На топло чоколадо, додека се расонувам..мирисот на чоколадо, кафе, или пак некој убав чај. Го сакам и мирисот на книгите, особено оние старите, имаат посебен шмек..што не би ми дозволил да ја тргнам книгата од пред очи. Го сакам и мојот мирис во недела..тогаш, сум нежна и мека како бебенце...Си посветувам повеќе внимание, нели. Го сакам и мирисот кој доаѓа од кујната, кога се готви нешто благо...Го сакам и ,,Плеј‚‚-от на тато...Го сакам и мирисот на Божиќните празници, на семејството..ма се сакам!
На свежо косена трева, мирисот на липата, на печен леб штотуку изваден од релна, мирисот на рана пролет
-Мирисот на бензин. -Мирисот на оган. -Мирисот на свежо окосена трева. -Мирисот на природата, после врнење на дожд. -Мирисот на свежо смелано кафе.
`Свежо мелено кафе `Koсена трева `одреден машки парфем `мирис на езеро, море `домашни печени кифлички `летен дожд и после тоа
Го сакам мирисот..не го обжавам мирисот на кокос, ванила, карамела уффф...само како ги обожавам Го сакам мирисот на есента Мирисот на зимата Мирисот на морето хмм... мирисот на млеко за тело од манго
Го сакам мирисот на свежо пролетно утро, свежо косена трева, липите во лето, топло чоколадо или чоколаден пудинг... од прилика тоа ми се омилени мириси
Го сакам мирисот на портокал со цимет. Го сакам мирисот на кари, сакам мириси на зачини. Сакам кога домот ми мириса на лаванда или јасмин. Го сакам мирисот на мојата соба кога ќе се вратам од некаде, сеуште мириса на парфем
Книга-нова, па и овие не се лоши стариве, дебели, тврди-убаво мирисаат, ги мирисам од време на време. Кафе, имаше еднаш одамна рефус купував, тазе мелено, за 20 ден. Неодолив мирис. Машки парфеми, не е секогаш до парфемот, зависи и од личноста, и лош парфем да има некој убаво мириса. Печени пиперки-црвени. Ајварски манијак сум. Чај од шумско овошје. Бебе. Не знам зошто сите бебиња убаво мирисаат. Можеби затоа што се мали и чисти. Мајка. Не користи парфеми, ама секогаш убаво мириса. Рацете на некој што лупел портокал-неизмиени, подобро мирисаат и од самиот портокал
Го сакам мирисот на јоргован во пролет.... Го сакам мирисот на дождот.... Го сакам мирисот на свежо косена трева... Го сакам мирисот на езерската и морската вода... Го сакам мирисот на кремата за сончање во лето... Го сакам мирисот на топла пица... Го сакам мирисот на нова книга.. Го сакам мирисот на липите... Ме носи назад низ годините.... Го сакам мирисот на борова шума...
на лето,море... на рози... на јоргован... на пица... на нес кафе... на чоколадо... на кифлички.......
Мирисот на ванила мирисот на домашна пица и кифлички мирисот на бебе мирисот на дечко ми мирисот на јоргован
На еден чЛовек.Актуелно,прекрасно и без да ми е гајле за ништо! На рацете на татко ми. На карминот на мајка ми. Од дете буб пред да оди на работа и ми мириса обравчето. На утро. Зимско утро,со строгост,чад од оџаците,снег кој се ближи,летно утро со мешавина на мириси,роса,свежина со песната беар несесетис и се е убаво.
Кокос,mmmm ванила свежо косена трева бебе пролет море lenor parfumelle лаванда chloé-my fav чај од јаболко и цимет свежиот воздух нова книга ...
Го сакам мирисот на свежо утринско кафе. Го сакам мирисот на ванила. Го сакам мирисот на косена трева. Го сакам мирисот на чисти чаршафи. Го сакам мирисот на бебе. Го сакам мирисот на јоргован и лаванда. Го сакам мирисот на чоколадо. Го сакам мирисот на нова книга. Го сакам мирисот на бензин, боја и лепак. Го сакам мирисот на секс.