Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Градина

Дискусија во 'Дом' започната од Ivu4, 23 мај 2011.

1. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    е сега за жал не е така.....дрвата ги исекоа тоа водопатчето го нема ;( ;( ;( ;( плачев ама тоа е ....
    и клипите ги однесоа на планината сега обично.......Портата трева во тревата деве клупи и маса цвекиња некои отстраната ...а позади на кучето куќа трева е целото терасата стое и маса со столови во тревата... и векиња секако :@ :@ :@ : ;( ;( ;( уф и се тава е заради дедо ми сметката за вода била голема незнам там шо уффффффф

На curious-doll му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vesna26

Vesna26 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    10
    Терасата ни е полна со цвеќиња од секакви врсти.

3. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    312
    Имам малечка градина исполнета со многу цвеќиња од различни врсти,нормално дека ја одржаваме(целото семејство)најмногу ги сакам цеќињата во саксијиите на терасата. ;) ;)

4. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
  5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    незнаев дека имало ваква тема добро што ја најдов,ајде да ми помогнете ако знае некој каде да најдам мали елчиња од оние што растат малку во саксија што се садат мн.ми се убавки во цвеќари има да барам? :$

6. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Јас каде што живеам во здрадата, значи со 7 спрата се договоривме двород да е заеднички (дворот е огромен).
    Го заградивме многуууу убаво и го обезбедивме.
    Си имаме стаено маси, скара и имаме базен и лежалки и еден куп цвеќиња. Затоа во лето си се бањаме (сите плаќаме за одржување, кај мене во здрада се разбрани луѓе и сите си се знаеме и си се сложуваме :) ), со комшиките (од моја воздраст си играме карти или било што друго), си правиме скара и така натаму, мајкаките си се собираат на трач партија и кафе ( :!: :lol: ), татковците си пијат пиво и си играат шах, табла и сл. Многу ни е убаво!!!
    А најдоле во здрадата (на -1) си имаме парти роом. Ќе си резервираш на едно место (не можам да влагам толку во приватноста) и ќе си прашвиш доле журка.
    Здрадата ни е бонбона, чиста, сите љуќе се разбрани (што е по мене најважно), многу добро обезбедена ни е (си имаме и камери и никогаш не се случуваат кражби), нема искршени сандачиња, домофоните работат и се е супер, секој станар си има клуч и е :up: ! Си имаме и рецепција. :)

7. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Ми треба помош,ако знае некој да ми каже како се вика цвеќето што си го викаме ние по нашки срекичка?????!

8. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Обожавам зеленило ,секакви цвекиња најпосебно жолти рози ,со убаво овоштарниче и интересни детали како овие подоле ...

[​IMG] :)

9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Ова што го опиша ми личи на хотел :nod: А рецепција за што ви е ако имате домафони ?!?!
    Девојче па ти си сонувала сладок сон :geek:

На Sweetheart87, naturally, AhThatFemaleProblems и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    И никако да се разбуди . |-)
    Девојченца па зошто се срамите од вашата возраст ,нема тука ништо за срамење ,како и да е посрамно е тоа што лажете .
    Од тие 25 одземи 13 и ете го точниот број на годинки :wasntme:
    Со вакви муабети и внука ми што има 5 годинки ке те провали ,а не па ние .
    Или си не потценила или имаш некој проблем кој треба со време да се реши .
    Најдобронамерно :!:

На AhThatFemaleProblems, CuteEva и slavica999 им се допаѓа ова.
  11. Angel-Adriana

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555

Eпа на рецепцијата си резервираш за парти рум, например мајка ми ќе нема клуч и ја и кажувам на таа да и каже на мајка ми дека ќе се вратам за 5 мин., после поштарот кај незје ги остава сите пакети и глупости. Првин убаво размислете за што служи, а потоа пишувајте. |(

12. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    A ти прво убаво размисли па потоа пишувај. Жално е што мислиш дека ти веруваат што пишуваш - не ги лажеш другите туку самата себе си :| капиш ^_^

На AhThatFemaleProblems, CuteEva, Rubiii и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    А каде живееш ако не е тајна, не мора адреса, само населба, град па и држава.
    Па то нема ни у Београду ! :lol:

На danichap и slavica999 им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.284
    Допаѓања:
    284.883
    ^^^
    Каков Београд , Скопје наше е. Комшики се (колку што ме држи сеќавање) со Сноу Квин :^) ;)

За психолошкиот аспект на целата оваа дискусија ич да не навлегувам.
    Страшни работи.

На Abeja и slavica999 им се допаѓа ова.
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    ^^ Ма не мора Београд може било која дестинација до Токио, нели до таму беа :lol: , се шалам де секако.
    Не знаев дека се комшики со Сноу Квин, ама може ни Сноу не знае какво и е соседството, таа само дечкото држ не дај, очите само во него и гледаат да не и го украде некоја, толку се замара она кој прави скара у комшилок и кој се фрла од скокалница во својот базен пред зграда, или кој џуска касно навечер во својата парти рум. :rofl:

На MacenceEna, Snow-Queen и danichap им се допаѓа ова.
  16. Angel-Adriana

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Бев до пред два месеци комшика со Сноу, сега се преселивме. ;)

17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.284
    Допаѓања:
    284.883
    Со оглед на тоа дека постов за чудово од зграда си го пишала во период пред повеќе од два месеци, и кога сеуште сте биле комшики, каква врска има сега преселбава?

На CuteEva и Abeja им се допаѓа ова.
  18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    И одеднаш на девојката и се губи секаков траг и никој не може да открие за која зграда станува збор, а таа самата не сака да ни открие.
    Гаранц и Сноу не приметила за преселбата, инаку ќе и отишла на партија пеперутка на 400 м или синхронизирано пливање :lol: , а зошто не и партија табланет во тревникот во дворчето пред зграда.

На danichap и MacenceEna им се допаѓа ова.
  19. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    ^^^ Може се преселиле во Виена, пошто сестрата на девојчево учи ни мање ни више, средно школо во овој град.
    Пиша сега скоро во друга тема дека сестра и бара фустан за матурска, ама во Виена ништо немало :x
    Па, си викам да не се преселиле сите колективно таму.
    Па подруго е кога цела фамилија стратешки ќе се даде во потрага по фустан!

На AhThatFemaleProblems му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Темава стана офф, ама да се надоврзам морам :!:
    Пред месец дена ги листав мислењата на Ангел-Адриана, и на сето образование и некои божемски јак животен стил , покрај тоа што и недостига фонд на зборови, и што речениците и се просто проширени, ама па и меморијата и е тенка како конче :D
    Во различни месеци и честита роденден на мајка и, за фамилијата различни работи кажува, пред диско се загрева со другарка а коментира по форумов со полна пареа низ темите, и итн :D

Е ово нема ни у Београду, а тек па зграда со базен и рецепција 8)