-бекутан -бензин -дожд -свежо косена трева -свежо печени кифлички -мирисот на дечко ми -на морето -на планински чист воздух
Го сакам мирисот на: * Книги. На нови книги и тетратки. Ме потсетува на детството, кога одев во основно и кога со нетрпение очекував да купиме книги и тетратки за на училиште (иако не сакав да одам на училиште). * Свежо косена трева. Ме навраќа на детството кога нестрпливо чекавме мама и тато да ја искосат тревата, па да се разиграме на неа. * Пролет. Отекогаш, пролетта ми имала некој специфичен мирис кој се чувствува во самиот воздух и кој е посебен сам по себе - мешавина од разни цвеќиња, тревки, растенија. * Јоргован. Го обожавам јоргованот и секогаш кога ќе го почувствувам неговиот мирис, знам дека веќе започнало моето омилено годишно време. * Топол леб. Пак убав спомен од детството . * Нафта, бензин, лепак, лак за нокти. Може имам некои предиспозиции за наркоман , но нивниот мирис ми е прекрасен. * Јадење кое се готви. * Печени и варени кочани. Секогаш ги јаде(в)ме кон крајот на летото и нивниот мирис ми го носи назад споменот од детството кога после цел ден поминат на плажа или во играње, ќе се нафрлевме на топлите кочани. * Тазе мелено кафе. Порано купувавме рефус кафе и тоа тазе сомелено, топло и со прекрасен мирис. * Тревките/растенијата што растат покрај езеро.
.... нови книги, на дечко ми, на лак за нокти, млеко за сунчање.... на моменти го сакам и мирисот на скара, мх мх...
Мирисот на лубеница.... Освежително, летно, свежо... Сакам се што мириса на лубеница... Од овошјето, до гумите за бришење молив
ехх.. Го сакам мирисот на свежо мелено кафе.. Штотуку испечено лепче мирисот на печени пиперки.. оние за ајварот мирисот на чоколадо скара нови книги и тетратки мирисот на мојот нов парфем
Здивот наутро... хахах just joking. Топло чоколадо, нови книги, бензин, било каква боја за лакирање и лак за нокти, Росал лип балм од мед и млеко... и уште мноогу други работи.
Мирисот на море Мирисот на бела роза и лаванда Мирисот додека се пече леб во релна/фурна Мирисот на шумски јагоди во борова шума Мирисот на бебе - душкам секое бебе кога земам во раце да ја помирисам таа чиста душичка
Го сакам мирисот на липите. Го сакам мирисот на нови тетратки и книги. Го сакам мирисот на бебе. Го сакам мирисот на лепило. Го сакам мирисот на кибритче изгаснато. Го сакам мирисот на бензин. Го сакам мирисот на мед и млеко. Го сакам мирисот на парфемот негов.
На есен. На лисја и влага околу мене. И на ајварче На бензин. На кафе. Нормално машки парфем И на домашно лепче и пита.
Го сакам мирисот на било кој машки парфеем.. Го сакам мирисот на ЛЕТОТО.. Го сакам мирисот од слатките на мајка ми..