Ми се допадна оваа клима инвертер, па сакам да ми кажете дали е добра: -максимален капацитет греење 4.500W; -просечна моќност греење 3.670W; -влезна моќност греење 990W; -проток на воздух 680м3/h -препорачана површина 35м2. Марка Грее. Инаку да напоменам дека ми треба за дневна соба која е заштитена надворешно со стиропол 5цм и PVC прозори.И кога е многу ладно собава има некоја топлина без ич греење.
Јас вчера ја земав оваа, а по спецификации се скоро исти освен мојава што е за 40 м2 препорачана површина. Ќе кажам како ќе се погоди.
Внимавај на гаранцијата на климите на GREE. Имаш 10 години гаранција, но, НО, НО, мораш да се јавиш максимум ден пред датумот кога ти е монтирана, за сервис. Закасниш еден ден, гаранција немаш. И џабе ќе се расправаш, таа е политиката. Ама они се глупи, затоа што наместо да ќарат 8000 ден за 10 години од мене, вака само компир ќе им дадам. Инаку, јас кога го купував мојот инвертер, беше 24К, ми рекоа користи го за ладење, за греење не толку. Викам, чекај, нели е инвертер. Епа е, ама нема да постига. Среќа што сум на парно, па ми е гајле.
Кај свекрва ми има грее инвертер во дневната. Презадоволна е. А и навистина е топло. На зима не ја исклучува воопшто туку само ја намалува температурата. Претходно беше на електрична печка, сега е мнооооогу многу потопло.
И греалка ќе те згрее, ама сметката.....Освен што се евтини, други квалитети немаат. Подобро даикин, тошиба, ако сакате долго и добро да се греете. Потрошувачката е неспоредлива, кинезиве немаат никаков сертификат и си пишуваат што ќе им текне
Женски што е подобро панелка или радијатор на тркалца? знам дека клима е најдобро ама не сум во можност моментално за клима, ми треба за соба околу 18 квадрата, а притоа да не троши премногу а да затоплува (најладна е мојата соба), ако може некој предлог која марка е добра
уљениот радијатор троше 2.5 кв исто троше и панелката разликата е што кога књ ги исклучиш панелката одма изладува додека радијаторот ја држи топлината со помош на уљето што го има во него Затоа радијаторот ке ти правевпомала сума пари на сметката а панелката повеке јас сум за радијатор
Неодамна се преселив под кирија и во станот има инвертер клима. Знам дека е најекономична, меѓутоа е стара и МНОГУ БУЧИ и ми смета. Предлог некаква греалка, панел? Сам живеам во станот, и нема да останувам долго (само зимава)
кој радијадот топлина дава откако ќе се исклучи? нашиот го гаснеш и толку е, плус за да те стопли мора да е пуштен да дува, вака ништо само алишта да засушиш служи мене па многу луѓе ми кажаа дека панелките се супер дека многу греат предложете ако знаете некој добар
уљениот радијатор внатре има уље и од коа ке го угасиш уљето бавно оладува а панелката гадиш ли за 5 мин е скроз ладна а радијаторот е уште млак
Вие што живеете во куќа и се топлите на клима, надворешниот дел од климата како ви е заштитен да не се исклучува климата кога е многу ладно? Сега сме во стан ама кога ќе се преселиме на мисла ми е дали на клима пак од таа причина, кај мајка ми кога е поладно се исклучува, па дури и во становите соседите се жалат затоа што надворешниот дел им е на тераса им се исклучува, кај нас стои во ходник. С со клима сме најмногу задоволни за топлење, плус е тос што е чисто.
Се исклучува кога оди во дефрост. А во дефрост оди почесто ако климата се форсира да постигне повисока температура за кратко време. На пример, ако ја исклучувате, па после ја вклучите и ја ставите на 29/30 степени, ќе се мачи да постигне ако куќата се оладила, и така почесто ќе оди во дефрост, т. е. ќе си чмае внатрешната единица. Затоа е најдобро да си работи постојано на некоја средна температура (од 23 до 25 да речеме), и климата само ќе ја одржува температурата без многу напор, помалку ќе оди во дефрост и поекономично ќе биде така.
Кај мене е надвор без никаква заштита ,дури и врнежи на неа па не се исклучува т.е не прави дефрост освен кога има многу магла. Дење е на 28 -30 зависи колку е ладно надвор, а ноќе 25-26.
тоа и јас сакав да прашам. И кај нас нема никаква заштита. Обично под стреа ја местат ама кај нас нема. Мене лично страв ми е да не се расипе дека на неа оди дирек о дожд и снег. Ама увидов дека не и штети тоа. dF прави само кога га надвор е многу ладно или има магла. Не ја исклучуваме од октомври до март освен ако не излагаме некаде
Нема гајле ,тие за така се направени. Ние до лани ја гасевме преку ден дека на работа сите ,годинава сум со бебе ,не е изградена од како залади. 5-6 години е нема мрднато.