Zdravo devojki sakam da ve prasam kakva e konkurencijafa na gradezen odicna ucenicka sum no hendikep e bidejki ucev srrdno strucno ekonomsko ... imam mk i ang kako eksterni predmeti i istorija i pravo kako intetni . Dali imam sansa na gradezen da me primat vo prv krug ?
Чим си одлична ученичка не би требало да имаш проблеми со запишување, а кој смер планираш да го одбереш?
Колешки на голема мака сум моментално па ме интересира дали некој има повеќе познавање за темата. Требаше да дипломирам ама кога бев во служба сфатив дека ми фали еден предмет од изборните од смер што мора да се слушат во последна година. Не знам како сум ја направила таа лоша математика дури срам ми е моментално според кредити веќе имам за завршување ама правилото на факултетот е да се има минимум 5 такви изборни а јас имам 4.. Дали некој се нашол во ваква ситуација и има ли решение или ќе мора да се запише уште еден предмет од Септември?
Пробај да разговараш со некој професор ако може само да полагаш во некои од испитните сесии, друго чаре нема, ако не ти дозволат ќе мораш да запишеш предмет од септември. Со менторот разговарај да може нешто да ти помогне. Имаше случај ваков со мој колега и направија некако само да полага пред дипломирање
Бев и кај продеканот и кај професори, ми рекоа роковите за да се исполнат обврските спрема предметите се завршени и нема како. Ми останува да чекам од септември, со тоа што се менува програмата од септември и уште не знаеме како оди тоа, се надевам нема да додадат уште нешто, а веројатно ќе треба да плаќам за промена од стара во нова програма. Фала ти за одговорот сега уште најтешкиот дел - да се соопшти дома ќе биде хаос wish me luck
Ќе уплатиш за кредитите од предметот, плус тие стандард икса и останати трошоци, ќе го ислушаш предметот и тек после јануари ќе дипломираш. Нема зошто да биде хаос, кој и да одбереш предмет не знам на која програма си т.е. кој смер ќе зборнеш со професор ако тие проблем седењето Скопје само поради тој предмет да ти дозволи да идеш директно на полагање.