Мирис на ванила... Некој сладок парфем.. мошус ванила манго.. и слично Свежо печени чоколадни колачиња мирисот на море.. плажа Машки парфем... Адидас посебно..
Го сакам мирисот на: малоо бебенце Го сакам мирисот на: клор (вчера кога влегов во лифт толку ми мирисаше на базен и се извозев 3 пати од подрумот до 9 спрат) Го сакам мирисот на: дома (секоја година кога ке си дојдам во струмица и си влезам дома ме обдава најубавиот мирис на чистоќа кога бабами ја исчистила куќата така понекогаш кога касно ке си дојдам од излегуванје ке си седнам во ходникоот и не се мрдам пола саат...) Го сакам мирисот на: природата... Го сакам мирис: бенцин (ме потсеќа на сите бензински каде што имаме застането по патот тај мирис ме растажува кога ке помислам како ми е супер кога со нестрпение чекам на некоја оглсна табла да пише Струмица 5 км...) Го сакам мирисот: на нови чевли....
Ммм, мирисот на свежо испечени колачиња. Њам, Њам, ми се пријаде сега Мирисот на дожд, плажа, море, пролет...специфични мириси кои ми будат убави чувства и ми ја топлат душичката. ; Мирисот на еден парфем што го барам низ цело Скопје веќе 3 години и никако да го најдам Леле, се занесов. хаха.
Го обожавам мирисот на ванила!!! А од цветните, омилен ми е мирисот на трендафил.. Ах пролет, пролет...
Леле, сега видов, утка сум направила погоре, сум пишала трендафил, наместо каранфил хихиих... Да се надополнам, го сакам мирисот на убаво зготвен ручек, го сакам мирисот кога пролетта цвета...