Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Го изгубив бебето во деветти месец...

Дискусија во 'Бременост' започната од ivanablazheska, 2 јануари 2015.

1. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    307
    Го изгубив во 35та недела..почина уште пред да се роди и не ми дадоа да ја видам.
    Сега имам втора ќерќичка жива и здрава и само тоа ми е битно во животот. Она..

На Meckicja и fina erika им се допаѓа ова.
  2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.358
    Neka ti e ziva i zdrava malata , me rasplaka so tekstot ponazad . Bog da ti ja dade seta sila na svetov , i da ti gi namali barem malku bolkite po izgubenoto cedo ..

На ZojaP му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    И мене не ми ја дадоа женско беше во 42 недела.
    Нека ти е жива и здрава малата ти посакувам се најубаво.

На ZojaP му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Flyfly90

Flyfly90 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    72

Мене и на сопругот ни дозволија да ја видиме. После колку време се одлучивте повторно за бебе?

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  5. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Па душо се одлучуваме 13 години забременив со инсеминација и го изгубив во 42 недела тоа се случи декември 2016 сега сме во повторни обиди но неуспешно.Се надевам дека ќе биде во сккоро ако не толкуе со обидите.

6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.048
    Допаѓања:
    21.686
    Читам и плачам. Нема зборови кои ќе ја намалат болката.
    Ја гушкам малава силно и плачам, и велам ништо нема да дозволам да ти се случи.
    После еден страшен сон за неа, сум станата премногу емотивна и за се нешто уплашена. Сон од кој се разбудив плачејки, плачев цела ноќ и цел ден. Уффф, тешко.
    Имам изгубено брат...познато ми е до некаде...
    Вие сте многу храбри жени. Со силно срце.
    Се изнаплакав....не знам веќе што да кажам. :( :( :(

На Bubish26, Nikajana, lackygirl и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Flyfly90

Flyfly90 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    72
    Чувај ја и сакај ја најмногу на свет, немој никогаш да и се лутиш. Ја имаш најголемата среќа покрај себе. Само оној кој изгубил знае колку боли. Бог да не дозволи никој повеќе да не ја осети таа болка. Да имам само една шанса да посакам нешто би посакала да го вратам времето. Но ете нема враќање, единствениот недостаток на животот.

На Meckicja, ZojaP, fina erika и 6 други им се допаѓа ова.
  8. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441
    Пред точно 1 годниа на денешен ден и јас го изгбив бебето во 26 недела од бременоста. Еве веќе една година помина но денеска посебно ме боли душава сите слики ми се вратија како вчера да беше. Дефинитивно тој ден беше најлошиот ден во мојот живот.

На emkaemka и fina erika им се допаѓа ова.
  9. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Мила господ само трпение да ти даде ништо друго,ако сакаш напиши повеќе што како се случило,јас го изгубив во 42 недела,пред година ипол

10. Flyfly90

Flyfly90 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    72
    Се загушив од болка, се удавив во солзите. Колку боли секој ден, секој празник. Се лутам на сите, на самата себеси. Ми треба моето бебе, ми фали. Не требаше да е вака. Полудувам, немам надеж, немам волја за ништо. Како и каде да најдам утеха. Никогаш нема да ми се врати а тоа боли најмногу,не сум човек што ги прифаќа лесно работите и нема да ги прифатам никогаш НЕ ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ ВАКА.;(

На 24.07, emkaemka и fina erika им се допаѓа ова.
  11. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    Ve citam i si mislam kakva e taa bolka....jas sum sega vo deveti mesec i pametot mi odi sekade :worried: strav me faka.
    Moze li da mi kazete koi se pricinite za gubenje na dete vo 9 mesec dali bi mozele da prevzememe nesto da ne dojde do gubenje na bebe vo 9 mesec?
    Kako se raga dete mrtvo vo 9 mesec?

На buba4e89, Sofronko и girl-miri им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    59.650
    Тоа тебе да не те интересира немаш потреба за тоа да размислуваш.

