Испод 70-100.000еур нема градба и фазла. Материјалите се поскапени. Кубик готов бетон е 4500-5000ден, кубик песок 1400ден, железото е скапо, циментото е поскапено, башка работна рака дневница е 4500ден а беше 3000.
И јас сум за подебела изолација. Ама многу бе 30 евра. Ќе си причекаме , да не паднат цените случајно.
Edno info. Ke kupuvame plac i ke gradime hot i hot. Na placov sto go najdovme ima baraka nefjnkcionalna sto sakame da ja butneme i da si napravime hot i hot. E sega prasanjeto mi e : Dokolku pri legalizacija na toj plac imalo baraka,od 50m2 a jas sakam da pravam kuka od 100m2 ,kakva e procedurata? Doplakam komunalii?nova dozvola za gradba? Konkretno vo,Dracevo e placov pa moze info i za ceni na komunalii ako znae nekoj.
Комуналии ќе платеш ако ти дозволат да градиш. Прво во општината оди прашај, па ако ти дозволат ќе платиш. Секој плац има нацрт колку може да се гради. Ние така сакавме, ама од општината за неколку плаца ни дозволија градба до 100 м2 и на крај се откажавме.
Општината ти одредува колку м2 смееш да градиш. Без разлика дали на ново скроз правиш или спрат креваш. Ние идевме со кревање спрат, општина ни дозволи да е поголем од долниот но до одредена квадратура. Исто беше и скалите од која страна да бидат. Јави се или иди до општина, они ќе ти кажат најточно се.
Не е фирма регистрирана, стари мајстори се нашите што ни градеа... имам бројче ама ако не си тука блиску Тетово, Гостивар, Скопје, не знам дали се нафаќаат...