Колку чини кров на куќа не со ќерамиди, оние како лим не знам точно како се викаа тие кровови. За со ќерамиди треба за ден два да ни ја кажат цената, ни земаа мерки, дали му доага некаде на пола цена или како, само знам дека се поефтини. Искрено ич не сум за таков кров ама ако е на пример пола цена, би се нафатиле, голема површина ни е кровот па маж ми мисли дека под 17 000 еур нема шанси да биде со ќерамиди, некако многу ми е тоа
Фала ме утеши малку, куќата е 350 квадрати, ама пак ми се виде некако многу, моите пред некоја година ставаа помал кров ама без фирма и излезе 5000 еур, нас мора фирма ама ајде до 12 да биде ама 17 што е многу, многу е
Толку е, нас ни понудија 15к за скоро иста квадратура со ќерамиди, од фирма исто. Е сеа, треба и од општина да се вадат документи мислам. Има доста процедури
Какви процедури, зошто процедура за да ставам кров на куќа, не правам ништо што е надвор од имотен лист, поткровје го имам во планот, со платени комуналии со дозвола со се
околу 40 е од квадрат иде кровот поточно 15е ид квадрат за работна рака и плус матерјалот Овие цени се на моите мајстори
Околу 200 кв, добро е што си нашла, овде не може до мајстор да дојдеш, нема, а и тоа што го има не работат како што треба, и мора фирма да ни прави.
мислиш тие од фирмата посаламни се сите се исти да им висиш над глава рачунај си околу 8000 е ти е кровот ако њ фирма до 10.000 макс
Знам дека се исти, ама се тешам дека од фирма ако има грешки ќе ги бркам за поправка, моите не можат мајсторите да ги извикат, нов кров да тече па татко ми сам го поправа, ама ова е Македонија
тоа е многу пари прашајте си и на друго место шо има у оваа цена? ќерамиди,греди летви калкани друго? да не е и плочата?
Не, плочата е веќе ставена, има греди, изолација и ќерамиди. Вака нешто, плус кровот ке има прозорци и тераса. И мене ми е многу ама маж е убеден дека таа цена е секаде, а лошо е тука што немаме избор Вака нешто..
Ако имате многу кровни прозори, цената драстично ќе се покачи. Ама сепак за 17к подобро да имате барем 7-8 квалитетни прозори, иначе многу е
Ќе има 3, два мали од една страна, и еден голем со тераса од друга страна, викаш до тоа е? Ако е до тоа искрено ќе ги тргнам од скица, мене не ми се даваат толку пари искрено, за убаво, убаво е ама..
Каде изработуваат вакви огради кај нас, дрвени. На интернет секаде најдов само на алуминиум и кована. Никаде не сретнав нешто вакво.
Здраво дали знаете колку чини работна рака по м² за врз постоечка плоча да се изѕида спрат да се тури плоча и после врз таа плоча да се изѕида потровје 1.8 најниска точка и кров,фала ви.