1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139
    Имам мачор стар 1г и 5 месеци и има болви,знае ли некој колку пари се ампулите? Сакам да му купам :)

2. supergirl1

supergirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    13
    Amulite protiv bolvi se okolu 70-90 denari, no namesto ampula mozes da kupis i prasok protiv bolvi koj isto taka e dosta efikasen i isto taka cini kolku ampulata a mozes i poevtin da go kupis, a i ne treba banjanje otkako kje go stavis, a ako mu stavis ampula posle toa treba da go izbajnas, pozz

3. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139
    А каде ги има тие ампули и прашок само во ветеринарна или ???

4. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    ТЕ МОЛАМ кажи ми каде ги најде толку ефтини! :D Ампулите што.јас ги користам се 400 денари, ама.за куче, за мачки.не знам... и не е точно дека прашокот (Неопитроидот) е поефикасен. Ампулата е најефикасна и го штити животното цел месец, а Неопитроидот се користи само за да се истресат болвите од телото и после можат да се закачат пак ако животното се намокри или го истресе прашокот.

Јас ампули купувам од пет шоп. Имам и мачка, но не ставам ампули и сл на неа, зошто тешко ги фаќа.

(И ако може феминката да ми го каже името на ампулите што ги користи, да ги побарам)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139
    Јас за мачорот му купив од пет шоп 200 ден.Astra med пишува на книжичето :) Течноста е во шприц ;)

6. supergirl1

supergirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    13
    Znaci jas kazuvav za ampuli koi se rastvoraat vo voda, a ti izgleda mislese za onie ampuli koie se klavaat od vratot na maceto ili kuceto pa se do opaskata, gi imam koristeno tie ampuli sto se rastvoraat vo voda za mace no pred nekolku godini, sega si koristam protektor koj isto taka e 400 denari no zemame za kuceto i toa sto ke ostani go klavame na maceto, prasav vo veterinarnata dali e steten protektorot za kucinja ako se klavaat na macki, no mi rekoja samo 2-3 kapki na maceto i ne e stetno, i bas prasokot se pokaza dosta efikasen kaj nas, iskreno na imeto od ampulata ne mi teknuva

7. supergirl1

supergirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    13
    :$
    Da, mislam deka gi ima samo vo veterinarnite no ne sum 100 % sigurna

8. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Е, ако е за тие добро, јас помислив дека за другиве збориш. Сепак најефикасни се ампулите што се капнуваат на врат. За другиве, пократко го штитат живитното. И прашакот е 150 денари, заборавив да ти спомнам горе.

А, да, за овие ампулите што се за на врат знам дека за 48 ч. влегуваат во крвта на животното и така надворешните паразити не се закачуваат за животното.

9. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139
    Откако ќе му ја ставам ампулата треба ли после тоа да го избањам?

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.327
    Допаѓања:
    41.644
    Никако, дури после 3-4 дена, па и повеќе.Тогаш можеш да го избањаш.

11. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Кажав горе колку треба.за да навлезе ампулата во крвта. Доволно се 2 дена само. За рие 2 дена НЕ СМЕЕ да биде во контакт со вода, после тоа може.

12. supergirl1

supergirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    13
    Zdravo, cuvav dvegodisen macor pa mi poklonija uste edno macorce koe nemozev da go odbijam i toa ima okolu 1 mesec, pa ponekogas malovo odi kaj pogolemiot a ovaj pak mu rzi i toa se plasi, nz kako da gi sprijatelam, imate nekoja idea? Ili mozebi tie so vreme kje se naviknat eden na drg, sto misliye, sovet pls :?:

13. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Itno mi treba veterinar od kisela voda, ime i broj na nekoj ve molam sto pobrgu

14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.956
    Допаѓања:
    67.042
    Со време ќе се навикне големиот. Обично сите возрасни мачки се такви на почетокот, ама ништо страшно. Прво време гледаj да не го тепа, каса, иако не би требало, но се случува некогаш.

15. supergirl1

supergirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    13
    Fala ti za odgovorot, inaku macorive na pocetokot si rzea, no sega ne samo onaka se duskaat kaj nosinata :lol:

16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Освен ориз варен, пилешко варено и зрна, друго што можам да му давам да јаде?
    5 месеци има.

17. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Вари му и моркови со пилешкото и оризот, корисни се за кучињата. Исто така писле јадење можеш да му дадеш свеж морков.

18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Друго? Сакам да му давам секој ден разновидна храна.

19. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Можеш и јаболко да му даваш. Друго не знам, неќам да направам беља да ти предложам лоша храна. Јас со тоа ја хранам Беки.

20. elimonkey

elimonkey Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    7
    moze pomos feminki ? imam machence edno zolto srce abe mn si go sakam ama vcera za zal go udrilo kola i sega e zivo no ima povreda na vilicata i nogata izgleda mu e skrshena neznam ni ti jade ni ti pie edvaj so sila mlekce ili voda .. da go nosam na veterinar ili? kazete nekoja dobra veterinarsk austanova vo skopje posto prvpat se srekavam so vakvo neshto .Mii e strav da ne umre .. dushaa mi ide da zaplacham mn milo mache