Ммм па на машки парфеми и на машки дуксери што онака малце на парфемчето замирисуваат и на свежо искосена трева,ванила,чај од шумско овошје...
Гo сaкaм мирисoт нa aнaмскa рaкa, мирисoт нa дечкo ми, мирисoт нa дoбрa хрaнa ,мирисoт Нa мoјoт пaрфем хххх... Мирисoт нa пукaнките дoдекa пукaaт.. Сaкaм мнoгу мириси,сегa не ми текнувaaт
patikite koga ke gi soblecam posle nosenje cel den....ok ok se zezam denes se vozev vo taksi i kolata mirisase kako pomada toa mi se dopadna obicno mrazam osvezuvaci za u kola deka trujat premnogu isto taka mi se sviga eden parfem od denim deka mirisa ostro,mrazam koga ke biram maski parfem i ke ima nekakov sladnikav miris
Го сакам мирисот на печени кифлиња,мирисот на јоргован,го сакам мирисот на чиста постелнина,....на бебе,на комшивката кога ке се сретниме во влезот а таа е спремна за излегување и мириса на убаво а по неа и целиот влез,машки парфем,свежиот здив,боја за бојадисување зид,мирисот на лупена краставица
Мирисот на мајка ми, кој цел живот не можам да го дефинирам каков е, ама мириса како рај и ја надушкав ли, инстантно се смирувам колку и да ми било тешко. Како бебе, баш како бебе.
Го сакам мирисот на пролет и прекрасните опојни мешавини од дрвата, мирисот на дожд, мирисот на мојата кожа, мирисот на вкусна храна и тоа ми текна сега за сега.
* Сите ние што сакаме мирис на нафта, бензин, лакови,бои ,нафталин,и лепаци, да се собереме и заеднички да одиме на лечење. Он топик.. го сакамм мирисот на дечко мина јоргован,на пролет,на липа,и на овие горенаведените