Го сакам мирисот на морето. Го сакам мирисот на неотворени книги. Го сакам мирисот на пред да заврне. Го сакам мирисот на ОНО лепак. Го сакам мирисот на млеко/крем за сончање. Го сакам мирисот на кифлички,пици,пастрамаили што мама ги прави
Го сакам мирисот на мореееееееее мирисот на свежо косена трава мирисот на нафтааааааааааааааа мирисот на нестле чоколадото уфффф мирисот т.е парфемот шанел мадмуазел
...на нова неотворена книга ...спротивно, на стара изветена книга ...мирисот на јоргован ...Мирисот на куќата во село ...неговиот дуксер што ми го даде за да си одам дома, затоа што смрзнав
го сакам мирисот на машки парфем, на мелено кафе, на лепак, на бензин, на коректор, на бебиња, на чоколадо, на нови книги, млеко за сончање......
Го сакам мирисот на свежо мелено кафе; Го сакам мирисот на топли кифли што се печат во рерна; Го сакам мирисот на есен иако понекогаш депресивно ми делува; Го сакам мирисот на бензин и нафта; Го сакам мирисот на море; Го сакам мирисот на пица; Го сакам мирисот на липа и јоргован; Го сакам мирисот на бебе; Го сакам мирисот на Нивеа...
Го сакам мирисот на утринското кафе после тешка ноќ... Го сакам мирисот на море рано сабајле... Мирисот на стопен путер... Мирисот на бебче...
Го сакам мирисот на ванила Го сакам мирисот на море Го сакам мирисот на мојот дечко Го сакам мирисот на бебињата Го сакам мирисот на свежо испечени колачи Го сакам мирисот на моето млеко за тело и мојот парфем
Го сакам мирисот на бебе Го сакам мирисот на јоргован Го сакам мирисот на дечко ми Го сакам мирисот на бензин
Го сакам мирисот на бебе, чист и невин; Мирисот на мајка ми, секогаш мириса толку убаво: мирисот на баба ми, на старост, зрелост; неговиот мирис; мирисот на варено кафе; мирисот на топол домашен леб; мирисот на нови чевли; мојот мирис; мирисот на мојот и на баба ми домот; мирисот на печени пиперки за ајвар, па и моментот кој што го носи тој мирис, фамилија на куп, шеги и смеи...
...на пица која се пече, на добар машки (и женски) парфем, на чоколадо, на нови чевли и облека, на пари, на плажа...
Мене тоа ми мириса на гробишта и ме фаќа језа. Го сакам мирисот на ветеров што ми пирка низ прозор во моментов
Го сакам мирисот на розите од градината на мајка ми. Го сакам мирисот на старата куќа во село, кај баба и дедо, таму секогаш мириса на спомени, мириса на некои времиња кои поминале. Го сакам мирисот на моите два дома, оној прв мирис што се чуствува штом ја отвориш вратата. Го сакам и мирисот на тазе очистена соба. Го сакам мирисот на пролет, на јоргован, на свежина... Го сакам неговиот мирис, тазе истуширан мириса на Бекутан, самиот мирис ме тера да го доживувам како бебе. Го сакам мирисот на свежина, на чистота, на слобода...
Го сакам мирисот на моето синче Го сакам мирисот на пролет Го сакам мирисот на испечена пица Го сакам мирисот на маж ми.........
Го сакам мирисот на некоја стара книга Го сакам мирисот кога тато става бензин Го сакам мирисот на секое можно благо во светов Го сакам мирисот на лето, есен, зима, пролет ма на сите годишни времиња Го сакам мирисот на чисто, свежо Мммм