Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. Divine91

Divine91 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    54
    Zdravo, imam 5 godisen pekenezer, pred nekolku dena strasno prokrvari od anusot od analnite zledi, sega e na terapija i e podobar .. Mislev deka sum dobra sopstvenicka ama strasno se razocarav od to so mu se sluci, najmalce so sakav e da go boli i da krvari, redovno si prima vitamini, si jadi domasna hrana pod to mislam pilesko so oriz riba so oriz iitn, ali suvata hrana ne ja saka i jadi od raka somnogumolenje..koga bev skopje kupiv od Farmina N/D bez zitarki.. nea ja sakase.. paako ima nekoj/a od bitola i dokolku znaj nekoj pet shop ili uvoznik neka mi pomogni. Stvarno si go sakam premnogu i nemozam da se zamislam bez nego.. IZvinete segada sse olesnam i se iznaplaciv, ama ishranata ke bidi skros smeneta samo za dobrooto negovo .

2. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.479
    Девојки утрово кај мацава моја забележав бел исцедок сумливо ми беше зошто зачестено се лижеше. Што би можело да биде, иначе се друго е нормално, нормално јаде, весела е и сл :^)

3. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Ооо душичка :(...многу ми е жал
    Ќе му помине, не се секирај :)
    Еве ти страничка од Пет Шоп од Битола, имам доста нарачувано од тука
    http://www.prijateli5.com/

4. Good.Girl.

Good.Girl. Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    45
    Здрaвo..е вaкa дoмa имaм еднoгoдишнo пекинезерче aмa мнoгу влaкнa имa незнaм зoштo и пo целa куќa се е сегa зaрaди влaкнaтa мoите зaбрaнијa дoмa дa биде и мoрa вo двoр, двoрoт е гoлем aмa пoубaвo му е дoмa и нaдвoр сaмo дa шетa..е сегa сaкaм дa прaшaм штo дa прaвaм зa дa не имa тoлку влaкнa?:(:?:

5. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    641
    I jas go imav istiot problem,duri i bev zagrizena zosto tolku pagjaat.koga go nosev na vakcina prasav i veterinarot mi kaza deka ne e nisto i deka bilo od vremeto.nadvor ladno a doma toplo,a na toplo gi pustale vlaknata (pred 2god. bese pa vise ne pamtam kako mi kazuvase).Kako i da e nisto ne mozes da napravis :(

6. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Можеш да направиш. Нарачај фурминатор од али експрес, прати ми линк по ЛП за кој мислиш да го земеш, ќе ти кажам, плус ќе ти допишам повеќе инфо за фурминаторите. Исто така, може секој ден да го поминуваш со гумена ракавица крзното, така што ќе се лепат непотребните влакна на ракавицата. Со фурминатор 3-5 дена треба да го чешлаш. Ти препорачувам од алиекспрес затоа што таму не се изгор скапи, односно за мали раси се 300 денари додека во Македонија од пет шоп да се купат чинат 1200.

На Good.Girl. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Ќе Ве молам да ми одговорите дали е безбедно на бремена кучка, која е во последните недели од бременоста е да се стави ампула за болви и крлежи, бидејќи иако е ладно, денес забележав крлеж?

8. huskyownerka

huskyownerka Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Devojki aj malce pomos :D imam sibirska haska, kuceto mi e staro 2ipol meseci no usinjata seuste ne mu se krenati. Mu davavme kalcium 10 dena po preporaka na veterinaren doktor i malce imase efekt. Dali moze nesto drugo da se napravi za da mu se krenat pobrzo ?

Прикачени фајлови:

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Има педигре кучето? Мајката и таткото сте ги виделе пред да го земете? Евтино го купивте? Не сум видела на чистокрвно хаски толку да му бидат клапнати, обично само врвовите им се. Во случај да има педигре и да сте се осигурале дека родителите му се чистокрвни хаски, знам еден метод што го применуваат кај Шкотските овчари (Коли-Collie), а тоа е лепење на ушите со креп трака од страната без влакна. Еве видео:

Пробајте така, и плус давајте му калциум. Ако ви снема калциум, а пет шоповите се затворени, да не прескокнувате денови, давајте му лушпи од варено јајце со оброците. Одлична замена се за апчиња калциум.

