Го сакам мирисот на мокра и свежо косена трева, ..мирисот на свежо испечен леб, ...мирисот на кафе (а не пијам кафе), ...мирисот на мојот срцуш, ...мирисот на бебешки работи (на свежо избањато бебенце), го сакам мирисот на кокос и ванила, го сакам мирисот на малини, ...мирисот на печени пиперки во септември , го сакам мирисот на липа, мирисот на рози
Го сакам мирисот на крема за сончање - ме потсетува на ЛЕТО!! Го сакам мирисот на лак за нокти. Го сакам мирисот на ацетон.
Го сакам мирисот на вишни, ванила, бензин, свежо-мелено кафе иако не пијам, пица, внатрешната страна на пакетчето од гумени бонбони, боја за кречење, скара, сендвичи, „Шери“ чоколадната бонбониера со рум, шампони, регенератори и маски особено на Гарниер, портокал, лак за нокти, охо-лепак, пастрмајлии, стопено чоколадо за готвење...мирисот на дечко ми... и уште други кои на мојот нос не му текнуваат во моментов
го сакам мирисот на лилјаче(јоргован) мислам на дрвото со цветови не на прашок за перење...ме потсетува на детството односно на баба ми лаванда сакам се дома да ми мириса на неа
Го сакам мирисот на тазе печено лепче од фурна, направено од рацете на мајка ми. Исто и мирисот на мили бродот - му го осеќам дури и мармаладот внатре и добивам страшни животински нагони за гризење - страшно, а кога ќе ме види човек вакво нежно и кревко, ќе помисли дека не ми даваат јадење, а то ждера ко лудо, о Боже ... Ми се допаѓа мирисот на штотуку отворената тубичка пудра, Дебора. Мирисот на отстранувачот на нокти без ацетон (праска), ииии да - се утепав од гребење по страната на каталогот на Авон, кремот за лице од калинка - секогаш кога го мирисам си велам дека мора да го имам!
Го сакам мирисот на косите на моите две сонца и на мојот месечко. А,да ,да не заборавам ,го сакам и мирисот на парите
Го сакам мирисот на утринско кафе. Го сакам мирисот на млекото за сончање. Го сакам мирисот на липите. Го сакам мирисот на јоргован. Го сакам мирисот на чоколадо. Го сакам мирисот на кокос.
Го сакам мирисот на дождот во сред лето, но и во есен како и оној на штотуку исушените алишта кои мирисат на прашок и омекнувач
Го сакам мирисот на мама, мирисот на косена трева, мирисот на лето, мирисот на утро, мирисот на море, мирисот на ...........
На утринско кафе, На омилениот парфем на бензин... На цигари кога нема да имам испушено долго време цигара на кифлички или пита кога се пече на месо и копири во релна на пролет на јоргован на облеките после перење на море на кремата за сунчање на бебе
Мирисот на мама, мирисот на бензин, мирисот на лак, мирисот на крема за сончање, мирисот на бекутан, мирисот на пролетта, мирисот на летото, мирисот на зимата, мирисот на есента ..... а најмногу го сакам НЕГОВИОТ МИРИС кој моментално го чуствувам околу вратот и косата