На новата книга. Посебно кога ја читаш со мерак и како ги вртиш страниците,така мирисот е се посладок и посладок..
Мирисот после дожд..посебно кога е лето и улиците жешки.. Мирисот на куче..кога си играм со моето куче после мирисам на него Било шо,шампон,млеко за тело,така да го стиснам шишето и да си мирскам
Мирисот на : Ванила Кокос Диња Топло млеко Млеко за сончање и море Добар машки парфем Нова книга Миризлива постелнина Дожд после тмурен ден Измиена коса и заби
Го сакам мирисот на тазе печено лиснато, тазе печен бурек и не знам уште што, што сега ми влегуваат низ прозор и ме мамат да ги пробам, па да си ја прекршам диетата на ирена, што уште не сум ја почнала, ама планирав да ја почнам од утрово
Го сакам мирисот на моето бебе, го сакам мирисот на мојот сопруг, го сакам мирисот на тазе испечено лепче или кифлички, го сакам мирисот на тазе сомелено кафе, го сакам мирисот на чоколадни мафини, го сакам мирисот на ванилата, го сакам мирисот на јагодата, ...
-На скоро косена трева. -На море. -На кокос. -На кафе. -На нови списанија/книги. -На подготвена храна. -На мирисот на ореов лист. -На печени костени и клавчиња пченка. -На воздухот после дожд. -На тазе испрана постелнина. -Кога мирисам на него.