10. huskyownerka

huskyownerka Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Ima pedigre, gi vidovme i majkata i tatkoto na kucenceto. Kucenceto go zemavme od rodnini i mnogu dobro ja znaeme majkata na kuceto. Se rodija 7 kucenca i na nekoi od niv im se krenati ama na moevo seuste ne.. Na kajgana procitav deka se stavale nekakvi plasticinja pa ako znae nekoj da mi kaze nesto poveke za toj metod :D

11. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    имав папагалче тигрицаа, се грижев многу за него, но периодов почна да снесува многу јајаца ми беше чудно како е можно бидејки немаме машко папагалче, но ми рекоа дека се тие неплодни и се фрлааат, така и направив, но вчера одеднаш папагалчето стана многу млитаво, цел ден не јадеше и не пиеше, само спиеше, некаде вечерта целото се поду и за жал умреее. Сакав да прашам од прилика колко долго живеат, колкав е нивниот животен век и од што можеше така одеднаш да умрее.

12. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.323
    Најчесто живеат по 5 - 8 години. Имав едно живееше скоро 10 години. Мометално тоа што го имам, има 3 години точно. Колку години го чуваше?
    Знам се случува да снесат јајца иако нема машки папагал, тие немаат пиле во себе, не е ништо чудно. Ама можно е да се приврзала многу за јајцата, и тоа се дешава, па после од жал да умрела. Нашето ако не нема дома неколку дена, не јаде и тагува. Мајка ми оди да го нахрани и да му прави друштво, џабе е. Ако се приврзат кон некој или нешто, многу тагуваат ако ги нема после. Откако се вративме од одмор, беше цело искубано и слабо, цела недела не јадело скоро ич, само тажно седело во еден ќош и не правело ништо. Кога не виде се израдува и почна одма да јаде и да пие. Тие се многу поемотивни од нас, ако ние тоа не го гледаме. Можно е и твоево од жал по јајцата да умрело, ама тоа е само мое мислење.

13. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Живеат 18 години максимум. Да било болест, ќе имало симптоми. Ако немало никакви симптоми можно е од стсрост или тага, како што кажа членката погоре.

14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    го чував една годинкааа, ама што му се случи така одеднаш незнам. Многу си го сакав од вчера се изнаплакавме со керка ми. Деновиве ке си купам друго обавезно. А колку било старо не знам, тоа ни беше дадено на подарок.

15. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Земи машко да си немаш слични проблеми. Јас чував 2 мажјака напоредно, не се тепаа. Едниот беше шреприврзан за мене, заедно слушав музика, пеевме заедно, муабети си правевме. И никако да не земаш друго папагалче ако сакаш да остане иста приврзаноста меѓу вас. Откога му купив другарче, почна по него да оди само и не ме регистрираше.

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Фала виии, за кратко ке си купам друго и ке си земам машкоо :*

17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Колку да знаеш за во иднина, ако папагалче несе јајца, не му ги фрлај. Ќе ги квачи одреден период па самото ќе ги батали и заборави, и тогаш ќе можеш да ги фрлиш. Не би можела да кажам дали има поврзаност смртта со јајцата. Инаку во просек живеат 10 години, во природа помалку.

18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ти благодарам, сакаме да купиме машко сега и се надевам овој пат ке биде се во ред :)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Како да спречам забременување, сакам да си го стерилизирам кутрето, старо е година и 8 месеци и веќе еднаш раѓаше.Мислам дека деновиве се фрцка со еден можен зет, да побарам од оние хормоналните апчиња од ветеринар?

Инаку стерилизација не прават во градов, па затоа не можам веднаш да ја носам на поискусен и пообразован ветеринар.
    Благодарам.

20. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Јас мојата во периоди строго на поводник ја држам, не дозволувам многу со мажјаци да се дружи и само дома ја чувам (добро, секогаш дома ја чувам), во двор ја изнесувам само со надзор.