Здраво на сите Ми треба еден совет добив цвеќенце на подарок ( мислам дека е трендафилче ) , па сакам да знам кога може да го пресадам во поголема саксија , колку често да го наводнувам, треба ли некое ѓубриво да ставам секој совет ми е добредојден
Zdravo decki, Gledam deka temava ne e bas aktivna, no se nadevam deka nekoj sepak ke moze da mi odgovori, potocno sovetuva. Vo april ili maj odprilika zasadiv okoli 20-tina mali zimzeleni drvca pokraj ogradata na dvorot so namera da mi sluzat kako ziva ograda koga ke porasnat. Do sega mislam deka voopsto ne se porasnati no mnogu me raduva toa sto uste se "zivi" so ogled kakva zega bese letovo. Sekoj den gi vadev i srekna sum sto nitu edno ne se isusi. E sega kako pominuva letoto vo misla sum kako da gi zastitam od ladno vo zima. Strav mi e deka mozat da izmrznat dokolu i zimava bide ladna kako minata do -28 stepeni. Eden prijatel me sovetuva da im stavam kesi odozgora koga ke bide mnogu ladno i da go trgam snegot od grancinjata. Dali bi bilo toa ok i dali postoi uste nekoe resenie? Drvcata se visoki od 20 do 25 cm. Fala vi odnapred!
Не би требало да измрзнат, само ако наврне многу снег протресувај ги за да не се искршат од тежината. И ние кога садевме пред неколку години беа толку високи како твоите, ниедно досега не смрзна, сега се веќе пораснати.
Ве молам за совет каде да најдам поскапа тенда за во двор? Не зборам за оние од 1500, мислам на тенди до 20 000. Бев во Бриколаж и најубавата и најстабилната ми ја купиле. На некое друго место да сте виделе скоро ?
Можеби не е оваа тема за да прашам, но не пронајдов друга посоодветна. Дали имате контакт од некој што средува дворови (Косење трева, расчистување на гранки и грмушки) во Скопје? Ми треба за еднократна работа.
Здраво на сите членови на форумот. Молам за одговор кој препарат е најефикасен за третирање на коров, дива трева, диви коприви и плевели? Се работи за површина во дворот и околу ограда на дворот каде нема никакви корисни растенија туку има само коров и дива трева, така да со хемикалии нема да уништам ништо од корисни растенија. Повеќепати копав и косев но постојано одново изникнува коров и дива трева. Не ме праќајте да прашувам во земјоделски аптеки, туку ме интересира ваши искуства и препорака со името на препаратот кој е најдобар за решавање на коров и диви треви.
Здраво, жива ограда кога се сади напролет или наесен? Мислам на тие ползечките зелени растенија. И колку коренчиња ќе ми бидат потребни за 3м должина. Дали стеблата им се разгрануваат или растат во висина повеќе
Ползавецот се сади да лази по земја,и сам си пушта коренчиња, кои ќе ги насочиш после да ползат по жица. И со еден корен можеш да завршиш работа,ама поспоро ќе биде.Проблем - тешки се да ги истребиш
знае ли некој дали од овие живи огради се засадува од гранче ? треба да се рти илу дирекно да ги буцнам? оти ми требаат над 100корења
Ова е prunus, одлична за ограда. Цена 200 ден коренче, се садат на 0.5м. Јас пробав да расадам, ама не успеав
За колку време постигнува баш големина на ограда? Сакам да ја сменам мојата, ама не знам што да очекувам.
ја имам неколку гранчиња и ги ставив да ртат у вода штом пуптат корења ке ги засадам па ке видам дали ке се зафатат