~наа онаа бојата или лак или што и да е за врати ~на лак за нокти ~на коректор ~на уфо ~го обожавам мирисот на машки парфеми ~на расцветаните липи (мирисот на летото) ~на млекото за сончање кое си го мирисам во зимаа за да ме врати во моментите кога сум била на плажа ~го сакам мирисот на парфемот кој ми враќа посебни спомени и на ред други работи на кои неможам да се досетам во моментов
-На машки парфем. -На свежо мелено кафе. -На бензин. -На лепак. -На кокос и ванила. -На пекарата пред зграда. -На млеко за сончање. Не ми текнува више .
Го сакам мирисот на боја за фарбање. Го сакам мирисот на машки парфем. го сакам мирисот на пица го сакам мирисот на чоколадо го сакам мирисот на лубеница го сакам мирисот на бебе го сакам мирисот на морето
Го сакам мирисот на мелено кафе Го сакам мирисот на многууу убави цвеќиња Го сакам мирисот на кокос Го сакам мирисот на јоргован Го сакам мирисот на пица Го сакам мирисот на свежото утро Го сакам мирисот на темната и тивка ноќ Го сакам мирисот на Есента Го сакам мирисот на времето после паѓање на дожд Го сакам мирисот на бензин, нафта
Го сакам мирисот на дождот. Го сакам мирисот на морето. Го сакам мирисот на портокал. Го сакам мирисот на книги. Го сакам мирисот на нова облека. Го сакам мирисот на трева. Го сакам мирисот на речиси сите сапуни, лосиони, шампони..
Го сакам мирисот на : -море -лак за нокти -лепак УФО -на лак за лакирање на дрво..или од кај ти знам нешто такво -бензин .................. -на - .......... итн. мислам толку е
Го сакам мирисот на портокал Го сакам неговиот мирис..неговиот парфем Го сакам мирисот на кифличките на мама Го сакам мирисот на еурокрем Го сакам мирисот на книги Го сакам мирисот на липите. Го сакам мирисот на лаванда Го сакам мирисот на лакот Го сакам мирисот на млекото за сончање Го сакам мирисот на кафе, пица.. ако ми текне уште нешто ќе пишам
Иако многу пати си докажав дека мажите не обожаваат мирис на овошје (прибидејки ги потсека на јадење) сепак не можам да одолеам на мирис поточно млеко за тело од брусница, кокос... Обожавам мирис на Невен, Јоргован, Јасмин... А од необичните мириси сакам бензин,нафта, лак..
Го сакам мирисот на море. Го сакам мирисот на летен дожд. Го сакам мирисот на зумбул. Го сакам мирисот на книги. Го сакам мирисот на бензин. Го сакам мирисот на ОНО лепак. Го сакам мирисот на коректор. Го сакам мирисот на неговата кожа.
Си го сакам мојот мирис. Го сакам мирисот на мојата коса. Го сакам мирисот на мојот дом. Го сакам мирисот на моето маало, она прво вдишување на воздухот кога ќе го отвориш прозорецот... чувството кога го дишиш и мирисаш Скопје од високо, не доле кај смогот. Го сакам мирисот на босилекот на мојата тараса. Го сакам мирисот кога се пече нешто благо. Го сакам мирисот на Д&Г.
Шепите на мојот пес што мирисаат на смоки. Кујната на баба. Фиоката за зачини, мириса на ванилин шеќер.