Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Градежен факултет

Дискусија во 'Образование' започната од solzuska, 7 јули 2011.

1. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Ne ja razbiram logikata, sakam na gradezen ama sakam da mi e lesno i da pominam bez mn ucenje... Gradezen e za onie koi imaat razvieno disciplina na postojano i kontinuirano ucenje! Kako i povejketo tehnicki fakulteti. Pokraj toa dokolku ne ti odi matematika ne si za tamu. Pokraj dobri poznavanja vo matematika potrebno e i ljubov kon istata, kon fizika i prirodnata nauka voopsto. Ako toa go nema togas od kade e zelbata da se zapises tamu? Dokolku e od toa deka rabota, pari i uspeh avtomatski sledat po diplomiranje, ne e tocno dokolku nemas ljubov kon rabotata sto ja rabotis. Taka da zapisise onamu kade sto znaes deka ke ti odi zosto toa e ona sto vsusnost go ljubis...

На buba4e89, Dark-Lady и Antolinaa им се допаѓа ова.
  2. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.907
    Допаѓања:
    18.114
    Ај вака за сите што планираат на Градежен, без разлика дали градежништво, геодезија, геотехника.

Математика има на сите насоки. Задолжителен предмет. Кој ви влече премногу предмети. Ако не положите математика, автоматски губите година.
    Математика имате цело време низ предметите. Статика, Јакост , Механика, Кинематика, Математичка картографија, Елпсоидна геодезија, Инженерска геодезија итн секаде има пресметки. Не се со собирање и одземање, множење и делење. Туку функции, изводи, интеграли, дропки, мозгање, логика.

Учење и загревање на столица. Редовно предавање програми, редовно идење на предавања и вежби.

Муабети од типот: најбарани/најплатени се, да се измачуваш цел ден и без љубов да го работиш цел живот и да не те исполнува ми е крајно бесмислено.

Последна измена: 31 јануари 2017
    На jacksparrow, buba4e89, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Lolly$$$

Lolly$$$ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Здраво женски , имам еден голем проблем, ми треба книгата Структури на кос терен од Мирче Кокаловски дали некој ја знае книгата и каде можам да ја најдам ? Прашав на студентски збор ја немаат побарав во табернакул ми кажаа сите книги се предадени на градежен или кај професорот, јас не сум на градежен за брат ми е за магистратура кој не е моментално во скопје (работи во друг град ) побарав на градежен во скриптарите само во библиотеката на архитектонски несмее без индекс дека си студент на тој факултет, па ако сте слушнале или ја имате книгата би ми било многу мило да ми излезете во сусрет дополнително ќе ви се одолжам за услугата. Очекувам одговори , ви благодарам однапред

4. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.907
    Допаѓања:
    18.114
    Лоли во библиотеката на ГФ да ја замолиш тетката што работи во библиотека да и оставиш лична карта и да ти ја даде да ја фотокопираш во копирниците што се во близина на факултет и веднаш да и ја вратиш не може?

5. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Ako ja nema vo biblioteka, ili soodveten profesor od taa katedra, tesko deka ke ja najdes. Jas ne znam koja e taa kniga zosto ne sum na toj smer, brat ti sigurno znae kade moze da ja najdes.
    Kraj kraeva nekoj od negovite kolegi treba da ja ima.

6. Pecky

Pecky Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Имам неколку прашања у врска со Градежен факултет (геодезија) јас сум годинава матурант и би ми било од голема помош ако ми пише некој што е студент таму или што завршил тоа, се надевам ќе ми помогнете, ви благодарам :)

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.907
    Допаѓања:
    18.114
    @Pecky
    Ај јас како дежурен претставник на Градежен Факултет, стојам на располагање, сакаш тука прашај сакаш во порака. :)

На Kaetana и Mr. Right им се допаѓа ова.
  8. Pecky

Pecky Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Во порака неможам ми вика „неможеш да започнеш разговор со Antolinaa нов сум на форумов и незнам како да го средам ова хахахахаха пиши ми ако сакаш

9. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.907
    Допаѓања:
    18.114
    Тоа оти катанци изгледа ставив. :lol:

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  10. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    @Antolinaa што студираш на градежен? Неможам Лп да ти пишам..

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Има ли некој што ќе се запишува на градежен оваа година?? Да знам кои ќе ми бидат колеги/шки.:D

12. Pecky

Pecky Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Јас, колешке.

На realGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Колешки дипломирав на Економски, па сакам мастер на грдежен Менаџмент на недвижнини. Нешто повеке околу насокава?

14. Sarchi997

Sarchi997 Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Дечки ај некој добар професор/ка по флуиди кажете ми за спремање задачи само да не е Лидија бидејќи не била во Скопје веќе.
    И некој што има положено бидејќи прв пат одам на полагање би му била многу благодарна ако може да објасни малце што како е што да учам повеќе, задачиве од кај да ги учам, што дава најчесто итн..

15. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.907
    Допаѓања:
    18.114
    Премногу касно гледам, нема годинава менаџмент. Немаше ни лани студенти на таа насока.

16. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004
    Здраво сакам да прашам општа картографија дали влече некој предмет во 6 ти семестар?

17. Me_Beatrix

Me_Beatrix Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    28
    Знае ли некој добар професор за спремање Механика на флуиди?

18. alesandra jon

alesandra jon Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Може ли некој да ми даде контакт од професор по нацртна геометрија ?blagodaram

19. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.907
    Допаѓања:
    18.114
    070 267 974 -Слободан се вика, во кулите кај градски ѕид е, близу Рамстор. Искрено не знам дали уште спрема, ама многу добар проф. е. Пред 5 години одев кај него.
    Го имам и овој број 070 765 564 - Ама не знам ни како се вика ни каде е. Само нацртна ми стои пишано :)

Не. Колку што ме држи сеќавање.

На alesandra jon му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Koceto03

Koceto03 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Некој да ми објасне некои предмети како се полагаат на колоквиум на смер сум геодезија ги имам:
    1. Математика
    2, Основи на геодезија
    3. Нацртна геометрија
    4, Теориска механика
    5. Информатика