За во детска соба што предлагате за топлење? Не постојано да е вклучена него 2,3 часа на ден,некогаш дали и толку, кога се има потреба, дете кога си игра таму или кога има другарчиња. На ладно спие, не сака на топло да спие, сите дома така сме научени на ладно да спиеме, така ни е некако поубаво и со почист воздух, затоа климата не ми е опција затоа што нема да ја користиме барем засега, тоа кога ќе порасне.
Кај мојата има радијатор/ панел што е. Дека мала е собата бргу ја загрева. И после тоа на мин колку да одржава топло. Не ја користи секој ден туку по потреба кога и доаѓаат другарки и си ја затвораат вратата и ја пуштам. На струја не сум приметила колку троши бидејќи не е секој ден. Може еднаш да е во месецот или два пати по 2часа.
Јас имам GREE 5.2 конзолна. Одлична е. Надворешната единица е само малку побучна бидејќи знае да пренесе вибрации по ѕидовите кога почнува со работа после е во ред, но се средува со ставање гумици на држачите и малце повеќе истата надворешна единица прави ветар за разлика од 3.5
Нема никаква разлика, на ист начин работат, конзолната е дури и подобра бидејќи се монтира долу и можи да послужи и како радиатор т.е да постоиш до неа ако тие ладно. Другото е се исто, дури и помалце простор зафаќа во должина.
Здраво Некоја да сподели искуство со топлотна пумпа, кој бренд е подобар Daikin, Viessmann или некој друг?