Го сакам мирисот на машки парфем Го сакам мирисот на ванилаа Го сакам мирисот на бебенце Го сакам мирисот на крема за сончање Го сакам мирисот на море
go sakam mirisot na sin mi...koga bese bebe mi mirisase na med mozi e moja percepcija ama toa e - majka
Go sakam mirisot na vanila i kokos Mirisot na more Mirisot na bebinjata Nane,lipa,jorgovan Kafeee,taze pecen leb....
Море, хартија - и нови и стари книги, свежо искосена трева, ментол, кокос, јасмин, диви јагоди, кафе, бор/чемпрес, земјата кога испарува по обилен дожд...
Мирисот на машки парфем Мирисот на јоргован Мирисот на нови книги Мирисот на јадење кога сум гладна Мирисот на лабело од мед и млеко Мирисот на гел за туширање од кокос... и многуу другии работии
Цимет,кокос,запршка без кромид,сутлијаш,динстано телешко со ловоров лист,милиброд,печена пита,печени црвени пиперки за ајвар
Мирисот на бои и лакови морам да го издвојам како најомилен. Кога еднаш ќе го осетам како дрога ми е не можам да се тргнам. Мирисот на цветни/овошни парфемчиња. Мирисот на машки парфеми ( Посебно парфемот што му го подарив на дечко ми за Валентајн мммм ) Мирисот на вкусна храна. Мирисот на кокос. Мирисот на некои гелчиња за туширање.
Мирисот на кафе Мирисот на книга Мирисот на дожд Мирисот на свежо печена тестенина кога минувам покрај пекара Мирисот на забно Мирисот на ракијата
Мирисот на цимет Мирисот на свежо косена трева Мирисот на ванила Мирисот после дожд Мирисот на штотуку испечени кифлички
Мирисот на пилешки стек Мирисот на шарска плескавица Мирисот на свинска кременадла Мирисот на домашни колбаси
Го сакам мирисот на , -тазе печен леб, -зрели круши, -бекутан влажни мамамчиња, -блек ап крем за сончање, -ванила, -топло чоколадо.
Го сакам: -Мирисот на дрва во огнот. -Мирисот на цвеќето јасмин. -Мирисот на јоргован. -Мирисот nesquik. -Мирисот на некоја чорба ( пр.гулаш). Има уште мн.ама тие ми текнаа.
Го сакам единствениот мирис меѓу останатите, сопствениот мирис, мирисот на кожата и на косата. Го дишам и го чувствувам. Мојот избор е моето јас...
Мирисот на : Јадењата на мама на море , креми за сончање на дожд, снег Специфицни мириси на кожа на блиски кога ќе ги бацам (дада сеуште на бебче ми мириса )
Мирисот на машки парфем, Мирисот на книга, Мирисот на нешто убаво приготвено, Мирисот на јоргован, Мирисот на пролетта , Мирисот на дожд.