Град што би го посетиле на еден ден

Discussion in 'Патувања и одмори' started by Tanjamm, Nov 4, 2016.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Дајте предлози за град во Македонија што може на еден ден да се посети и има што да се види. Корисно би било и да се пише колку чини билетот и во колку има автобус од Скопје за викенди.

rose60 likes this.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Ајде девојки дајте сугестии за вашите градови.

3. biGirl

biGirl Истакнат член

Bitola,Prilep,kumanovo

rose60 and Tanjamm like this.
  4. lovely97

lovely97 Популарен член

Крушево, Струмица, Струга, Прилеп, Гевгелија.

5. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Bitola ili Prilep

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Охрид, Струга, Кратово, Крушево... за билети и превоз на www.sas.com.mk

Acka22, Petra777 and Tanjamm like this.
  7. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Па... Крушево

Acka22 and Tanjamm like this.
  8. rose60

rose60 Истакнат член

Сегде сум била, ама би отишла пак накај дебар-маврово (сега зимо супер за скијање)

Да се бира мкд град друг офф
    Немам некои желби.
    Љубителите на ПП дојдете ќе пиеме кафе чаршија ,превоз за прошетка во ПП имате и со бесплатниот воз кој поаѓа од Битола ,крајна станица Скопје, минува низ ПП ,Велес и околните села успат, и обратно ,имате на нет за возовите термини да не ги пишувам тука. Од секој град има каде што има возови, секоја трета и прва недела , брзиот воз се доплаќа 50 ден со резервација барем плаќаш знаеш дека секако ќе си седниш :D Така да користите возовите барем за прошетка до одреден град, за среќа нас Бт Велес Ск ни се погодија супер новите возови,ем вц има нема да се стегаш.. Во автобус додека застани на пауза охоо ...
    За среќа кумановци се усреќија и на нив брз воз па може да шетате и уживате, помалите места сеуште се служат со старите возови со купе ама барем има превоз.
    Користете шетање додека има бесплатни возови :) Зошто да плаќате пари кога може бесплатно 2 пати во месец.

И исто би сакала да отидам пак Охрид но тоа пак следната год за на одмор.
    И крушево исто иако е мал град ,сепак има што да се види.

molikaMk, Tanjamm and jasbi like this.
  9. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Јас сум од Битола и на лето градот е многу разигран, не дека сега не е ама посебно го препорачувам на лето, а имам потекло од Крушево, и го препорачувам целосно градот, особено зимно време. :$ Обично моето лето го врвам Охрид, така да го препорачувам целосно и него. Убав град е дури и зимно време, не е само за шлапкање газ во вода, има многу поќе од тоа во тој град.
    Многу места сакам низ земјава, ми се бендисале сум била, ама прво вака да пробам туристи кај мојте да си земам, да не ме карат. :lol: Мал мајтап. За цени секогаш провервам на интернет пред да одам, никогаш не сум знаела цени. Многу ми се допаѓа западна Македонија, неодамна бев со мајка ми на мало спријателување да се шетниме и повеќе преферирам мали селца, мирна атмосфера наместо големи градови па го препорачувам тој предел, мирен, ми се допадна ама баш многу. :inlove:

kjukli, Tanjamm and fallenangel like this.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Според мене Струмица

Tanjamm and Aleksandar1212 like this.
  11. Petra777

Petra777 Популарен член

Oхрид, Струга, Битола , Крушево...

Tanjamm and fallenangel like this.
  12. fallenangel

fallenangel Популарен член

Гевгелија, Струмица и Битола.

Acka22, Tanjamm and rose60 like this.
  13. busavobebe

busavobebe Истакнат член

Охрид, Струмица, Крушево, Гевгелија

Tanjamm likes this.
  14. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Охрид сакам да го посетам за жал се немам време и ова лето кога бев македонија таа недела врнеше и не ми се одеше на дожд.

И после ми фалат само тетово и гостивар да прошетам од македонијава.

Tanjamm likes this.
  15. shz

shz Форумски идол

Берово

Acka22 and Tanjamm like this.
  16. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Струга :) Прекрасен град :) :inlove:

Tanjamm likes this.
  17. kjukli

kjukli Форумски идол

Кој може да се вози бесплатно во возовите и како да се резервира и доплати за брз воз? А да, и еднаш дневно одат? Јас според распоредов што го најдов на страната многу е без врска, после пладне се трга од Скопје, а сабајлечки од другиот град..

18. rose60

rose60 Истакнат член

Бидејќи јас од ПП често одам накај Ск , чекам сабајле ,тргнат е од БТ стасува во Пп во 6 без 5, тргнува во 6 точно наутро, се доплаќа 50 ден. Одиш на тоа и бараш карта со повратна и плаќаш 50.
    Има и во 13:25 тој не се доплаќа. И Во 19:20 не се доплаќа, следен во 21:25 се плаќа 50ден.
    И накај 3 мислам наутро беше тој не се доплаќа.
    Од Скопје за назад има повеќе ,но јас досега си доаѓам од таму во 17 часот тој се доплаќа, во 20 и неш тој не.
    А за викендот за пензионери се плаќа нормално,освен за студентите секој четврток им е нив знаеш тоа, јас извадов легитимација со сликичка и обичен ден кога се возам плаќам околу 150 ден карта повеќе се исплаќа, а и одам поради детево дека возот има вц , а во автобус треба да чекаме да застани до пауза за до вц. Малку се измешани на страната , имаа пропуст овај месец , третата недела беше бесплатна , петок сабота, а неделата ги зафркнаа рекоа наредено им било да прекинат и пола останаа без воз, бидејќи некои немаа пари за карта, затоа пред секое качување во воз се прашува дали има измени и дали ќе важи до недела ,бидејќи не кажуваат.
    Секоја прва недела и трета се бесплатни,секој четврток е за студенти а недела за пензионери, тие ги преместуваат , зависи месец колку недели фаќа може да биди 1вата бесплатна да се падни во 2ра недела

theowndemon and kjukli like this.
  19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Би сакала да ги посетам Берово и Битола . Во Битола сум била на екскурзија еднаш у основно , ама ми се допадна градот и би го посетила пак , Берово до сега не сум била , па ако има некоја феминка од тој крај , да сподели што да посетам задолжително таму за да не биде " вти , вти , вти , и се на исто место излегуваш " :D

Tanjamm likes this.
  20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Би ги посетила Струмица, Гевгелија, Радовиш, Валандово, Тетово, Гостивар, Кавадарци... За следната авантура најверојатно ќе биде Струмица, Гевгелија или Кавадарци, ептен го имам удрено меракот на Струмица и Кавадарци да ги посетам. Но, лошото е што во кој и град што сум го посетила, ко изгубено сум се чувствувала, не дека можеш да се загубиш во било кој град во Македонија, но бидејќи сме биле две другарки, одиш прв пат на непознато место со ограничено време и не знаеш каде да отидеш. Сме се шетале ко штуки, помини на истото место 100 пати, на таксито ќе му речам да ме однесе во центар или до некој кафич што го имам слушнато, и ќе се тупнеме таму, ќе утепаме 2 саати, ама тоа можам и во Скопје да правам, не ми е тоа поентата да седам на кафе во друг град. Би сакала да познавав по некој во секој град во Македонија, што си ги знае сите местенца во својот град, па да ме прошета, да ми покаже интересни места, знаменитости, па тек после во некој добар кафич да седнеме.

Feminka22 likes this.