Gradenje na kukja do kluc na raka podrazbira izvedba na objektot so zavrsni obrabotki. Znaci, izvedba na karajapija (armirano-betonska konstrukcija, zaziduvanje so cigli i pokrivanje so krov), izvedba na instalacii (pripremi za voda, struja, parno…), izvedba na fasada, vnatresno malterisuvanje/gletuvanje, ibercug, podni obrabotki (plocki, laminat), sanitarii, vnatresna i nadvoresna stolarija (prozorci i vrati). Mislam deka se nabrojav. Izvedba do kluc na raka e spremen objekt za vseluvanje, samo mebel uste da se vnese. Dali mislese na ova, na cvrsta gradba kako standardnive kukji kaj nas sto se gradat ili na montazni objekti?
Сфаќам што се подразбира и сум информирана, затоа и прашав која е цената конкретно за клуч на рака за тврда градба, еве и повеќе детали. Куќа од 90 до 100 квадрати на приземје од пола метар (да не биди директно долу ниско)
Дали е реално со месеци да трае подготовка на документација, дозволи, комуналии и сл., за рушење на постоечки објект и градење куќа? Значи ме нервира, ми треба најбрзо возможно, а ова се одолговлекува. Дајте некој совет?
Nas firma ni sreduvam dokumenti pa ni kaza 7do8 meseci namjalce,e Ako platime nesto mito vo opstina ke ubrzaat sekako ....
Здраво на сите, Прашање дали некој знае, за изградба на викендица во планинско село (Крива Паланка), дали треба дозвола за градба и која комбинација може да се изведе ?
За секаде треба дозвола дури и за во село, јас во село правев ограда во мое место па комшијата ме пријави и излезе инспекција на терен. Од друга страна ако не те искодоши некој нема да имаш проблем најчесто, ретко која куќа во село се прави со комплетна документација ама ќе нема да ти биде легализирана. Само за монтажните куќи има некоја поедноставна и поефтина постапка
Во општина Ѓорче, дали некоја знае колку се чека за дозвола за градба? И може е смешно, ама еве незнам. Дали има врска тврда градба или монтажна?
Пиши ми порака, да не се објаснуваме вака. Не да можам да и помогнам, ама ептен можам Иста е постапката, нема поефтино и поедноставно. Буквално за се ти треба дозвола, може нема да правиш проект, ама елаборат да.