Да од летен е, даваат и плус рок, ама премногу им се високи критериумите за полагање, посебно усно, многу тешко се полага.
Јас одааамна дипломирав на ГФ. Сега студиите се 3+2 или 4+1? Ако може некоја да ми пише во ЛП имам и дополнително прашање
Се запишав денеска на Градежен и на шалтерот ми кажаа дека треба до вечер да се најавам на IKNOW и да ги запишам предметите со професорите, само имам мал проблем. Спорт и здравје ни се воде како задолжителен и во индексот ми е така запишан, а електронски го има само како изборен. Голема грешка е така да го пријавам, бидејќи друг начин нема?
Што мислите во врска со смерот Патишта и Железници ? Се двоумам во однос на конструктивна насока, што ми изгледа дека е потешко во однос на ова ? Дали е навистина полесен и дали потоа има исти можности како со конструктивна, или е потешко да се најде работа ? На патишта обично одат многу помалку студенти, да речеме 10/100 во однос на конструктивна па затоа незнам што е подобро ?
Ti preporacuvam da se zapises na konstruktivna nasoka. Predmetot Zeleznici se polozuva lesno, profesorot isto taka i asistentot se dobri, no Patišta kaj Slobodan e malce komplicirano( mnogu e strog na ocenuvnje i asistentite se za nigde). Sekoj smer ima svoi teskotii no poveketo studenti izbiraat gradeznistvo, no toa ne znaci deka ako se zapises smer Patišta i železnici ke ti bide teško da najdes rabota .. Pozdrav
Da moze i so pomalku od 21 krediti da se zapise semestar, no so toa treba da pisuvas molba da ti ovozmozuvaat da zapises semestar so pomalku od 21 krediti
Дали на некој му се има случено да плати за приватна квота, а да е државна ? (Само мене може да ми се случи ова ) Односно дојде до недоразбирање во студенска служба и си платив повеќе,и дали можам да направам нешто со парите сега, барем да се префрлат во нареден семестар или така нешто ? (немав време да прашам таму па можам дури понеделник да одам, ако знае некој нека пише да не мислам до тогаш .
tie višok pari sto si platil moze da se prefrlat koga ke platis za naredniot semestar bez problem , odi izvesti gi vo studentska sluzba deka si platila poviše odkolku sto treba i ke ti najdat rešenie.
Ќе ти ги префрлат за партиципација во друг семестар. Само нека помине гужвата сеа со упис/заверка на семестар и појди до студентски кажи им. Ќе те испратат сигурно до сметководство, таму ќе средите
дали некој може да ми даде број од некој приватен професор што може да ми го изработи планот по предметот основи на сообраќајници?
Нема такво нешто. И да има, на испит што ќе полагаш?! Како ќе полагаш?! Ова општо е што ќе го пишам сега: Програмите се толку прости ако земете литература + гугл, внимание на час и вежби, консултации и загреете столица се цртаат. Леле јас да сум да цртам со списоче на проф.кому сум изработила програмите, па полагање на Св.Никогаш. Да се чудите што ве снашло. И ќоро и сакато слушнало нешто просперитет, барано ама врска нема од 2+2 на ГФ се запишало. *смајли што се крсти*
Здраво, дали некоја знае дали постои можност за вонредно студирање Градежништво 3+2, и дали ако си вонреден студент си ослободен од присуство на предавања/вежби, изработка на програми и колоквиуми? Благодарам
Немам брат или сестра што биле на овој факс, па не знам каков е протоколот за запишување на семестар.. Прво треба да се пријавам на iKnow системот па...? Што потоа? Како падната од на Марс сум
После со индексот на шалтер. Си пишува се на известувањето што го праќаат кога се уписи, заверки и тн.