Па вакаа: -Го сакам мирисот на свеж воздух. -Го сакам мирисот на борова шума. -Го сакам мирисот на сите цветови. -Го сакам мирисот на свежо косена трева. -Го сакам неговиот мирис. -Го сакам мирисот на липа,јапонско дрво. -Го сакам мирисот на маточина. -Го сакам мирисот на кафе,ванила,јаготки.
На свежа вода.. На нафта.. На свежо сварено кафе.. Мирисот на сонцето.. ( :geek: ) - ако воопшто има некаков мирис.. Односно мирисот на утрото, на пролет, на цвеќиња, на трева... Ехх.. колку само сакам сега да има сонце, ливада зелена, цвеќиња, наоколу пролет.. Спојлер Упс! Забегав од темата..
Го сакам мирисот после дожд мирисот на јоргован,роза,мирисот на тортите кои ги прави баба ми ,мирисот на нова книга...
На морето, најмногу ме освежува. Исто и на нафта и бензин, некои луѓе неможат да го поднесат тој мирис, а мене напротив ми е многу убав
Мирисот на пролет , на љубов , на нова книга , на бензин :geek: , на море , цвеќе иако сум алергична . На бањано куче мислам на моето
На штотоку искосена трева, сено, мирисот на асфалтот по дожд, мирисот на книга, уште подобро ако е стара, цимет, ванила, лесни парфеми, колачите на мајка ми