Машки парфеми (преубаво мирисаат), парфем од кокос, гел за туширање од карамел, алое вера, ванила, и др.
Го сакам мирисот на кафе,на свеж лимон/портокал,на свежо косена трева,мирисот на рано,пролетно утро,мирисот после дожд,мирисот на некое убаво јадење,на кремите за сончање,го обожавам миросот на хартија,особено списанија.
Мирисот на пролет, на јоргован, расцветаните липи, зумбули. мирис на јаготки, на море, на дожд... мирисот на моето малечко, најмило мало маженце
Бензин, нафта го божавам пре, а и да не е штетен би си пробала неможам да опишам колку убаво ми мириса.Вау ..
Го сакам мирисот на... ...косена трева, ме потсеќа на пролет, на сонце, на мир... ...планински чај што ме потсеќа на топол дом, на чиста душа, на сплотеност... ...аргета јуниор - ме враќа 10 години назад - во детството, кога фамилијарно си вечеравме и мачкавме аргета со сирење... ...неговата брада, така го осеќам дека е мој и дека е до мене...љубов... ...утринска прошетка покрај море, мирисот на море, мирисот на спокој... ...риби пржени, ме потсеќа на убави моменти од детството поминати на викендица со баба ми и дедо ми, душички... ...кучето зашто е љубов најголема и непроценлива... ...цвеќиња - како мали ги собиравме и си игравме цвеќарки... .............