На piksooki, Melinda85, Lavica2602 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    A be i jas si vikam da ne razmisluvam ama aj na pametot kako da mu dokazam, tamu me tera se na najloso da mislam... So prvata cerkicka a be voopsto ne razmisluvav sto kako ama imav prekrasna bremenost nikakvi bolki ni problemi povracanja i slicno. So ova se nesto mi e pa si se mislam kako da bidam povece odgovorna na sto poveke da pazam, vikaat ajde posleden mesec ne moze nisto da mu vide ama ima ete kako moze da se izgubi i vo deveti mesec, pa si se mislam kako bi se rodilo taka mrtvo sto da pravam pametot tamo mi odi.

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Ista i jas sum:worried: a nekogas e podobro da ne se citat nekoi raboti:worried:od glava ne mi izleguvat milion raboti....

Da mislime pozitivno i na nikoj da ne mu se sluci takvo nesto.
    Gospod na site da gi raduva:)

На fina erika, ❤️Sneze❤️ и babyane18 им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    59.650
    Сакам да кажам нешто.
    Јас со овие мисли се мачам трета година по ред значи со стравот и воспоставив дека стравот ме носи само кон лошо кон ништо помалце.
    Го родив мртво во скоро 7 месец ги изгубив две во 9 недела и затоа решив веќе само позитивно.
    И како каже господ така.
    Ако не тие пишано да биде твое ќе ти го земе господ кога ќе каже он не само во 9 месец.
    Кај нас ова е многу често за жал и навистина незнам зашто за ова не се проговори јавно.
    Нека излезе доктор на емисија и нека објасни се убаво како што прават со им витро емисиите.
    Стравот го оставаме зад себе и мило мие што барем оваа тема постои бидејки нема на друго местокај да говориме на оваа тема.
    А трудниците немаат потреба да ја отвараат си има многу убави теми за бебиња нека полнат позитива од таму.

На 24.07, Melinda85, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    984
    Позитивна мисла, редовни контроли, мисли како ќе се гушкате со бебето, шетате итн. Одмарање, никако да се оптеретуваш со дигање на тешки работи, качување многу многу по скали не, и не читај вакви статии не поготово кога сега си бремена и кога кај и да е твоето најмило ќе пристигне на овој свет :)
    Секој си има различна бременост,години,генетски проблеми, недоволно созреан плод и негова неможност да преживее поради незрелост и тоа доведува најчесто до такво нешто

На babyane18 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Можно е да биде неразвиен плодот (со несозреани органи), и да преживее до 9 месец.

Последна измена: 12 март 2018
    На Sofronko му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.237
    Допаѓања:
    76.248
    Да ако мајката не одела често на гинеколог. Ако не е нешто во ред се гледа многу порано од 9ти месец и сигурно нема да остават мајката да го носи до 9ти и после да го раѓа...

И мислам и јас дека трудниците не треба да влегуваат во темава и да се плашат без потреба. Доколку одат често на контрола и се е во ред, нема зашто да бидат со лоши мисли во главата... не треба трудниците да си прават стрес без потреба бидејки и тој штети на плодот, треба да уживаат во бременоста..

Последна измена од модератор: 12 март 2018
    На 24.07, simonka93, CaraMia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Никаде не спомна членката дека таквите малформации се дознаваат во 9-ти месец, туку дека може фетусот да ги преживее до тогаш, затоа и го започна мислењето со РЕДОВНИ КОНТРОЛИ. Има ситуации каде што мајката одлучува дали ќе го абортира бебето (фетусот), или ќе го роди. На пример, иако најчесто плодот умира пред раѓањето, кај Потер синдромот бебето може да преживее кратко и по раѓањето, па никој не може да ѝ забрани на мајката да го износи до крај, и да ѝ ја скрати можноста да го види живо, макар и на кратко.

Последна измена: 12 март 2018
    На Sofronko му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.237
    Допаѓања:
    76.248
    Да но тука влегуваат, читаат и пишуваат мајки кои имаат здрави фетуси, бебиња и без потреба се плашат. Неможе жена да оди со такво мислење на раѓање... Друга ситуација е оваа која ти ја зборуваш.
    Препорака моја е на тие кои без потреба се плашат, редовно на контрола, гинекологот најдобро си знае, и не лутајте во темиве, уживајте си во бременоста.. Зашто на трудница со нормална бременост, се во ред, да и се објаснува зашто може бебе да се изгуби во 9ти месец? Стрес џабе.

На Melinda85, CaraMia, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.