Да, тоа кило го делам на повееќе парчиња. 2 парчиња за 2 оброка. На месец дена треба да се храни на секои 2 саати, на 2 месеца 5 пати на ден најмногу, на 4 3 пати на ден над 5 2 пати на ден. Оризот е 35 денари кило.
http://www.pobaraj.com.mk/oglas/kucinja-prodazba/Продавам-куче-:-labrador/187742 @Papillon.Papi sto mislis za ovie kucenca?
Што и да ти треба, било каква информација во врска со самоједот можеш да ми пишеш П.С па и не са баш мали...ко што прочитав, слободно чувај ги заедно
@Papillon.Papi vo koja smisla ne se bas sigurni? Inache napisavme e-mail i prasavme dali imaat pedigre pa cekame odgovor
Имам прашање.. Вчера земав куче мешавина од самојад и лабрадор , старо е месец дена ама многу квичи само кога го галам е мирно, дома го чувам а за исхрана незнам што да му давам освен млеко и внатре малку леп, и на кој месец да го однесам на ветеринар за вакцина? И по колку дена ке се навикне бидејки едвај оди и постојано квичи, го гледам,галам ама жал ми е кога го слушам како да се мачи што е проблемот?
@RiRii мал милион пати пишав за исхраната. ВАРЕН ОРИЗ СО МЕСО И МОРКОВ.Не знам како може да ве мрзи да ја кликнете предходната страна и да прочитате. Кутрето ако е под 2 месеца, мора да јаде на секои 2 саата. Може млеко на оваа возраст, но не претерувај со житарици. Оризот единствено смее да го јаде во секој оброк. Едно канче ориз и осмина мелено пилешко месо ќе е доволно за преку цел ден. @#Maksi не се сигурни зошто нема пишано дали имаат педигре. Вие не мора да земате педигре ако не сакате да го носите на изложби и да го парите. Во случај да не земате педигре, на негова полна година ќе мора да го кастрирате/стелиризирате. Така ќе олеснете и на кучето и ќе го спречите разможувањето на улични кучиња.
Океј,чекај малце.Може ќе ми се смееш ама изгледа не се разбравме.Ние планираме да земеме машко што незнам дали машките може да се стелиризираат хаха Па ако може дали стерилизацијата е над 2000 илјади или не? Ти благодарам многу,многу си паметна.
Maksi ete i tebe te mrzi da poglednes, procitaj jas pisav pred nekoj den za kastracija na maski kucinja, ne mora po 100 pati da postavuvate prasanje aman.
Океј,извини хаха Читам многу наназад од 100-та страна почнав за се да дознаам.Извини уште еднаш Иначе сега сакав да го избришам коментарот,бидејќи го најдов твојот одговор наназад. И уште едно прашање за @Papillon.Papi Ова го најдов на АлиЕкспрес:http://m.aliexpress.com/item/32220273829.html дали ова е од тие фурминаторите кои ги кажувате? Поздрав
Не тоа не е фурминатор ова е ....... http://www.aliexpress.com/store/pro...-and-short-hair-High/1012152_32264025714.html
Оригиналните фурминатори се далеку поскапи, оваа големина би била 50тина евра, а и нема фидбек, сомнително е. Ако порачате од овај линк не очекувајте оригинал фурминатор, веројатно се работи за кинеската марка што се гледа на 2 од сликите.
Моја Тифани е малтезер но не типичен малтезер-бел. Ја земавме пострижена скрос, за да и се обнове влакното. Но сега како и расте со текот на времето се повеќе и повеќе и отемнува, кафено-портокалово а на врвовите бело и кај главата е бела само околу очите исто потемна. Мислите таква е природно или од други фактори? читав еднаш на нет дека овој период во зима им потемнувало влакното или кожата на некои
Јас имам малтезер ама не ја менува бојата на влакното, твоето најверојатно е некоја мешавина. Го видов баш е слатко со бојава.
Imam bigl star edna godina od vcera vo stolicata mu se pojavuva krv Redovno e vakciniran i redovno zema tableti za paraziti Nekoj sovet
Дијареа има? Повраќа? Каква храна му даваш? Не му давај апче против глисти ако не е во ред, денес ја носев мојата Ерделка на ветеринар зошто имаше дијареа. Ми кажаа да не давам апчиња чим има проблем. (среќа не и' дадов ни едно)