каков е законот за мртвородени бебиња во Македонија? Прашувам затоа што не сум од овде но живеам овде и не сум баш сигурна. Благодарам однапред!

3. Nesfatenata

Nesfatenata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    11
    Здраво девојки. Не верував дека некогаш ќе се вратам на форумов за да пишувам во оваа тема, ама животните патишта се непредвидливи. Се борам со неопислива болка, пробувам да најдам утеха. Се извинувам пред време ако некого вознемирам со мојата приказна, ама чувствувам потреба да споделам. Имено се беше во ред со мојата бременост, уредно водена од матичниот до влез во 36 недела. Матичниот ми закажа за прв преглед во Чаир, каде што требаше да се породам. Сабајлето идеме со сопругот во Чаир на преглед, на ЦТГ фаќаат тонови и после тоа ЕХО. Тука почнува мојата голгота, со помош на уште двајца доктори од болницата е контатирано дека моето бебе е мртво, дека срцето престанало да работи, дека тоновите кои биле фатени на ЦТГ биле од моето срце. Не можев и не можам да прифатам дека повеќе го нема моето малечко, дека ми беше на дофат на рака и ми се лизна од истата. Се породив природно, од причина да можам поскоро да останам повторно бремена. Болката и раните на душата не ги посакувам на никој, никогаш. Не знам како би издржала следна бременост, сега кога знам дека има ризик да се изгуби бебе речиси на самиот крај. Бебиња и бремени жени не можам да погледнам, празнината во градите е празнина и во домот, од којшто сопругот и сестра ми изнеле се од бебето пред да се вратам дома. Веќе почнав со испитувања и се сомневаат дека целиот проблем настанал поради тоа што не примав клексани, што уште повеќе ми ја отежнува ситуацијата, бидејќи го изгубив најмилото поради една малечка инекција дневно...;(;(
    Резултати од патологија се уште немам, а поминаа речиси два месеци, па сакам да прашам дали знаете за колку време би ги добила истите?:u::u::u:

На MakeDamnSure, tambelina и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  4. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    2.011
    Жал ми е за твојата загуба :hug:
    Јас пред 12 години се породив во 24 недела, и резултат добив после 8 месеци.
    Сега не знам дали има нешто сменето.

На Nesfatenata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    10.524
    Те гушкам најјсилно :l:

6. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    980
    Срцето ми трепери и душа ми се кине кога ќе видам дека некој пишал во темава.
    Јас имав друга ситуација, се породив со мртов плод 29. Боли, и ќе боли.
    Прво ти советувам да разговараш со некој. Мораш. За да се справиш со болката. Потоа кога ќе бидеш спремна ќе направиш испитувања, за следната бременост да бидеш спремна. И кога ќе сте спремни ќе си почнете со обиди.
    Ние почнавме после една година. Мене олеснителна околонст ми беше што имав дете дома што ме чека и заради неа голтнав се и застанав многу брзо на нозе.
    Навистина ти посакувам да најдеш начин и заедно со сопругот да се изборите. :hug::hug::hug:

На Nesfatenata и 1209 им се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.894
    Допаѓања:
    21.747
    Само да те гушнам :hug:
    И те молам да разговараш со некој да си олесниш и продолжиш понатаму.
    Верувам дека е неописливо тешко, ама еден ден ќе имаш во раце неопислива среќа:l:

8. Nesfatenata

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    11
    Очигледно ништо не е сменето, бидејќи само ме препраќаат да се јавувам од едно место на друго и така во круг...

9. Nesfatenata

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    11
    Фала ви на сите за утешителните зборови, сега единствено живеам со надеж дека и мене Бог ќе ми даде таква радост! Гушки до сите!!!

На merriel0, tambelina, juice_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    2.678
    Ќе ти даде ,господ е голем.Сепак болката треба да ја поделиш,разговарај со сопругот ,сетра ,брат полесно да да ти биде.Сите ние што сме поминале низ слични приказни сеуште носиме болка и се учиме да живеем со неа.Доколку ти треба совет за понатамошни испитувања ти стојам на располагање со моето искуство ...ти посакувам од се срце до помине овој тежок период .