за сите што имате проблем со iknow најдобро е ако можете да отидете на студентски прашања, таму ке ви го направат. јас го имав проблемот, тие ми го средија
Кој се најубави предмети за полагање матура да одберам за на Геодезија? Јас се мислам за Географија и Физика или па Социологија А и да ме интересира уште нешто за тие што се на Геодезија запишани,само на Нацртна Геометрија ви е предмет со цртање или има и други предмети што се за цртање
^ Никаде. Секој професор си одредува според планот кога ќе бидат колоквиумите. За испити допрва треба да истакнат распоред. Види во конкурсот кој предмети се наведени. Јас имав Англиски и Информатика интерни, а Математика и Македонски екстерно. Обично од колегиве што сме зборувале Информатика, Физика такви предмети земаат зашто поени носат. Од предметите прва година само Нацртна ми беше со цртање и Геодетски подлоги, а сеа скоро се ми е со цртање
Се извинувам за постовиве еден по друг, ама едно размислувам и не ми е јасно - Што запишувате или планирате да запишете Градежен/ Архитектонски кога цртање не ви оди?
Ако се однесуваше за мене,никаде не реков дека не ми оди цртање Туку сакам да учам факултет каде што има цртање како што е градежниот ( за него не бев доволно информаирана и не знаев ) и архитектноскиот и затоа прашав
^ Не, зборувам во глобала сите бегаат од цртање,математики ама да биле на Градежен/ Архитектонски. Ако те интересира нешто плус, пиши лп слободно
се мислам за градежен математика ми оди и плус се трудам не мислам дека ке имам проблеми ама за цртањето нз баш тешко е многу се учи се совладва ? некој совет некое мислење?
Цртањето е техничко цртање, немаш цртање на портрети па да не ти иде. Ако се трудиш доволно и посветиш внимание ќе совладаш нормално.
Јас планирам да се запишам на градежен факултет, па сакам да се распрашам како одат работите и да добијам повеќе информации од оние што се искусни со овој факултет Ме интересира што најмногу се бара како предзнаење? Со каков просек можеш да се запишеш? Како оди наставата, предпладне/попладне? И ме интересира, бидејќи не сум од Скопје, дали би било добро да живеам таму? Чекам одговор што поскоро и се надевам дека ќе ми помогнете. Благодарам однапред
Просекот зависи нели од целокупниот исход на матурата зависно од година до година нели. Можеш да видиш ранг листи од лани и прелани за отприлика да знаеш колку бода има најниско рангираниот. Наставата зависи од семестарот, обично е од сабајле. И совет многу подобро е да седиш Скопје отколку да патуваш секој ден без разлика дали си од Велес, Куманово или Тетово.
Просекот зависи од година у година има се повеќе заинтересирани. Наставата во прв па и втор семестар почнува во 9 сабајле па зависи, има денови се останува до кај 5,6 со мали паузи некои денови си до 3,4 затоа е попрепорачливо да седиш во Скопје пошто многу време ќе минеш на факултет и доста исцрпува. За предзнаење ти треба математика и физика но и да немаш јака основа со труд се постигнува и на факс.