Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грепки на среќа

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ludoto19, 3 август 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Се откажувам од грепките, дефинитивно.
    Се утепав од гребење и те 40, те 80 денари.
    Кола сакам алоооо!!! Кола! :devil:

2. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Немам навика да купувам грепки,а и неколку пати кога сум купила ништо не сум добила .Еднаш мајка му на дечко ми имаше купено три грепки и ни даде да ги изглебеме јас, дечко ми и сестра му. Ми беше интересна кога рече на тој што ќе му падне колата негова е.Мислеше на мене.хахахаха :lol: :lol: . И сите три ливчиња беа добитни, 50ден,100 и 300. Бевме пресреќни.

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Мене еднаш срце ќе ме фатеше од тие грепки, се шетавме со дечко ми на плоштад, и он ми вика; леле леле како осеќам дека белово ќе ми се падне (мислење на белата кола пред лотарија на МК), и ја мртва ладна, е добро де ако си толку сигурен оди земи.Отиде си зема грепка и дека е левак почна отпозади да гребе,првото - кола, гребе тоа полето над него - па кола, лелеееее ја готова, уште 4 полиња му останаа-си викам овој на шала ама стварно кола ќе изгребе,....и нормално останатите 4 полиња беа други симболи,ама како се погоди ем на шала,ем првите две кола- и мене толку ми треба :lol: :angel:

4. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Јас немам купено грепки многу одамна.
    Тетка ми купувала во последно време,и баш вчера кога бев кај неа ми рече да ми даде грепки недобитни...од првин се смеев си реков што ќе ми се,ама после ми рече дека можеле да се употребат како влезници за во Зоолошка.
    Си земав две само уште да си најдам друштво. :)

5. keri.b

keri.b Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Јас се откажав од гребење грепки, со парите што ги потрошив на гребење досега ЌЕ СИ КУПЕВ САМА КОЛА !!!!!!!!!

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  6. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    4.254
    Одамна не сме гребеле грепки, а и кога гребев сфатив дека ако треба да ти се падне нешто ќе ти се падне од 1-2 грепки а не постојано купувај нова и нова - фрлање пари само.

Читав во весник за некоја особа која играла игри на среќа со децении, и на крај добила кола. Но попрво би се рекло дека колата ја отплатиле на повеќедеценијски рати отколку што ја добиле на среќа. ;)

7. LollipOp16

LollipOp16 Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Порано купував грепки, со другарка ми онака од чиста досада и се 30-40 денари. :| |(

8. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    купуваме со дечко ми :) заедно собиравме ситни паричиња па памтам собравме околу 500 ден. и купивме 10 грепки зоо авантура.. да се пофалам, ни се паднаа 5.000 :D одтогаш слабо со грепките, но почнавме пак да собираме и пак со тие да купиме грепки :) :) малку по малку, може некоја кола да се падне :D

На Osamena devojka и cinderella5 им се допаѓа ова.
  9. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505
    Еднаш заедно со другарките си купивме една и ни се падна 50 ден. После сама си купив и 30 ден ми се падна :rofl: :P. Кај нас на некои места даваат на малолетни а некаде не даваат ;(

10. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    хахахаха, најако беше кога добивме 50 ден. рипавме од среќа :rofl: :rofl: :rofl:

11. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Кога бев мала татко ми ми даваше пари а и тој ме научи уште во забавиште на враќање да си купувам по некоја грепка немаше дена да не купам потоа и прво второ одд забавно ми беше со игрите на среќа секогаш кога поминував пред една трафика во градот па и ден денес кога ќе се сетам си купувам по некоја грепка онака ко на шала можеби ќе си добијам нешто :D

12. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Многу ги сакам овие Zoo грепки, Zoo авантура, како и да е. Сакав Сеатот да ми се падне, ама ништо. Додека да ми се падне мене, ги повлекоја грепките. Инаку на 5-6 пати добив по 50 денари, и еднаш 100. Ништо повеќе.

13. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Сеа имаше на плоштад грепки за скутер. И ненормалниов мој отиде да гребе :D
    Купи прво 2, од 30 ден, од кои јас таа што ја изгребав му донесе уште 30 денари 8) гребеше уште една, ама ништо во тие последните ги кријат наградите :D :D

14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Татко ми имаше навика порано да купува бинго, грепки, да уплаќа лото итн. па изгледа тоа ми останало од детството па понекогаш знам да купам. Ама нели обично требаше три исти за награда, и јас купувам грепка за поло и изгребав три тркала, абе мислиш летнав у облаци, ми се блокира мозокот, не знаев кај сум и на крај ме освестија дека требало 4 тркала :rofl: . Инаку многу сакам бе поло да ми се падне, сум гребела и за рено твинго ама поло си е поло. Туку да не знае некој дали и колку поло останаа за гребење или заврши и тоа?

15. Alone-Girl

Alone-Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    27
    Честопати влегувам во тобако земам грепка, бинго.. од навика, поради забава, но и со надеж дека ке добијам нешто овој пат, а искрено од тоа што сум толку среќна мислам дека ако има опција да се оди во минус би ја искористила оваа можност секој пат. Тоа е среќа!

16. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    секогаш ко че имам малку појче пари си земма најмногу ми се има паднато дури 100ка ахахаха ама не е битно јас си верувам во среќата

17. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Се сетив на една случка :) ние другарките си купивме грепка, ии 50 ден. добивме :D леле пукнавме од среќа целите рипавме. Трафиката од каде што ја купивме грепката е до кафичот, а кафичот беше полн и сите :o :^) вакви не гледаат. И после со тие пари чоколадо си купивме 8)

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^пред некои си 2-3 недели одам кај тобако 1 (1 е кај Бисер ако не се лажам)
    И барав списание,и си имам обичај да купам грепки...гледам во новчаникот и си велам ај чувај си ги парите сноууу оти баш и не си при пари. А зад мене дедо со внук. Отидов јас си купив за јадење. Се враќам да заверам слободна одма нели има тука трафика на ЈСП до самото тобако....кога гледам на дедово колава му ја отвараат, внуков радосен.... јас ваква o.O
    И одма ми текна на скриенана камера, на бензинска пумпа кога тој го пушти едниот пред него и после му вика ааа не колата е моја јас те пуштив,мој си беше редот :D ама нема јас таква среќа сум си, дента кога господ ќе ми даде ќеса со златници јас патот мижејќи ќе го одам.

На Adi888 и m.a.f.i им се допаѓа ова.
  19. Heartbeat

Heartbeat Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2013
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    270
    Често купувам грепки и секогаш добивам по 30-50 денари, а пред некој ден добив 500 денари(најмногу до сега :D ).

20. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
    Кога последен пат требаше да се падни кола на лото, јас и татко ми бевме в чаршија и јас влегов во бензиската да земам од грепките :) (оти бевме со колата), ама пред мене имаше еден човек и тој земаше од тие грепките. Другиот ден на ТV кажаа дека колата се паднала во Прилеп :D и се падна кај истиот човек кој беше пред мене, каква среќа имал човекот, ако влезев пред негоо..... За жал! Сепак со среќа и со здравје да си ја вози колата. Не за џабе се вика дека ова е ИГРА НА СРЕЌА! ;) 8)