Го сакам мирисот на чоколадо Го сакам мирисот на пролет Го сакам мирисот после дожд Го сакам мирисот на косена треба Го сакам мирисот на летото Го сакам мирисот на пица Го сакам мирисот на омилените шпагети
Го сакам мирисот на дожд после суво време. Го сакам мирисот на свежо косена трева. Го сакам мирисот на мајка ми (на неа подобро мириса) Го сакам мирисот на чисто. Го сакам мирисот на крема за сончање. Го сакам мирисот на лето т.е онај мирис на лето што го имаат купаќите.
го сакам мирисот на утрото после врнежлив ден го сакам мирисот на нафта го сакам мирисот на тазе печатено го сакам мирисот на лепак го сакам мирисот на лубеница го сакам мирисот на море го сакам мирисот на маркер
... на зумбулите, едноставно го обожавам тој миирс. ....на лето, после дожд. .... на свежо косена трева, ме потсеќа на најубавиот дел од мојот живот кога живеев во зграда, а дворот ни беше едно мало паркче убаво уредено. ...на неговиот парфем. ...на млеко за тело.
Мирисот на липовиот цвет е мојот втор омилен. Кога цвета липата сакам да го замрзнам времето и вечно да е крај на јуни. Мирисот на детството , младоста, родната куќа.... Но , кој не помирисал бебе , штотуку искапено и заспиено во сопствените прегратки , незнае што е најубавиот мирис на светот!!!
Мирисот на липа, зубмул и јоргован, едноставно ги обожавам во мене буди мир,спокој, свежина. Честопати кога сум напната во соба имам јоргован или зумбул, со нивниот мирис некако се опуштам . Нивниот мирис секогаш ми внесува ведрина, позитивност ... Ги обожавам !!
Некогаш имам “перверзни“ склоности кога се во прашање мирисите. Еве дел од нив. Го сакам мирисот на свеж бензин на бензинска станица, мирисот на уфо лепак, мирисот на тазе уплатен тикет на спортска или ново купена тетратка/книга итн. додека ја има таа јачина, мирисот на кожен паричник или кожна јакна, мирисот на кафе рано наутро (фала богу нормален мирис ), мирисот на енергетски пијалоци, мирисот на тазе бањана цура и нај најперверзен од сите Спојлер мирисот на мојата сперма. Секако сакам мириси на “понормални“ работи, ама не е интересно тоа, повозбудливо е да се каже поперверзната страна.
Го обожавам мирисот на дожд кога е лето,на свежо искосена трева,кога ќе си дојдам дома и чувствувам дека мирисам на дечко ми,кога ќе почне се да цвета во пролет,го обожавам мирисот на спрејот за тело од Avon од личи и темјанушка...