Мирис на книги,списанија,флаери се мирисам како душкало нафта,бензин,плин прашина кокос чоколада цвекиња трева
-свежо косена трева -бензин/нафта -книги,списанија,флаери штотуку отпечатени -лепок -боја за кондури -трендафилите -на штотуку зготвеното омилено јадење,направено од прекрасните раце на мајка ми -мојот дом -на есенските утра -на дождот -на омилениот парфем -на неговиот омилен парфем -на најблиските Сума сумарум,ги сакам сите мириси,тоа значи дека сум жива-чуствувам!
На есента На воздухот после дожд На пилевина На ајвар На домата На нови книги На нов ранец,патики На бензин На плесквици На пржени компирчиња На мојот омилен парфем На цвеќината,тревата На нова облека На омекнувач На бебиња На мојата коса после капење
Го сакам мирисот на свежо искосена трева, на бензин, на летниот дожд и на првиот снег. Мирисот на печените пиперки и костени, на јоргованите, сутлијачот со цимет и утринското кафе. Ванила и чоколадо, шампонот со кокос. Мирисот на млекцето кое го пиев секое утро со години, згреано на стариот шпорет од дедо. Ама најмногу од се`, го сакам мирисот на ДОМА. Мирис кој ми дава спокој и среќа. Чудно е како мирисите те враќаат во минатото.. ах..