Го сакам мирисот на бившиот неговиот парфем од кој свршував .. го сакам мирисот на скара,на пржен кромид,печени кифлички пржени рипчина,мирисот на море,на езеро мирисот на омекнувач мирисот на уфо лепило мирисот на машко тело,мирисот на измијана коса мирисот на дождот ..мирисот на свежото утро мирисот на бензинот на бојата
Го сакам мирисот на дечко ми- ме обзема. Го сакам мирисот на кифлички тазе донесени во пекара, на пица, на скара, на моето омилено јадење. Мирисот на бензинот, би го мирисала со часови. Го сакам мирисот на женскиот парфем. На дождот, на пролетта, на цвекињата, на парите
Го сакам мирисот на јоргован Мирисот на трендафилите Мирисот на свежо косена трева кој секогас ме потсетува на мојот роден крај
на липа. Ме потсетува на преубавата Водњанска улица на времето, со коцка, со липи од двете страни и кога се качуваш нагоре го гледаш никнува школото Кочо Рацин.. Priceless..ми недостига тоа време, таа улица..
...на нова книга.Го сакам миисот на јоргован,на липа,плажа,на торта. Спојлер Го сакам мирисот на нова облека,поточно на памук